Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν οι Νεοδιόριστοι στο Υπουργείο Παιδείας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιή...

Εκπρόσωποι του ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας αναμένεται να βρεθούν στην κινητοποίηση στην Αθήνα, την Μ. Δευτέρα 18/4 στις 11 το πρωί

O Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας με πρόεδρο τον Νίκο Θεοδωρόπουλο, έχει εκφράσει  όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, τη στήριξή του στο αίτημα των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών για τη μείωση του απαιτούμενου χρόνου υποχρεωτικής παραμονής τους στη θέση τοποθέτησης, από δύο (2) σχολικά έτη σε ένα (1), όπως ίσχυε και τα προηγούμενα χρόνια με παράλληλη θεμελίωση του δικαιώματος μετάθεσης.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα στο αίτημα αυτό  δεν υπάρχει θετική ανταπόκριση από το Υ.ΠΑΙ.Θ. Η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. – Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων επιμένει να αγνοεί επιδεικτικά την πραγματικότητα, ότι, δηλαδή, οι συνάδελφοί μας που διορίστηκαν  (εργαζόμενοι για πολλά χρόνια ως αναπληρωτές ανά την Ελλάδα) αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τις οικογένειές τους, κάτι το οποίο τους δημιουργεί μεγάλα οικονομικά προβλήματα αφού είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που συνεπάγονται τα διπλά ενοίκια, οι μετακινήσεις και όλα τα επιβεβλημένα έξοδα, με, παράλληλα, μεγάλη ψυχολογική επιβάρυνση σε παιδιά και γονείς, αναφέρει η ανακοίνωση.

Γι’ αυτό καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς - μέλη του Συλλόγου μας και ιδιαίτερα τους νεοδιόριστους  να συμμετέχουν δυναμικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιείται τη Μ. Δευτέρα 18 Απριλίου 2022 και ώρα 11:00 π.μ. στο Υ.ΠΑΙ.Θ., ενισχύοντας τον αγώνα των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών. Εκπρόσωποι του ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας θα βρεθούν στην κινητοποίηση στην Αθήνα (σ.σ. αν συμπληρωθεί ικανοποιητικός αριθμός συμμετοχών ,ο σύλλογός μας θα διαθέσει τη δυνατότητα μεταφοράς με λεωφορείο).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις