Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πατρινό Καρναβάλι: Η ώρα της κορύφωσης- Οι έλεγχοι και ο τρόπος λειτουργίας των μαγαζιών- Τι λένε στο thebest επιχειρηματίες

Πατρινό Καρναβάλι: Η ώρα της κορύφωσης- ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Οι Πατρινοί προνοούν και κάνουν κρατήσεις για να διασκεδάσουν

Ιδιαίτερα προνοητικοί φαίνεται πως οι είναι οι Πατρινοί- και όχι μόνο- προκειμένου να εξασφαλίσουν τη διασκέδαση τους το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Καρναβαλιού. Φροντίζουν να κάνουν κρατήσεις σε μαγαζιά ενώ από την πλευρά τους οι επιχειρηματίες είναι έτοιμοι να τηρήσουν μέτρα και να κάνουν αυστηρούς ελέγχους στις εισόδους των καταστημάτων τους.

Παράλληλα μικτά κλιμάκια στους δρόμους της πόλης θα ελέγχουν τα πάντα.  Εντατικοί θα είναι οι έλεγχοι και από την ΕΛΑΣ ιδίως σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και πεζόδρομους. Τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από την Παρασκευή όπου θα υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις με έντονη παρουσία κυρίως στο κέντρο αλλά και την Περιφέρεια με περιπολίες. Για να αποφευχθούν επεισόδια σε περίπτωση που έχουμε συγκεντρώσεις ατόμων σε υπαίθριος χώρους, θα φτάσουν σύμφωνα με πληροφορίες, διμοιρίες των ΜΑΤ και αστυνομικοί από γειτονικούς νομούς. Αυξημένες θα είναι οι περιπολίες και από τους άντρες της τροχαίας και στα εθνικά δίκτυ αλλά και στο κέντρο της πόλης

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο Αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος, αρμόδιος για θέματα υγείας, «κινούμαστε με μικτά κλιμάκια από επιθεώρηση εργασίας, από δημόσια υγεία, από δημόσια ανάπτυξη, από  τμήμα ΕΦΕΤ, συνεπικουρούμενοι όπου χρειάζεται από την αστυνομία. Μας ενδιαφέρει αυτό το καρναβαλικό προϊόν που παρουσιάζουμε στους τουρίστες να το διαφυλάξουμε από κερδοσκόπους και από ανθρώπους που μπορεί να λειτουργήσουν αντικοινωνικά.

Συνεπώς από σήμερα υπάρχει πρόγραμμα, κινούνται μικτά κλιμάκια στην αγορά για να ελέγξουν τρόφιμα ενώ αυτό που μας ενδιαφέρει πολύ είναι οι έλεγχοι για τυχόν αλλοιώσεις ποτών. Έλεγχοι θα γίνονται και σε νυχτερινά καταστήματα, χώρους εστίασης όπου πάλι μικτά κλιμάκια θα πραγματοποιούν ελέγχους για να διαφυλάξουν την ομαλότητα και τη δημόσια υγεία, στο πλαίσιο της λογικής. Μη ξεχνάμε ότι, όπως είχα πει και στο παρελθόν, για το Καρναβάλι χρειάζονται εναλλακτικές λύσεις για να μην υπάρχουν άτακτες συγκεντρώσεις. Αν υπάρξουν, είναι δύσκολο να τις διαχειριστεί κανείς. Ωστόσο oι επαγγελματίες θέλουν να τηρήσουν τα μέτρα και θεωρώ ότι όλοι θα συμβάλλουν ώστε να έχουμε ένα καλό τριήμερο που θα διαφημίσει και δε θα δυσφημίσει την πόλη».

Από την πλευρά τους οι επιχειρηματίες, όπως αναφέρουν στο thebest.gr,  αισιοδοξούν ότι όλα θα πάνε καλά και ότι θα έχουμε ένα ομαλό Καρναβάλι.

«Υπάρχει γενικά μία αισιοδοξία ότι έστω το τριήμερο θα δουλέψει η εστίαση. Τα μαγαζιά είναι έτοιμα να υποδεχθούν τον κόσμο, μετά από τρία χρόνια. Σήμερα περιμένουμε να δούμε αν θα υπάρξει αύξηση στην κίνηση. Κάποια στοιχεία που μα έχουν δώσει σχετικά με τις κρατήσεις Airbnb και την κίνηση στο ΚΤΕΛ είναι θετικά. Ελπίζουμε αυτή η αισιοδοξία να αποτυπωθεί και στα μαγαζιά μας » λέει ο Γιάννης Σπυρόπουλος, πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ.

Όπως αναφέρει ο Γιάννης Παπαγιαννόπουλος του Disco Room «σιγά σιγά ο κόσμος παίρνει τηλέφωνο για να κρατήσει το τραπεζάκι του και βλέπουμε ότι υπάρχει μία κινητικότητα και μία εικόνα μας κάνει να αισιοδοξούμε ότι η κατάσταση θα μας βοηθήσει να ελέγξουμε τον κόσμο που θα μπει. Εμείς από την πλευρά μας θα πρέπει να ελέγχουμε στην είσοδο πιστοποιητικά νόσησης ή εμβολιασμού. Δεν επιτρέπεται να μπει κάποιος που δεν έχει ένα από τα δύο, και δεν θα μπει. Θα υπάρχει αυστηρός έλεγχος στην πόρτα για να είμαστε σωστοί και νόμιμοι απέναντι στον κόσμο. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο, παρά μόνο αυτό που λέει ο νόμος, με βάση την άδεια που έχει κάθε κατάστημα. Το μεγαλύτερο άγχος είναι να έρθει στην πόλη ξένος κόσμος που θα αφήσει έσοδα στην πόλη και να κυλήσουν όλα ομαλά, χωρίς ακρότητες».

Όπως αναφέρει ο Ανδρέα Κούφης του Dose, «Έχουμε κρατήσεις και συνεχίζουμε μέχρι να φτάσουμε τον αριθμό των ατόμων που επιτρέπεται να έχουμε μέσα στο χώρο μας.  Αν και ο Πελεκάνος δεν είναι πρώτος στις προτιμήσεις για το Καρναβάλι, υπάρχει ενδιαφέρον. Καλούμαστε να κρατάμε αποστάσεις μεταξύ των θαμώνων ενώ το προσωπικό θα πρέπει να φορά μάσκες. Στην είσοδο θα ελέγχονται τα απαραίτητα πιστοποιητικά μαζί με ταυτότητα».

Όπως αναφέρει ο Γιάννης Ροδόπουλος του Ban Yan, «όλα οργανώνονται με βάση τα μέτρα που ισχύον, πάνω σε αυτά προσαρμόζουμε τις εκδηλώσεις μας. Η ανταπόκριση είναι μεγάλη, ο κόσμος θέλει να βγει και να διασκεδάσει και θεωρούμε ότι όλα θα πάνε καλά. Επειδή έχουμε εξωτερικό χώρο θα υπάρχει δυνατότητα για κάποιους με rapid tests να τον επισκεφθούν χωρίς να έχουν καμία πρόσβαση στον εσωτερικό χώρο».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις