Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

STYLE

/

Νew Wedding Season: Μιλήσαμε με τρία μεγάλα ονόματα του νυφικού στην Πάτρα, τι προτείνουν

Νew Wedding Season: Μιλήσαμε με τρία μεγ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Κωνσταντίνα Κοτσομητοπούλου, Αννα Μιχαλάκου, Φωτεινή Ξυγκάκη είναι οι style guru για τις νύφες της άνοιξης και του καλοκαιριού

Μπαίνουμε στη σαιζόν των γάμων! Οι εαρινοί και καλοκαιρινοί μήνες μέχρι και τις αρχές του φθινοπώρου, είναι βέβαια η δημοφιλέστερη εποχή για να επισημοποιήσουν τα ζευγάρια τον έρωτά τους και οι νύφες να φορέσουν την bridal gown των ονείρων τους! Η αναζήτηση του ιδανικού νυφικού γίνεται προτεραιότητα για τις μελόνυμφες κοπέλες, οπότε απευθυνθήκαμε σε τρεις καταξιωμένες εκπροσώπους της wedding γκαρνταρόμπας για να μάθουμε τι φοριέται φέτος και τι τις έχει διδάξει η πορεία τους στο σκηνικό της πιο λευκής και μαγευτικής πλευράς της μόδας.

Κωνσταντίνα Κοτσομητοπούλου- CK Kotsomitopoulou Νυφικά

 Μυημένη «εκ των έσω» στη μαεστρία της τέχνης του νυφικού, η Κωνσταντίνα Κοτσομητοπούλου έχει πλέον παραδώσει τη σκυτάλη της επιχείρησής της στην ταλαντούχα κόρη της, Λίνα Μαραγκού. Η επωνυμία της φιγουράρει στην περιοχή του Παλαιού Αρσακείου, σε ένα φωτεινό, εκλεπτυσμένο κατάστημα με νυφικά –πειρασμούς, αριστοτεχνικά φτιαγμένων και με διεθνούς φήμης ετικέτες. Το design τους αναμφίβολα επίκαιρο κι εντυπωσιακό, άρρηκτα συνδεδεμένο με το οικουμενικό wedding τοπίο.    

«Ξεκίνησα το 1995 από ένα μικρό μαγαζί στο κέντρο της Πάτρας, στο στενό της Ραδινού» μας αφηγείται η κ. Κοτσομητοπούλου. «Σχεδιάζοντας και στη συνέχεια κατασκευάζοντας διάκοσμο για νυφικά επώνυμων αθηναϊκών οίκων καθιερώθηκα σε δημιουργίες υψηλών προδιαγραφών με εκατοντάδες κρύσταλλα Swarovski και τεχνικές μη διαδεδομένες στην Ελλάδα. Ετσι, το όνομα μου επικράτησε τόσο για το ποιοτικό όσο και για το τεχνικό αποτέλεσμα ώστε επόμενο βήμα ήταν να περάσω και στην παραγωγή. Το 2005 άνοιξα το πρώτο μου κατάστημα νυφικών στην Γκότση φέρνοντας στην Πάτρα  ιταλικό αέρα, με εταιρείες όπως  Blumarine, Bellantuono, Mariela Burani. Μετά ακολούθησαν αγγλικά labels όπως Jenny Packham, Ian Stuart. Το 2017 άνοιξε τις πόρτες του το κατάστημα στη Μαιζώνος φέρνοντας εταιρείες που αντιπροσωπεύουν την εποχή μας, πάντα όμως με κριτήριο την κομψότητα και την υψηλή ποιότητα των υλικών: Justin Alexander, Signature, Platinum, Demetrios, Lillian West, Sincerity, Cosmobella, Destination Romance, Adore είναι οι εταιρείες που αυτή την στιγμή έχουμε επιλέξει και συνεργαζόμαστε».  

Τι διακρίνει στα bridal trends σήμερα; «Τάσεις της εποχής είναι τα αέρινα υφάσματα, οι διαφάνειες που αφήνουν το σώμα ακάλυπτο και τα έντονα corsets. Οι γυμνές μπαλένες δίνουν μια θηλυκότητα οριοθετώντας το πιο sexy σημείο της γυναίκας. Τη μέση της! Ένα ακόμα elegant στοιχείο τα τελευταία χρόνια είναι τα μανίκια. Είτε μακριά είτε κοντά τα μανίκια στη νύφη χαρίζουν μια πολυτέλεια. Μια γυναίκα του 2022όμως  θέλει στον γάμο της να είναι άνετη για αυτό και όλα αυτά έχουν γίνει smart. Τα μανίκια πλέον γίνονται με διάφανες σούστες ώστε να είναι αποσπώμενα και στο χορό να βγαίνουν. Τα υλικά και ο στολισμός των νυφικών ποικίλουν. Η κάθε νύφη έχει να διαλέξει ανάμεσα σε κρύσταλλα Swarovski, χάντρες, πούπουλα, boho δαντέλες, silk υφάσματα, mikado, 3D λουλούδια». Τη ρωτήσαμε όμως και για τη διαφορετικότητα των ελληνικών γάμων αλλά και τις προτιμήσεις της ελληνίδας νύφης. Όπως μας ανέφερε: «Τα ξένα πρότυπα προβάλλουν συνήθως έναν αποστειρωμένο γάμο χωρίς την ζωντάνια και την ζεστασιά της Ελληνικής οικογένειας. Οι Ελληνίδες είναι της λεπτομέρειας, δεν αρκούνται σε ένα απλό wedding party. Ο κόσμος τα τελευταία χρόνια δείχνει να προτιμάει περισσότερο τη ποιοτική λάμψη, τη βαθιά V λαιμόκοψη, την ανοιχτή πλάτη , τις αποσπώμενες ουρές αλλά και τα  chic, λιτά, επιβλητικά και σταθερά υφάσματα». Η Κωνσταντίνα Κοτσομητοπούλου θεωρεί πως οι μέλλουσες νύφες θα μπορούσαν να αποφύγουν κάποια λάθη όπως το να επηρεάζονται αρνητικά από τις πρόσκαιρες τάσεις της εποχής. «Δεν είναι όλα για όλους, κάθε νύφη ξέρει τον εαυτό της και τι της πάει. Το βασικό είναι εμείς οι επαγγελματίες να δούμε πιο βαθιά και να βοηθήσουμε να βγει ένα αποτέλεσμα που να της ταιριάζει» επισημαίνει. Αναφορικά με τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που πιέζουν την αγορά θεωρεί πως: «Οι εποχές είναι δύσκολες και όλοι έχουμε προσαρμοστεί σε αυτό. Στο κατάστημα μας δεν αλλάξαμε όμως την ποιότητα, την κομψότητα και το δικαίωμα της κάθε νύφης να είναι όπως έχει ονειρευτεί εκείνη τη μέρα ανεξαρτήτως budget. Πάμε πάντα σύμφωνα με την εποχή έχοντας τεράστια γκάμα προϊόντων και πολύ ανταγωνιστικές τιμές». 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aννα Μιχαλάκου- Anna Michalakou Bridal

Πάνω από 25 χρόνια στο προσκήνιο της bridal fashion, η Άννα Μιχαλάκου ξεκίνησε την πορεία της με χειροποίητες μπομπονιέρες, αξεσουάρ και custom made νυφικά στο δρομάκι της Πουκεβίλ, ώσπου  να μεταβεί 18 χρόνια πριν στο εμβληματικό νεοκλασικό αρχοντικό του κεντρικού πεζόδρομου της Ρήγα Φεραίου με τις πελώριες βιτρίνες- αξιοθέατα. Με καταγωγή από την Κόρινθο, κέρδισε τον κόσμο της Πάτρας με την εκλεκτική, προσωπική της αισθητική από τα πρώτα της βήματα, ενώ σήμερα το όνομά της αποτελεί status στο χώρο του νυφικού. Όπως μας λέει, αισθανόταν εξαρχής πως το είδος αυτό της ταίριαζε, το υπηρετεί με ασίγαστο πάθος και αγάπη μέχρι σήμερα και απολαμβάνει πάντα τις όμορφες στιγμές. «Η πόλη μου έδωσε το χώρο και το περιθώριο να αναπτύξω το όραμά μου και να εξελιχθώ. Σήμερα εκπροσωπώ labels παγκοσμίου φήμης και καταξίωσης. Μεγάλα ονόματα σε όλο τον κόσμο, τα οποία εγγυούνται την κορυφαία ποιότητα των υλικών, το ενημερωμένο design, το άψογο πατρόν. Εταιρείες τέτοιου βεληνεκούς δεν αφήνουν περιθώρια για ατοπήματα, σου παρέχουν ασφάλεια και εγκυρότητα σε παραγγελίες, παραλαβές και το υψηλότερο επίπεδο προιόντων. Νιώθω βέβαιη πως τιμώ τον πελάτη που με εμπιστεύεται» μας εξηγεί. Το κατάστημα Michalakou αντιπροσωπεύει συγκεκριμένα τα brands Pronovias, Rosa Clara, Nicole Milano, House of St Patrick, Enzoani, Constantino, White One.

Τι διαπιστώνει για τις τάσεις του νυφικού τη φετινή άνοιξη και το καλοκαίρι; Η ίδια παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις σε εκθέσεις, showrooms και σημαντικά events του εξωτερικού. «Στην Ελλάδα και στις άλλες μεσογειακές χώρες, όπως η Ιταλία και η Ισπανία επιλέγουμε λιγότερο «στημένα» και «φλύαρα» νυφικά από αυτά που προτιμούν σε βόρειες χώρες. Πλέον επικρατούν τα πιο ανάλαφρα σχέδια, αποφεύγονται τα βαριά και μεγαλοπρεπή νυφικά του παρελθόντος. Κυρίαρχα στοιχεία τελευταία το τούλι και το γκλίτερ, άλλωστε η λάμψη επανήλθε στα νυφικά με καινούριο τρόπο, ενώ υποχώρησε το boho style. Eχουμε νυφικά σαν βραδινά φορέματα με couture βολάν, έναν ώμο, ιδιαίτερα μανίκια, ρομαντικές φούστες. Στις στενές γραμμές βλέπουμε κρεπ, μεταξωτά, δαντέλες. Οι σύγχρονες νύφες, επειδή πολλές είναι ήδη μητέρες και συχνά έχουμε γάμο και βάπτιση μαζί, θέλουν να δείχνουν όμορφες με ευκολοφόρετα νυφικά και όχι δυσκίνητα και στομφώδη κομμάτια. Θα πω επίσης πως ευτυχώς έχει ξεπεραστεί το απροκάλυπτα sexy ύφος, καθώς η εξαιρετική γκάμα σε διαφάνειες κάνει τη νύφη θελκτική αλλά όχι προκλητική».

Παρά τους δύσκολους καιρούς, η Αννα Μιχαλάκου πιστεύει πως η κάθε μέλλουσα νύφη δεν πτοείται να αποκτήσει το νυφικό που ονειρεύεται. Αλλωστε οι προτάσεις είναι τόσες πολλές από αισθητικής πλευράς και από πλευράς οικονομικού budget, ενώ πια οι εταιρείες κυκλοφορούν και οικονομικές σειρές για να διευκολύνουν τον καταναλωτή. Επιλογές που γοητεύουν την ίδια είναι τα απλά και αριστοκρατικά νυφικά σε migato ύφασμα αλλά και τα αιθέρια φορέματα με τις καταπληκτικές λεπτομέρειες. Θα σύστηνε στις μέλλουσες νύφες να ακούνε τους ειδικούς δοκιμάζοντας δημιουργίες βασισμένες στη συμμετρία της σιλουέτας, την αύρα και την προσωπικότητά τους. Να βασίζονται  επίσης στο ένστικτό τους διαλέγοντας νυφικό και να μην παρασύρονται από προτροπές φίλων, συγγενών, συντρόφων ή παροδικά στυλιστικά κλισέ. Επίσης να μην τις επηρεάζουν εικόνες από τα social media που ενδεχομένως δεν τους ταιριάζουν.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Φωτεινή Ξυγκάκη Μπέλλα- Φωτεινή Nυφικά Haute Couture και Cymbeline Athens

 Οι χώροι της Φωτεινής Ξυγκάκη- Μπέλλα διαθέτουν έναν πιο «πριβέ» χαρακτήρα, διαιωνίζοντας την παράδοση της ατμόσφαιρας του ατελιέ και της πολύτιμης προσωπικής επαφής. Με σπουδές πατρόν και σχεδίου μόδας και προηγούμενη θητεία στο εμπόριο ως ιδιοκτήτρια γυναικείας μπουτίκ, στράφηκε στο νυφικό βεστιάριο πριν 22 χρόνια. Αφοσιώθηκε και λάτρεψε το αντικείμενο αυτό, απολαμβάνοντας να καταθέτει τον περισσότερο χρόνο της στις απαιτήσεις του. Ταξιδεύει  σε ετήσια βάση σε Μιλάνο, Παρίσι και Βαρκελώνη για να παρακολουθεί και να ενημερώνεται γόνιμα για τις εξελίξεις, αποκομίζοντας καθοριστικές εικόνες από επώνυμες πασαρέλες μεγάλων οίκων. Στην πορεία της ευτύχισε να συνάψει σημαντικές συνεργασίες, σαγηνεύοντας με συνέπεια τις μέλλουσες νύφες. Όπως μας είπε: «Η κυριότερη συνεργασία μου είναι με τον γαλλικό οίκο Cymbeline Paris. Εκπροσωπεί μοναδικά το σύγχρονο, ανάλαφρο νυφικό, με το φινετσάτο, ξεχωριστό design και τις αυθεντικές δαντέλες Galais. Πρόκειται για εξαιρετικά δημοφιλές σήμα στη Γαλλία, πολυβραβευμένο, με 40 ατελιέ –καταστήματα εκεί, 3 μάλιστα λειτουργούν στο κέντρο του Παρισιού. Είμαι αποκλειστικός αντιπρόσωπος της εταιρείας στην Ελλάδα και διατηρώ στο Κολωνάκι ομώνυμο χώρο, στην οδό Σκουφά 10.  Παράλληλα προτείνω νυφικά του ισπανικού οίκου Αdriana Alier που μαγεύει με το αέρινο τούλι, τις μουσελίνες, τις ντελικάτες δαντέλες, τα υπέροχα κορσάζ που αναδεικνύουν το μπούστο και τη μέση. Επίσης, η σειρά Aire Barcelona ειδικεύεται σε σοφιστικέ νυφικά με φίνες δαντέλες και βαθιές πλάτες που υπογραμμίζουν σιλουέτα. Τα νυφικά Divina Sposa σε κάνουν να νιώθεις πριγκίπισσα με τις διαφάνειες, τις κεντημένες δαντέλες και τα υπέροχα migato και σατέν».

Κατά την άποψή της μόδα είναι αυτό που κολακεύει κάθε γυναίκα. Δεν πιστεύει λοιπόν τόσο στη μόδα των πατρόν, αλλά στα trends των υλικών και των υφασμάτων. Στη νέα γαμήλια σαιζόν που ήδη διανύουμε επιστρέφουν τα super chic migato και σατέν, οι δαντέλες που έχουν κεντηθεί λεπτεπίλεπτα δίχως να «φωνάζουν», ενώ κάποιοι οίκοι λανσάρουν το γκλίτερ. Θα συμβούλευε τις νύφες να μην επηρεάζονται τόσο από το Instagram και τα λόγια των άλλων, αλλά να εμπνέονται από εικόνες μεγάλων οίκων. Να διαλέγουν το νυφικό που τους πηγαίνει και τις κάνει να αισθάνονται καταπληκτικά. Οι δύσκολοι καιροί δεν θα πρέπει να λειτουργούν ως ανασταλτικός παράγοντας. «Θα έλεγα στην κάθε νυφούλα να μην κατεβάζει το μπάτζετ δίνοντας περισσότερα χρήματα για τα διάφορα άλλα. Το νυφικό είναι το ωραιότερο και το πιο επίσημο ένδυμα που θα φορέσει σε όλη της τη ζωή και είναι αυτό που έστω για λίγες ώρες θα την κάνει να νιώσει μοναδική. Ας το απολαύσει λοιπόν!» αναφωνεί η Φωτεινή.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View