Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Πάτρα: Μεταφέρεται για τις 7 και 8 Μαΐου 2022 η παράσταση «Dalida. Τραγουδώντας μέχρι το τέλος»

Πάτρα: Μεταφέρεται για τις 7 και 8 Μαΐου...

Στις 9 το βράδυ στο θέατρο Όροφως - Με την Εύα Κοτανίδη

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για τις 8 και 9 Απριλίου 2022 παράσταση «Dalida. Τραγουδώντας μέχρι το τέλος», στην Πάτρα. Σύμφωνα με σχετική ενημερωτική ανακοίνωση, δυστυχώς ο covid δεν κάνει διακρίσεις. Επισκέφτηκε και την Dalida (Εύα Κοτανίδη) με αποτέλεσμα οι παραστάσεις που είχαν προγραμματιστεί για την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Απριλίου στο θέατρο Όροφως στην Όθωνος Αμαλίας 112, να μεταφερθούν σε νέες ημερομηνίες και πιο συγκεκριμένα για το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Μαΐου 2022 & ώρα 21:00.

Έπειτα από τις παραστάσεις που πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η Εύα Κοτανίδη και η μουσικοθεατρική παράσταση «Dalida. Τραγουδώντας μέχρι το τέλος» έρχεται τώρα στην Πάτρα, για 2 παραστάσεις.

«Dalida. Τραγουδώντας μέχρι το τέλος» (“En chantant jusqu’ au bout”): Μια μουσικοθεατρική παράσταση για τη ζωή και τα τραγούδια της Dalida, μιας εμβληματικής γυναίκας που έγραψε ιστορία στη γαλλική αλλά και την παγκόσμια μουσική σκηνή, ανέβηκε από τις 27 μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2021 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και τώρα θα έχει την ευκαιρία να τη χαρεί & το κοινό της Πάτρας.

Με τον τίτλο της παράστασης  «δανεισμένο» από το τραγούδι «Να πεθάνω επί σκηνής» (“Mourir sur scène”), 35 χρόνια μετά το θάνατό της Dalida, η παράσταση που ανεβάζει η ελληνογαλλίδα Εύα Κοτανίδη βασισμένη σε κείμενα δικά της και σε σκηνοθεσία της Νεκταρίας Γιαννουδάκη, επιχειρεί να συστήσει ξανά στο ελληνικό κοινό αυτή την τόσο ενδιαφέρουσα και αντιφατική προσωπικότητα, που κινήθηκε σε όλη της τη ζωή από το φως στο σκοτάδι και έζησε μέσα στις τραγικές αντιφάσεις της.

Στην παράσταση, η Yolanda Christina Gigliotti, η κατά κόσμο Dalida συνδιαλέγεται με το κοινό μέσα από τα τραγούδια της, κάνοντας εξομολογήσεις, τον απολογισμό της ζωής και της καριέρας της, για να αποκαταστήσει αλήθειες, να ξανασυστηθεί, ξεδιπλώνοντας τη διττή της φύση που την ταλαιπώρησε, την απογείωσε καλλιτεχνικά αλλά και την εξουθένωσε.

Η Dalida, ήταν μια μυθική ντίβα, μια μοναδική περφόρμερ, μια συγκλονιστική ερμηνεύτρια, ο ορισμός της femme fatale, μια επιτυχημένη, αισθησιακή και φωτεινή προσωπικότητα. Από την άλλη, η Yolanda Christina Gigliotti ήταν μια γυναίκα τραυματισμένη, σκοτεινή, μοναχική, που υπέφερε. Και οι δύο συμβίωναν στο ίδιο κορμί, δίνοντας υπόσταση σε αυτό το μοναδικό πλάσμα που επηρέασε το γαλλικό τραγούδι. Υπήρξε πρωτοπόρος, πούλησε εκατομμύρια δίσκους, τραγούδησε σε πάνω από 7 γλώσσες κι έκανε εκατομμύρια κόσμου να τη λατρέψουν ανά την υφήλιο, αφήνοντας έντονο το στίγμα της στη chanson française αλλά και στην pop διεθνή σκηνή της εποχής.

«Τραγουδώντας μέχρι το τέλος» για τη Dalida, για τις αντιφάσεις της, για το φως και το σκοτάδι που υπήρχε μέσα της δημιουργώντας μία συγκλονιστική ερμηνεύτρια αλλά και οδηγώντας την σε ένα τραγικό τέλος.

Σκηνοθεσία: Νεκταρία Γιαννουδάκη

Βοηθός Σκηνοθέτης: Χριστιάννα Μαριόλη

Βοηθός σκηνοθέτη: Πάνος Κούλης

Κείμενα: Εύα Κοτανίδη με τη συμβολή της Ευσταθίας

Οργάνωση Παραγωγής: Αναστασία Παπαγεωργίου | Τέχνης Πολιτεία

Στο πιάνο ο Παντελής Μπενετάτος.

Ενδυματολόγος - Σκηνογράφος: Βασιλική Σύρμα.

Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα

Χορογράφος: Άννα Αθανασιάδη

Video παράστασης: Κλεοπάτρα Κοραή

Μουσική επιμέλεια: Νίκος Ασημάκης Music Art Lab

Παραγωγή: Σαλτιμπάγκοι

Με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Μέρες & ώρες παραστάσεων:

Σάββατο 7 & Κυριακή 8 Μαΐου 2022, ώρα 21:00

Τιμές εισιτηρίων:

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 15€

ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΑΝΕΡΓΟΙ, ΑΜΕΑ: 12€

Προπώληση:

ticketservices.gr

ταμείο θεάτρου.

Περισσότερες πληροφορίες - κρατήσεις:

2611 810 983 & 6939 835 990.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture