Back to Top
#TAGS Αιγιάλεια Κορωνοϊός Νάσος Νασόπουλος Πόλεμος στην Ουκρανία Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα Πανελλήνιες 2022 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παραιτήθηκε η μοναδική επιμελήτρια παιδο-αναισθησιολογίας στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων

Παραιτήθηκε η μοναδική επιμελήτρια παιδο...

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη διάλυση του Αναισθησιολογικού Τμήματος & του Χειρουργικού Τομέα που χειρουργεί 1800 παιδιά κάθε χρόνο από 20 διαφορετικούς νομούς, αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΙΝΑ

Σε δήλωση του για τη διάλυση του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων της Πάτρας, ο Δημήτρης Ζιαζιάς, πρόεδρος της Ε.Ι.Ν.Α (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας) ανέφερε πως την Πέμπτη 7 Απριλίου 2022 κατέθεσε την παραίτησή της η μοναδική επιμελήτρια παιδο-αναισθησιολογίας στο Καραμανδάνειο Νοσ. Παίδων, διαμαρτυρόμενη για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το τμήμα.

Μόλις πριν λίγες μέρες ο κ. Γιάννης Καρβέλης, διοικητής της 6ης ΥΠΕ, διαβεβαίωνε στα τοπικά ΜΜΕ ότι «δεν υπάρχει κανένα ζήτημα υποστελέχωσης» και όλα βαίνουν καλώς, ως απάντηση στη μαζική συγκέντρωση των εργαζόμενων του Καραμανδανείου στις 4/4/2022, μαζί με τους φορείς της πόλης που έκρουσαν για πολλοστή φορά τον κώδωνα του κινδύνου.

Μετά και την τελευταία εξέλιξη, είναι κατανοητό σε όλους ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια για τα παιδιά ούτε το Αναισθησιολογικό τμήμα ούτε ο χειρουργικός τομέας του Νοσοκομείου. Καμιά κλινική δεν μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια χωρίς Αναισθησιολογικό Τομέα. Δεν υφίσταται Νοσοκομείο, πόσο μάλλον Παιδιατρικό, χωρίς επαρκή αριθμό μόνιμων αναισθησιολόγων, τονίζει ο κ. Ζιαζιάς και συνεχίζει λέγοντας τα εξής:

Την ευθύνη τόσο για την ώθηση σε παραίτηση της συναδέλφου όσο και για την τραγική κατάσταση στο Νοσοκομείο, φέρει ακέραια ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Συνειδητά εδώ και μήνες, ενώ ήξεραν και είχαν ενημερωθεί,  δεν έχουν κάνει κυριολεκτικά τίποτα για την ενίσχυση του αναισθησιολογικού με μόνιμο προσωπικό, παρακολουθώντας ως θεατές την αποψίλωσή του λόγω των συνταξιοδοτήσεων.  Ταυτόχρονα, με δηλώσεις, διαρροές και υπαινιγμούς αφήνουν να αιωρείται στη δημόσια σφαίρα, είτε η πιθανότητα μεταφοράς του χειρουργικού τομέα στο ΠΓΝΠ και η συγχώνευση είτε ακόμα και το κλείσιμο του Νοσοκομείου ενόψει ίδρυσης «μεγάλου παιδιατρικού Νοσοκομείου της Δυτ. Ελλάδας».

Δεν μπορούν να εμπαίζουν άλλο τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου και την κοινωνία. Ας πουν ξεκάθαρα και δημόσια τι σκοπεύουν να κάνουν, αναλαμβάνοντας το ανάλογο κόστος. Δεν έχουν όμως κανένα δικαίωμα να καταδικάζουν σε αργό θάνατο ένα ολόκληρο Νοσοκομείο .

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη διάλυση του Αναισθησιολογικού Τμήματος και του Χειρουργικού Τομέα που χειρουργεί 1800 παιδιά κάθε χρόνο από 20 διαφορετικούς νομούς.

Δεν μπορούμε  να επιτρέψουμε την ταλαιπωρία χιλιάδων παιδιών και οικογενειών που ωθούνται στα νοσοκομεία της Αθήνας ακόμα και για απλές χειρουργικές επεμβάσεις και συνειδητά προς τα ιδιωτικά χειρουργικά κέντρα.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την πλήρη απαξίωση και υποβάθμιση ενός ιστορικού παιδιατρικού Νοσοκομείου.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την συρρίκνωση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδιατρικής Περίθαλψης υπέρ των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων που σχεδιασμένα και μεθοδικά προωθεί η κυβέρνηση.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να μπει η υγεία των παιδιών στην Προκρούστειο κλίνη του «νέου ΕΣΥ» ούτε να γίνει εμπόρευμα στα χέρια των αρπακτικών του μεγάλου ιδιωτικού τομέα.

Φτάνει πια η κοροϊδία και «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα».

Το Νοσοκομείο ανήκει στο λαό της Πάτρας και τα παιδιά του. Μόνο αυτός μπορεί να το υπερασπιστεί με τον αγώνα του. Χρέος κάθε πολίτη και συλλογικού φορέα είναι η ενεργοποίηση και η διεκδίκηση των αυτονόητων. Μόνο σ’ αυτά μπορούμε να ελπίζουμε.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις