Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Το ιλιγγιώδες θρίλερ "Ασθενοφόρο" από την Πέμπτη 17/3 και στην Πάτρα

Το ιλιγγιώδες θρίλερ "Ασθενοφόρο&qu...

Πρωταγωνιστούν ο Τζέικ Τζίλενχαλ και ο Γιάχια Αμπντούλ Ματίν Β' ενώ η σκηνοθεσία είναι του Μάικλ Μπέι

Την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022 έρχεται στις Ελληνικές αίθουσες το φιλμ «Ambulance - Ασθενοφόρο», ένα ιλιγγιώδες θρίλερ από τον σκηνοθέτη και παραγωγό Μάικλ Μπέι.

Ένας  παρασημοφορημένος βετεράνος, ο Γουίλ, που είναι απελπισμένος να βρει χρήματα, ζητά βοήθεια από τον θετό του αδερφό και χαρισματικό εγκληματία, Ντάνι. Ο Ντάνι θα του κάνει προσφορά για τη μεγαλύτερη ληστεία τραπεζών στην ιστορία του Λος Άντζελες, με λεία 32 εκατομμύρια δολάρια. Με την επιβίωση της συζύγου του να κρίνεται στο νήμα, ο Γουίλ δεν μπορεί να αρνηθεί.

Όταν η απόδραση από την τράπεζα πηγαίνει εντυπωσιακά στραβά, τα απελπισμένα αδέλφια κλέβουν ένα ασθενοφόρο, στο οποίο επιβαίνει ένας τραυματισμένος αστυνομικός και μια νοσοκόμα. Σε μια καταδίωξη υψηλής ταχύτητας που δεν σταματά ποτέ, ο Γουίλ και ο Ντάνι πρέπει να αποφύγουν τις αστυνομικές δυνάμεις, να κρατήσουν τους ομήρους ζωντανούς και με κάποιο τρόπο να μην σκοτώσουν ο ένας τον άλλον, στην πιο παρανοϊκή απόδραση που έχει συμβεί ποτέ στο Λος Άντζελες.

Η ταινία σε διανομή της Tulip απ’ όσο είδαμε, θα παίζεται από την Πέμπτη και στην Πάτρα στα Odeon Veso Mare.

Παραγωγοί είναι οι Μάικλ Μπέι, Μπράντλεϊ Τ. Φίσερ, Τζέιμς Βάντερμπιλτ, Ουίλιαμ Σέρακ και Ίαν Μπράις ενώ το σενάριο του Κρις Φέντακ είναι βασισμένο στην ιστορία και το σενάριο μίας Δανέζικης ταινία τους 2005 και πιο συγκεκριμένα του "Ambulancen" των Laurits Munch- Petersen και Lars Andreas Pedersen.

Στο περιπετειώδες θρίλερ «Ασθενοφόρο» πρωταγωνιστούν ο Τζέικ Τζίλενχαλ, ο 35χρονος Γιάχια Αμπντούλ – Ματίν Β’ που υποδύθηκε τον Μορφέα στο «The Matrix Resurrections» ενώ έπαιξε και στο φιλμ τρόμου «Candyman» και η Έιζα Γκονζάλες.

Στις Αμερικάνικες αίθουσες το φιλμ προγραμματίζεται για έξοδο στις 8 Απριλίου 2022.

Στη διάρκεια μιας ημέρας στους δρόμους του Λος Άντζελες, τρεις ζωές θα αλλάξουν για πάντα.

Πρόκειται όπως προείπαμε για ένα νέο ιλιγγιώδες θρίλερ από τον σκηνοθέτη και παραγωγό Μάικλ Μπέι, ο οποίος είναι ένα από τα πιο εμπορικά ονόματα στην ιστορία του Χόλιγουντ, έχοντας σημειώσει επιτυχίες όπως το «Armageddon», το «Pearl Harbor», το «The Rock», τα δυο «Bad Boys» με τον Γουίλ Σμιθ και τις πέντε ταινίες της σειράς των «Transformers».

Η ιστορία της ταινίας είναι απλή, και πάνω σε μια αρχική ιδέα χτίζεται μια κινηματογραφική καταδίωξη με κάμερες που αψηφούν τη βαρύτητα και με μοντάζ που σε αναγκάζει να ψάχνεις τη ζώνη ασφαλείας στην θέση του κινηματογράφου, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η παγκόσμια πανδημία του covid 19 καθυστέρησε τις παραγωγές ταινιών σε ολόκληρη τη κινηματογραφική βιομηχανία, ωστόσο o σκηνοθέτης Μάικλ Μπέι βρισκόταν σε αναζήτηση μιας ιστορίας που θα επέτρεπε στο συνεργείο του να κάνει ένα σφιχτό γύρισμα στο Λος Άντζελες κατά τη διάρκεια της καραντίνας, στους άδειους δρόμους της Καλιφόρνια.

Οι παραγωγοί ανέπτυξαν το σενάριο για αρκετά χρόνια, και πολλοί σκηνοθέτες ενδιαφέρθηκαν κατά καιρούς για αυτό το αστυνομικό θρίλερ έντασης, όμως καμία συνεργασία δεν ευδοκίμησε.

Το φθινόπωρο του 2020, οι παραγωγοί έμαθαν ότι ο Μάικλ Μπέι έψαχνε για μια ιστορία δράσης που θα επέτρεπε στο συνεργείο του ένα γρήγορο γύρισμα στο Λος Άντζελες κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Καθώς ο Μπέι ξεκινούσε την προετοιμασία του, επέλεξε να μην παρακολουθήσει τη δανέζικη ταινία ούτε να διαβάσει το σενάριο, για να διασφαλίσει ότι δεν θα επηρεαστεί από αυτήν. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν και οι σκηνές καταδίωξης απέκτησαν ιλιγγιώδη ταχύτητα.

«Μου άρεσε αυτή η βασική ιδέα, δύο ληστές τραπεζών να κάνουν πειρατεία σε ένα ασθενοφόρο», ανέφερε ο σεναριογράφος Κρις Φέντακ προσθέτοντας ότι «σκέφτηκα τι θα γινόταν αν έπαιρνα αυτό το μικρό θρίλερ, το έβαζα στο Λος Άντζελες και το μετέτρεπα στη μεγαλύτερη, πιο τρελή ιστορία δράσης πάνω στο δρόμους».

Τέλος αναφορικά με τις επιρροές που είχαν οι δημιουργοί της ταινίας, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, άντλησαν έμπνευση από εμβληματικές ταινίες όπως το «Die Hard – Πολύ σκληρός για να πεθάνει», το cult αριστούργημα «Taking of Pelham One Two Three» αλλά και κλασικές περιπέτειες καταδίωξης όπως το «The French Connection» και το «Dog Day Afternoon – Σκυλίσια μέρα».

Ο ρόλος του Τζέικ Τζίλενχαλ απαιτούσε να υποδυθεί έναν μακιαβελικό μέντορα σε σχέση με τον Γιάχια Αμπντούλ – Ματίν Β’, όπως περίπου ήταν ο Ντένζελ Γουάσινγκτον σε σχέση με τον Ίθαν Χoκ στο «Training Day».

Η διάρκεια της ταινίας είναι 135 λεπτά.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture