Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Εξαιρετική η Πατρινή Ηρώ στην εμφάνιση της στο "Μουσικό Κουτί" της ΕΡΤ1

Εξαιρετική η Πατρινή Ηρώ στην εμφάνιση τ...

Μαζί της στην εκπομπή εμφανίστηκαν και η Ελένη Πέτα και η κατερίνα Κυρμιζή

Τρεις ερμηνεύτριες της ίδιας γενιάς βρέθηκαν καλεσμένες στο «Μουσικό Κουτί» στην ΕΡΤ1 την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022 το βράδυ. Ήταν η Ελένη Πέτα που έχει τραγουδήσει το πολύ ωραίο κομμάτι «Εγώ αυτό που ξέρω», η Κατερίνα Κυρμιζή που θύμισε πως η πρώτη δειλή, τηλεοπτική της εμφάνιση ήταν στις αρχές του ’90 σε τηλεοπτικό μαγκαζίνο που παρουσίαζε η Νατάσα Ράγιου, και η Πατρινή τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια Ηρώ Λεχουρίτη, η οποία είπε τραγούδια της που έχουν αγαπηθεί από τον κόσμο όπως «Έτσι είναι οι σχέσεις» και το «Θέλω να με κρατάς».

Οι παρουσιαστές του «Μουσικού κουτιού», Νίκος Πορτοκάλογλου και Ρένα Μόρφη που μάλιστα την ερχόμενη Δευτέρα 4/4 θα παρουσιάσουν μουσικό τηλεμαραθώνιο στην ΕΡΤ1 για τη στήριξη του Ουκρανικού λαού, ρώτησαν τις καλεσμένες τους για τα μουσικά ερεθίσματα που πήραν με την Ηρώ να απαντά πως και οι δύο γονείς της λάτρευαν τη μουσική όπως και ο αδελφός της και πως η ίδια είχε δώσει πανελλήνιες για να μπει νομική, πέρασε νοσηλευτική και τελικά ασχολήθηκε ως μουσικός και τραγουδίστρια.

Η Ηρώ τραγούδησε στην εκπομπή μοναδικά και το κομμάτι του Γιάννη Σπανού «Αν μ’ αγαπάς» που έχει πρωτοπεί η Τάνια Τσανακλίδου αλλά και τις «Κλειδαριές» του Γιώργου Σαμπάνη και της Ελεάνας Βραχάλη που πρωτοερμήνευσαν οι Γιώργος Νταλάρας και Μπάμπη Στόκας , ένα πολύ ωραίο κομμάτι που ερμήνευσε η Ηρώ μαζί με την Ελένη Πέτα.

Η Κατερίνα Κυρμιζή εντυπωσίασε λέγοντας ένα ιδιαίτερο κομμάτι της Bjork αλλά και μία γνωστή επιτυχία της Σούζαν Βέγκα.

«Το ‘‘Θέλω να με κρατάς’’ έχει γίνει το τραγούδι των γάμων. Έρχονται πολλά ζευγάρια και μου λένε ότι αυτό το τραγούδι το χόρεψαν στον γάμο τους», είπε η Ηρώ για το συγκεκριμένο κομμάτι που παραμένει αγαπημένο και διαχρονικό! Η Θεσσαλονικιά Ελένη Πέτα που παίζει και βιολοντσέλο και διαθέτει μια πολύ ζεστή φωνή με μεγάλη ερμηνευτική γκάμα, όπως είπε, προέρχεται από οικογένεια μουσικών και σε ηλικία δέκα ετών ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές της.

«Λάτρευα τη Γουίτνεϊ Χιούστον, ήταν στην εποχή μου τοπ… Θυμάμαι να τραγουδάω μικρή δικά της κομμάτια κλειδωμένη στο δωμάτιο, λες και όταν κλείδωνα δεν άκουγαν απέξω τη φωνή μου. Εκεί με άκουσε ο πατέρας μου και μου είπε γιατί δεν έρχεσαι στο μαγαζί που δουλεύω, κι έτσι άρχισαν όλα…», αποκάλυψε η συμπαθής Ελένη Πέτα που έχει ένα γιο 9 χρονών ενώ ο γιος της Ηρούς Λεχουρίτη είναι 18 και μισό και έχει τελειώσει το Μουσικό σχολείο Αλίμου όπως και η σχεδόν συνομήλικη του, κόρη της Κατερίνας Κυρμιζή.

Η Κατερίνα Κυρμιζή  παίζει κιθάρα, γράφει τραγούδια και τραγουδά με μια πολύ ιδιαίτερη δική της χροιά, που δεν μοιάζει με καμιά άλλη. «Το πρώτο τραγούδι που θυμάμαι να λέω είναι η ‘‘Λούλα’’ του Γιάννη Λογοθέτη και με είχαν πείσει οι γονείς μου ότι το αυτοκίνητό μας προχώρα μόνο όταν τραγουδάω. Και όταν σταματούσα να τραγουδάω, τραβούσε χειρόφρενο ο πατέρας μου και το αυτοκίνητο σταμάταγε…», είπε η Κατερίνα Κυρμιζή, η οποία τραγούδησε και το «Αν δεν μ’ αγαπάς», ένα κομμάτι που έγραψε και συνέθεσε η ίδια το 2003 σε μία περίοδο της ζωής της δύσκολη όπως εκμυστηρεύτηκε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture