Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

DECO

/

Aποκαλύφθηκε το εξωπραγματικό Dior megastore ονόματι La Galerie στην εμβληματική avenue Montaigne

Aποκαλύφθηκε το εξωπραγματικό Dior megas...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Kανένας άλλος luxury οίκος στον κόσμο δεν έχει τέτοια μπουτίκ- μουσείο 10.000 τ.μ με σουίτα, καφέ- ζαχαροπλαστείο, κήπο

Μια απίστευτη εμπειρία shopping, τέχνης και αναψυχής προσφέρει το πελώριο κατάστημα του οίκου Dior στο Παρίσι, στη φημισμένη και μεγαλοπρεπή avenue Montaigne. Δεν μιλάμε βέβαια για μπουτίκ ή συμβατικό flagship store αλλά για ένα πραγματικό αξιοθέατο που μόλις αποκαλύφθηκε μετά από διετή ανακαίνιση του κτιρίου. Ο αρχιτέκτονας Peter Marino, υπογράφει μια υπερπαραγωγή μουσειακών προδιαγραφών με την ονομασία La Galerie Dior σε εγκαταστάσεις  10.000 τετραγωνικών μέτρων, άρα το μεγαλύτερο κατάστημα του διάσημου γαλλικού οίκου στον κόσμο, με το οποίο δεν συναγωνίζεται κανένα άλλο luxury label. Kανονική επίδειξη ισχύος στην περιοχή Champs Elysee λοιπόν.

Ο CEO του οίκου Dior, Pietro Beccari ξεκίνησε να οραματίζεται αυτό το project  τον Μάιο του 2018. « Η La Galerie είναι ένας χώρος όπου οι άνθρωποι μπορούν να εκτιμήσουν την ιστορία και την κληρονομιά του Dior. Είναι ένας συνδυασμός παράδοσης, προσαρμογής και μοντερνισμού. Ο Dior είναι ο μοναδικός οίκος στον κόσμο που έχει έναν τέτοιο δικό του χώρο» δήλωσε.

 

Μπαίνοντας κάποιος στο La Galerie αντικρίζει μία μεγάλη σκάλα από λευκό μάρμαρο και γύρω από αυτή βιτρίνες που φιλοξενούν περισσότερες από 1874 δημιουργίες του γαλλικού οίκου όπως φορέματα, τσάντες, αξεσουάρ και παπούτσια. Μεταξύ άλλων υπάρχουν και οι μινιατούρες από iconic  κομμάτια των 7 couturiers που πέρασαν από την καλλιτεχνική διεύθυνση του οίκου Dior, δηλαδή οι Christian Dior, Yves Saint Laurent, Marc Bohan, Gianfranco Ferre, John Galliano, Raf Simons και Maria Grazia Chiuri. Μια παρουσίαση που αναδεικνύει την πορεία και την εξέλιξη στο στιλ μέσα από τις συλλογές Dior στο πέρασμα του χρόνου. Από το ανεπανάληπτο New Look το  Φεβρουάριο του 1947 μέχρι και σήμερα. 

Στη διακόσμηση ξεχωρίζουν επίσης  έργα τέχνης που ανήκαν στον ίδιο τον Christian Dior, αλλά και με φωτογραφίες που δείχνουν τον ίδιο με διάσημους φίλους του όπως οι Salvatore Dali, Christian Berard και Jean Cocteau. Στο κτίριο στεγάζεται επίσης το μουσείο La Galerie de Dior, το οποίο φιλοξενεί την πλουσιότερη συλλογή με εκθέματα μόδας αλλά και το γραφείο του Christian Dior. Μεταξύ άλλων, η σκηνογράφος Nathalie Criniere δημιούργησε σάλα σινεμά, όπου θα παίζονται βίντεο από διάσημες ταινίες, στις οποίες οι πρωταγωνίστριες φορούν βέβαια Dior,  με παράλληλη έκθεση του αυθεντικού σχεδίου του εκάστοτε ρούχου. Επίσης, θα προβάλλονται βίντεο από το προσωπικό αρχείο του ιδρυτή.

Το πολυακτάστημα έχει 13 θεματικούς χώρους. Εδώ λειτουργεί πλέον το εργαστήριο υψηλή κοσμητοποιίας του οίκου Dior, το οποίο δημιουργεί custom made κοσμήματα,  υπάρχει αίθριο με εξωτικά φυτά και εστιατόριο που ονομάζεται «Monsier Dior», αλλά και ένα καφέ-ζαχαροπλαστείο. Επίσης spa για θεραπείες ομορφιάς, αλλά και η La Suite Dior, ένα ιδιωτικό διαμέρισμα, το κλειδί του οποίου θα προσφέρει πρόσβαση σε όλους τους χώρους στη διάρκεια όλης της ημέρας. Ο πελάτης που θα μείνει σε αυτό το διαμέρισμα θα έχει επίσης στη διάθεση του προσωπικό έξι ατόμων για την εξυπηρέτηση του όπως έναν σεφ ή έναν personal shopper! (Aν ταξιδέψουμε στο Παρίσι θα σπεύσουμε προς τα εκεί για επίσκεψη)

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View