Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Νίκας, Βούλτσος και ένας γορίλας με ανθρώπινη συμπεριφορά τον Απρίλιο στο Δημοτικό Θέατρο

Νίκας, Βούλτσος και ένας γορίλας με ανθρ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Συνεχίζει να γιορτάζει την επέτειο Καμπανέλλη το ΔΗΠΕΘΕ παρουσιάζοντας ένα σχεδόν άγνωστο έργο του, σατιρικό και αλληγορικό ταυτόχρονα

Φαρσοκωμωδία, σάτιρα αλλά και παραμυθένια αλληγορία, το έργο «Ο Γορίλας και η Ορτανσία ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» τιμώντας την επέτειο 100 χρόνων από τη γέννηση του πατριάρχη του νεοελληνικού θεάτρου Ιάκωβου Καμπανέλλη. Πρόκειται για παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας με τη σκηνοθετική υπογραφή του συμπολίτη Μίλτου Νίκα , σκηνικά-κοστούμια Μαρίας Βασιλάκη και τους ηθοποιούς Διονύση Βούλτσο, Ελένη Καλατζοπούλου, Γιώργο Κομνήνογλου, Ηλία Μανιατόπουλο χάρη στην οποία θα ξαναμπούμε στο Δημοτικό Θέατρο τον Απρίλιο. Σύμφωνα με την υπόθεση ένας διάσημος και ανθρωπιστής  φυσικομαθηματικός που ασχολείται με την ατομική ενέργεια ζει απομονωμένος στην έπαυλή του στο δάσος, με τη ζάμπλουτη σύζυγό του και τον υπηρέτη τους, μέχρι τη στιγμή που γνωρίζει και δένεται συναισθηματικά με έναν γορίλα. Η απόφασή του καθηγητή να πάρει τον γορίλα βοηθό του στο εργαστήριο, θα οδηγήσει όμως σε τρελές καταστάσεις!

Ο ίδιος ο Καμπανέλλης χαρακτήρισε το έργο ως «ένα παιχνίδι για τέσσερις ηθοποιούς και όσους θεατές θέλουν να παίξουν μαζί τους, σε τρεις εικόνες και τρεις εκδοχές για το τέλος». Ο γορίλας εμφανίζεται σαν πειραματόζωο που υιοθετεί ανθρώπινο φέρσιμο. «Οι τρεις εκδοχές για το τέλος της ιστορίας, που ακολουθούν οργανικά η μια την άλλη, είναι τρεις απόπειρες να γλυτώσουν τα πρόσωπα από την παρανοική σχέση στην οποία έχουν παγιδευτεί» έχει εξηγήσει ο αξεπέραστος συγγραφέας και θεατράνθρωπος για αυτή τη σχεδόν άγνωστη δημιουργία του.

Δημοτικό Θέατρο Απόλλων- Τηλέφωνο ταμείου: 2610273613

Πρεμιέρα : Σάββατο 9 Απριλίου 2022 και ώρα 21:30

www.dipethepatras.gr www.ticketservices.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View