Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κάλεσμα & από το Σύλλογο Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Πάτρας για συμμετοχή στην απεργία

Κάλεσμα & από το Σύλλογο Παραγωγών Λ...

Την Τετάρτη 6/4/2022 στις 10:30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο στην πλατεία Όλγας - Απαιτούμε μέτρα ενάντια στις αυξήσεις σε ρεύμα, εφόδια, κόστος παραγωγής, αναφέρει σχετική ανακοίνωση

Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία της Τετάρτης 6/4/2022 απευθύνει ο Σύλλογος Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Πάτρας. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, στις 6 Απρίλη στις 10:30 το πρωί στην πλατεία Όλγας συμμετέχουμε με κάθε τρόπο στην απεργιακή συγκέντρωση. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους άλλους επαγγελματίες εργαζόμενους. Απαιτούμε μέτρα ενάντια στις αυξήσεις σε ρεύμα, εφόδια, κόστος παραγωγής.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Συνάδελφε,

                  Όλοι μας νιώθουμε στο πετσί μας την αναδουλειά, το άγχος για το αύριο, την αγωνία για το που πάει η κατάσταση. Οι αυξήσεις στο ρεύμα και στα καύσιμα δεν είναι ένα παροδικό φαινόμενο αλλά είναι μια παγιωμένη κατάσταση που ήρθε για να μείνει. Ο πληθωρισμός αναμένεται να φτάσει στο 12% που θα έχει ως αποτέλεσμα το ροκάνισμα του διαθέσιμου εισοδήματος μας καθώς και του καταναλωτή. Κάθε μέρα βλέπουμε την είσπραξη να πέφτει ολοένα και πιο χαμηλά .

Συνάδελφε,

                Για την κατάσταση στην οποία ζούμε υπάρχει υπεύθυνος και δεν είναι άλλος από τις πολιτικές της απολιγνιτοποιήσης, της μετάβασης στη πράσινη ενέργεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υπηρετούν πιστά όλες οι κυβερνήσεις. Αποδείχτηκε στη πράξη ότι η απελευθέρωση της ενέργειας δεν έγινε  για το συμφέρον μας αλλά για να θησαυρίσουν μια χούφτα μονοπωλιακών εταιρειών. Η άνοδος της τιμής των λιπασμάτων αποδεικνύει στη πράξη ποσό καταστροφικές ήταν οι επιλογές της ΕΕ και των κυβερνήσεων διαχρονικά μέσω της ΚΑΠ.

Συνάδελφε,

                Τέρμα πια με την κοροϊδία της κυβέρνησης και τα δήθεν μέτρα που παίρνει για να αντιμετωπιστεί η κρίση.  Οι εξαγγελίες για την αντιμετώπιση της ακρίβειας είναι ένα ακόμη θεατρικό παιχνίδι από μεριάς της κυβέρνησης. Αν η κατάσταση δεν ήταν τραγική, θα προκαλούσε γέλιο η εκτίμηση ότι η μέση κατανάλωση πανελλαδικά ανά φορολογούμενο που διαθέτει ένα αυτοκίνητο είναι στα 54 λίτρα το μήνα… Επιπλέον, τα ψίχουλα τις κυβέρνησης αφήνουν έξω χιλιάδες συνάδελφους που έχουν πραγματική ανάγκη και "κόβονται" από δημοσιονομικά κριτήρια. Η επιδότηση του πετρελαίου κίνησης με  0,15 €/lt  είναι μια ακόμη κοροϊδία όταν η τιμή του έχει σκαρφαλώσει στα 1,82€. 

                Εδώ και τώρα κατάργηση του ΕΦΚ και του ΦΠΑ  στα καύσιμα και στα είδη πρώτης ανάγκης αντίστοιχα. Τα παραμύθια περί δημοσιονομικών κοστών και περί εκτροχιασμού ας τα πουν κάπου αλλού καλύτερα. Όταν μοίραζαν τα εκατομμύρια στις αεροπορικές εταιρίες , στην  ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ, προφανώς δεν σκέφτονταν τον εκτροχιασμό του κρατικού προϋπολογισμού.

                Σα να μη μας φτάνανε όλα αυτά που ζούμε ήρθε κι ο πόλεμος στην Ουκρανία με την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας που έφερε σκοτωμούς και προσφυγιά στον ουκρανικό λαό, απειλεί με φτώχεια και βάσανα και εμάς στη χώρα μας. Σε τέτοιες συγκρούσεις, πολεμικές και οικονομικές, "το μάρμαρο" το πληρώνουν πάντα οι λαοί.

                Παλεύουμε για να απεμπλακεί η χώρα μας από οποιαδήποτε συμμετοχή σε αυτό τον πόλεμο που επηρεάζει άμεσα τη ζωή μας.

Χρειάζεται η απόγνωση και η οργή να γίνουν συλλογική δύναμη, να χτυπήσουν τις πραγματικές αιτίες.

                Χρειάζεται αγώνας μαζικός για την επιβίωση, για τα δικαιώματα και τις ανάγκες κάθε επαγγελματία!  Είναι μονόδρομος η αγωνιστική διέξοδος για να φέρουμε στο προσκήνιο τις διεκδικήσεις μας! Να ενώσουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους, γιατί όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί και μπορούμε να ορθώσουμε εμπόδια στις πολιτικές που μας εξοντώνουν και να αποσπάσουμε κατακτήσεις.

Για αυτόν τον λόγο συνάδελφε στις 6 του Απρίλη συμμετέχουμε στην συγκέντρωση της πανελλαδικής απεργίας γιατί δε μπορούμε να κάνουμε αλλιώς, λέμε ένα βροντερό όχι στα μέτρα κοροϊδίας της κυβέρνησης και απαιτούμε εδώ και τώρα μέτρα που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας.

Απαιτούμε :

•             Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα .Επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα - εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας που πωλούνται στην Λαϊκή αγορά.

•             Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.

•             Πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας και του ρεύματος. Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και των χρεώσεων για ΑΠΕ. Απαγόρευση των διακοπών.

•             Κατάργηση των ΦΠΑ και ΕΦΚ στα καύσιμα και συνολικά στην Ενέργεια.

•             Διαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής, τόκων και προστίμων, 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες.

•             Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος, μείωση ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και τα καύσιμα. Επιδότηση στο ύψος των αυξήσεων στην Ενέργεια.

•             Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

•             Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών.

•             Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τις μικροεπιχειρήσεις και τα λαϊκά νοικοκυριά.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΛΓΑΣ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις