Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε αδιέξοδο το Καραμανδάνειο- Δεν ανακαλεί την παραίτησή της η αναισθησιολόγος- Τι λέει ο Γ. Καρβέλης

Σε αδιέξοδο το Καραμανδάνειο- Δεν ανακαλ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

H συνάντησή της με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ

Αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην Πάτρα μετά από πληροφορίες που θέλουν το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, να εγκαταλείπεται στην μοίρα του κυρίως μετά τη δυσλειτουργία που έχει προκληθεί σε ένα από τα πλέον κομβικά του τμήματα, που είναι το αναισθησιολογικό.

Το πρόβλημα εστιάζεται στο συγκεκριμένο τμήμα, μετά την παραίτηση της μόνιμης αναισθησιολόγου του νοσοκομείου, η οποία δήλωσε  αδυναμία να βρίσκεται σε συνεχή εφημέρευση λόγω της υποστελέχωσης του τμήματος την ίδια ώρα που φουντώνουν οι φήμες περί πρόκειται για επιχειρούμενης διάλυσης προκειμένου να φύγει ο χειρουργικός τομέας και να πάνε οι κλινικές, ορθοπεδική και ωτορινολαρυγγική, στο νοσοκομείο του Ρίου.

Σήμερα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, υπήρξε συνάντηση με την συγκεκριμένη αναισθησιολόγο, παρουσία και του Διοικητή του Καραμανδανείου, προκειμένου να βρεθεί η «χρυσή τομή» και να ανακαλέσει την παραίτησή της. Ωστόσο η αναισθησιολόγος επιμένει καθώς οι λύσεις που της έδωσαν, φαίνεται ότι δεν την έπεισαν.

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους μετά τη σημερινή συνάντηση ανέφερε:  «Σε ό,τι αφορά, το ζήτημα που έχει προκύψει με το αναισθησιολογικό τμήμα, είχα σήμερα το πρωί συνάντηση με την αναισθησιολόγο, η οποία έχει υποβάλει την παραίτησή της, μαζί και με τον Διοικητή του νοσοκομείου. Άκουσα τις αιτιάσεις που έχει προβάλει, και της έδωσα ορισμένες λύσεις και κατευθύνσεις. Προς το παρόν, εμμένει στην παραίτησή της, όμως μέχρι αυτό να συμβεί και να υπάρξει αυτοδίκαιη λύση της εργασιακής της σχέσης, γιατί αυτό θα πάρει ένα χρονικό διάστημα, μέχρι να βγει το ΦΕΚ, μου είπε ότι θα λάβει υπ’ όψιν της, τις λύσεις που έδωσα και θα ξανασκεφτεί το θέμα. Από κει και πέρα, οποιαδήποτε αποχώρηση γίνει από το αναισθησιολογικό τμήμα και μέχρι να προκηρυχθούν μόνιμες θέσεις από την πλευρά του Υπουργείου, κάτι που έχω συζητήσει με την κ. Γκάγκα, εγώ από την πλευρά μου ως υγειονομική περιφέρεια θα κάνω τις οποιεσδήποτε μετακινήσεις χρειαστούν  για να λειτουργεί το τμήμα πλήρως στελεχωμένο».

Στις σημερινές του δηλώσεις, πάντως, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, ανέφερε, επίσης, ότι δεν υπάρχει περίπτωση κλεισίματος του Καραμανδάνειου νοσοκομείου:  «Να ξεκαθαρίσω κάτι δια παντός, γιατί κυκλοφορούν φήμες, οι οποίες μερικές φορές έχουν και την αίσθηση της κακοβουλίας. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση κλεισίματος του παιδιατρικού νοσοκομείου της Πάτρας. Αντίθετα, κάνουμε τα πάντα προκειμένου να το ενισχύσουμε. Επί των ημερών μας, δεν έχει υπάρξει η παραμικρή συρρίκνωση νοσοκομείου, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν. Όσον αφορά την υποστελέχωση, το Υπουργείο Υγείας και η 6η ΥΠΕ κάνει τα πάντα προκειμένου να ενισχύσει όλα τα νοσοκομεία, πολλώ δε μάλλον, το παιδιατρικό νοσοκομείο που έχουμε στην περιοχή μας, όπως είναι το Καραμανδάνειο».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις