Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Το "Top Gun: Maverick" βάζει πλώρη για τις Κάννες

Το "Top Gun: Maverick" βάζει π...

Θα κάνει πρεμιέρα εκτός συναγωνισμού στο φημισμένο Φεστιβάλ ενώ στις 26/5 θα βγει στις αίθουσες στην Ελλάδα και στις 27/5 στις ΗΠΑ

To πολυαναμενόμενο φιλμ «Top Gun: Maverick» με τον Τομ Κρουζ και τον Μάιλς Τέλερ που έχει πάρει πολλές αναβολές λόγω της κατάστασης με τον covid 19, όπως έγινε γνωστό θα κάνει την πρεμιέρα του στο φετινό Διεθνές Κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών.

Το φετινό Φεστιβάλ θα διεξαχθεί από 17 έως 28 Μαΐου 2022.

Η ταινία σε σκηνοθεσία του Τζόζεφ Κοσίνσκι με πρωταγωνιστή όπως και στο πρώτο «Top Gun» του Τόνι Σκοτ το 1986, τον Τομ Κρουζ θα κάνει λοιπόν την επίσημη πρεμιέρα της, εκτός συναγωνισμού, στο επετειακό 75ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών ενώ στη συνέχεια θα βγει στις Αμερικάνικες αίθουσες στις 27/5. Μία μέρα πριν, στις 26/5/2022 αναμένεται να ξεκινήσει να προβάλλεται στις Ελληνικές αίθουσες.

Όπως σχολίασε το flix.gr, μοιάζει σα μια αιωνιότητα να έχει περάσει από τότε που ακούγαμε πως το «Top Gun: Maverick» θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες. Και επιτέλους, μετά από τόσες αναβολές λόγω της πανδημίας, η ταινία είναι έτοιμη να πετάξει στους κινηματογραφικούς αιθέρες με την πρώτη της «πτήση» να προγραμματίζεται για το Φεστιβάλ των Καννών τον Μάιο.

Από τα αξιοσημείωτα του «Top Gun: Maverick» είναι ότι χρειάστηκε να κατασκευαστούν νέες, ειδικές κάμερες για τις σηνές με τις αερομαχίες.

Την είδηση για την πρεμιέρα της ταινίας εκτός συναγωνισμού στο επετειακό 75ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, την πρωτοέδωσε το Variety.

Την σκηνοθεσία της ταινίας υπογράφει όπως προείπαμε, ο Τζόζεφ Κοζίνσκι σε σενάριο του Κρίστοφερ ΜακΚουόρι ενώ ανάμεσα στους ηθοποιούς που πλαισιώνουν τον Τομ Κρουζ βρίσκονται ο Μάιλς Τέλερ, ο οποίος ερμηνεύει τον γιο του Γκουζ, ο Εντ Χάρις, ο Τζον Χαμ, ο Γκλεν Πάουελ, και η Τζένιφερ Κόνελι, ενώ ο Βαλ Κίλμερ επιστρέφει ως «Αϊσμαν».

*Στο μεταξύ στις φετινές Κάννες μια ακόμη μεγάλη ταινία ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην Κρουαζέτ για την δική της πρεμιέρα. Σύμφωνα με το Deadline, το φιλμ «Elvis» του Μπαζ Λούρμαν για τον θρύλο της ροκ εντ ρολ θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο φημισμένο Φεστιβάλ των Καννών.

Στην ταινία που στις Αμερικάνικες αίθουσες θα ντεμπουτάρει στις 24 Ιουνίου 2022, πρωταγωνιστεί ο Όστιν Μπάτλερ (ο Τεξ Γουάτσον της οικογένειας του Μάνσον στο «Κάποτε στο... Χόλιγουντ» του Κουέντιν Ταραντίνο) στον ρόλο του Έλβις, ο οποίος κατάφερε να κερδίσει δυνατά ονόματα που ήταν συνυποψήφιοι για τον απαιτητικό ρόλο όπως ο Άνσελ Έλγκορτ του νέου “West Side story”, ο Μάιλς Τάιλερ, ο Άαρον Τέιλορ-Τζόνσον και ο Χάρι Στάιλς. Στο πλάι του Austin Butler παίζει και ο Τομ Χανκς αλλά και ο φετινός υποψήφιος για Όσκαρ για την «Εξουσία του σκύλου», Kόντι Σμιτ-ΜακΦι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture