Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πρωτότυπα έργα Πατρινών σκιτσογράφων σε αφίσες στη Ρήγα Φεραίου και αλλού

Πρωτότυπα έργα Πατρινών σκιτσογράφων σε ...

Κια σε επιλεγμένες στάσεις των λεωφορείων κατά μήκος των αστικών διαδρομών

Το Πατρινό Καρναβάλι δηλώνει την παρουσία του στην καθημερινότητά μας αφήνοντας τη δική του πινελιά και βάζοντας χρώμα και φρέσκιες ιδέες στον κοινόχρηστο αστικό χώρο.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται η υπαίθρια έκθεση αφίσας στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου αλλά και η έκθεση στα πλαίσια επιλεγμένων στάσεων των λεωφορείων κατά μήκος των αστικών διαδρομών.

Τα εκθέματα που κοσμούν τις 2 αυτές εκθέσεις σχετίζονται με την τέχνη του σκίτσου και τη σύνδεσή του με το Καρναβάλι. Πρόκειται για πρωτότυπα έργα ξεχωριστών Πατρινών δημιουργών-σκιτσογράφων με πανελλήνια εμβέλεια και υψηλό ποιοτικό επίπεδο που ανταποκρίθηκαν με θέρμη στην πρόσκληση της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας καταθέτοντας τις φρέσκιες και δημιουργικές ιδέες τους.

Τα έργα που εκτίθενται είναι των Ιάκωβου Βάη, Κώστα Βούλγαρη, Κώστα Ζυγούρη (zgour), Γιώργου Μελισσαρόπουλου (meliss) και Αγγελικής Σαλαμαλίκη.

Η ΚΕΔΗΠ – Κοινωφελής Επιχείρηση Καρναβάλι Πάτρας στην προσπάθειά της να συνδέσει το Καρναβάλι με την τέχνη του σκίτσου και ταυτόχρονα να προβάλλει Πατρινούς καλλιτέχνες, διοργανώνει την υπαίθρια έκθεση έργων με θέμα   «Σημεία και... Τέρατα!».

Τα «Σημεία και... Τέρατα!» αποτελούν θέμα του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού και αναφέρονται σε γεγονότα και πράξεις, που είναι αποτέλεσμα του σημερινού οικονομικο-πολιτικού συστήματος που περιορίζει και ευνουχίζει τα όνειρα των ανθρώπων.

Τα τέρατα (πόλεμος, εκμετάλλευση, καταστροφή περιβάλλοντος) μπορεί να μοιάζουν μυθικά και ανίκητα αλλά ο λαός έχει τη δύναμη και τον τρόπο να τα νικήσει και να γίνει ο κυρίαρχος του παιχνιδιού, αρκεί να κατανοήσει τις αιτίες που τα γεννούν και να αντισταθεί.

Η έκθεση δίνει χρώμα και αποκριάτικο κλίμα σε κεντρικά σημεία της πόλης προκαλώντας τη ματιά και το ενδιαφέρον των περαστικών στον πολυσύχναστο πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου αλλά και όσων περιμένουν στις στάσεις των λεωφορείων. Έτσι με απλό τρόπο το Καρναβάλι μέσω του σκίτσου εντάσσεται στο αστικό τοπίο και με ζωντάνια και σύγχρονη ματιά συνοδεύει τα στιγμιότυπα της καθημερινότητάς μας στους δρόμους.

Γιώργος Μελισσαρόπουλος.

Γιώργος Μελισσαρόπουλος.

Αγγελική Σαλαμαλίκη.

Αγγελική Σαλαμαλίκη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture