Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Η πλατφόρμα Cinobo γιορτάζει τα 2α γενέθλια της και κάνει ειδική δωρεάν προβολή της ταινίας «Παρίσι 13ο Διαμέρισμα»

Η πλατφόρμα Cinobo γιορτάζει τα 2α γενέθ...

Πρόκειται για ένα γεμάτο φρεσκάδα και ερωτισμό ασπρόμαυρο πορτρέτο των νέων στο Παρίσι, σε σκηνοθεσία του Ζακ Οντιάρ

Με αφορμή τα 2α γενέθλιά της η κινηματογραφική streaming πλατφόρμα Cinobo διοργανώνει την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022 δωρεάν προβολή της πολυαναμενόμενης νέας ταινίας του Γάλλου δημιουργού Ζακ Οντιάρ, λίγες εβδομάδες πριν την πρεμιέρα της στους κινηματογράφους. Ο λόγος για την ταινία «Παρίσι, 13ο Διαμέρισμα».

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, δύο χρόνια μετά το ντεμπούτο του, το Cinobo γιορτάζει τα γενέθλιά του με τον πιο ταιριαστό τρόπο: παρέα με το κοινό που το αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή. Ως ευχαριστώ στην κοινότητα που έχει σχηματιστεί γύρω από αυτό, προβάλλει σε “γενέθλια” προβολή, μια ταινία που όποιος δεν ερωτεύτηκε στην τελετή λήξης του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, θα το κάνει σε λίγες μέρες στην Αθήνα.

Το «Παρίσι, 13ο Διαμέρισμα» του 69χρονου σκηνοθέτη Ζακ Οντιάρ - Jacques Audiard, είναι ένα γεμάτο φρεσκάδα και ερωτισμό ασπρόμαυρο πορτρέτο των νέων στο Παρίσι. Ο σκηνοθέτης των ταινιών «Ένας Προφήτης» με τον Ταχάρ Ραχίμ, «Σώμα με Σώμα» με την Μαριόν Κοτιγιάρ και «Dheepan: Ο Άνθρωπος Χωρίς Πατρίδα» που τιμήθηκε με τον Χρυσό Φοίνικα των Καννών το 2015, θεωρείται ένας σημαντικός σκηνοθέτης που σε συνεργασία με τη Σελίν Σιαμά του «Πορτρέτου μιας Γυναίκας που Φλέγεται» και του “Petite Maman”, επαναπροσδιορίζουν στο «Παρίσι, 13ο Διαμέρισμα» τη γαλλική ρομαντική κομεντί.

Η ειδική προβολή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Μαρτίου στις 9 μμ στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, με ελεύθερη είσοδο για το σινεφίλ κοινό. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και όλα τα μέτρα για την εξάλειψη του κορωνοϊού.

Δελτία εισόδου θα δίνονται από τη Δευτέρα 21 Μαρτίου στις 8:30 μμ. στην Ταινιοθήκη και στους παρευρισκόμενους θα δοθεί αναμνηστική αφίσα δώρο (μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων)!

Λίγα λόγια για την ταινία «Παρίσι, 13ο Διαμέρισμα»

Ο Ζακ Οντιάρ σε συνεργασία με τη Σελίν Σιαμά στο σενάριο, στο οποίο έχει συνεργαστεί & η Lea Mysius, υπογράφει μία Γαλλική ρομαντική κομεντί γεμάτη φρεσκάδα και ερωτισμό με φόντο το Παρίσι. Ο πρωτότυπος Γαλλικός τίτλος του φιλμ είναι «Les Olympiades». Ο Jacques Audiard σκηνοθετεί και είναι & ο παραγωγός.

Σύνοψη

Παρίσι, 13ο διαμέρισμα. Η Εμιλί γνωρίζει τον Καμίλ. Στον Καμίλ αρέσει η Νορά, η οποία συναντά την Αμπέρ. Τρία κορίτσια και ένα αγόρι. Είναι φίλοι, κάποιες φορές εραστές, συχνά και τα δύο.

Παίζουν οι Lucie Zhang, Makita Samba, Noémie Merlant και Jehnny Beth.

Η ταινία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο περασμένο Φεστιβάλ των Καννών τον Ιούλιο του 2021 και ακολούθησε η προβολή της στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο τον Σεπτέμβριο.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture