Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

DECO

/

The Marina Tower: Ελληνες οι αγοραστές κατοικιών στον ψηλότερο ουρανοξύστη της Μεσογείου στο Ελληνικό

The Marina Tower: Ελληνες οι αγοραστές κ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Sold out τα υπερπολυτελή διαμερίσματα με τους κρεμαστούς κήπους και την ασύλληπτη θέα, δείτε πως θα είναι διαμορφωμένα

Ως «ο κομψός πύργος με τον τέλειο ορίζοντα» όπου «η ενέργεια της Αθήνας σμίγει με τα ονειρεμένα νερά του Αιγαίου» λανσάρεται ο ουρανοξύστης Marina Tower στο Ελληνικό. Ένα πανοραμικό κτίριο 200 κατοικιών και 45 ορόφων από λευκή πέτρα και ατσάλι με κρεμαστούς κήπους, περιστοιχισμένο από πάρκο, (στα πρότυπα αρχιτεκτονικής τύπου Ντουμπάι), που έχει πολυσυζητηθεί για το ύψος του. Θα είναι άλλωστε ο ψηλότερος «πράσινος» ουρανοξύστης της χώρας και της Μεσογείου αγγίζοντας τα 300 μέτρα! Όπως γνωστοποιήθηκε μάλιστα, τελικά είναι Έλληνες είναι οι περισσότεροι αγοραστές σύμφωνα με τις δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας Lamda Development, Οδυσσέα Αθανασίου. Η ζήτηση είναι πολύ μεγαλύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις για τα 200 υπερπολυτελή διαμερίσματα και ήδη έχουν προχωρήσει προσύμφωνα πωλήσεων για όλα, πέραν των τελευταίων τριών ορόφων που ακόμα δεν πωλούνται.

Αυτό το sold out ήταν μια μεγάλη έκπληξη για τους κατασκευαστές που υπολογίζουν ότι με την έκδοση των οικοδομικών αδειών θα εισπραχθεί εντός του 2022 το 20%, ήτοι 100 εκατ. ευρώ, επί συνολικού ποσού 500 εκατ. ευρώ. Οι μέχρι τώρα προκαταβολές κυμαίνονται μεταξύ 150 -500 χιλιάδες ανά σπίτι. Η θέα είναι ασύλληπτη προς όλη την ακτογραμμή αλλά και προς Σούνιο, Υμηττό, Ακρόπολη και Αίγινα. Στόχος είναι ο πύργος να εξελιχθεί σε διεθνές design τοπόσημο της Αθήνας, φέροντας την πιστοποίηση  βιώσιμου σχεδιασμού «LEED Gold» και «Well being». Η Foster + Partners εκπόνησε το masterplan του έργου στο σημείο της μαρίνας του Αγίου Κοσμά και διετέλεσε επικεφαλής της ομάδας μελετητών για την έγκριση των πολεοδομικών μελετών ενώ έχει αναλάβει επικεφαλής και της αρχιτεκτονικής μελέτης. Υψηλή αισθητική και χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα είναι η βασική φιλοσοφία του οικοδομήματος. Αποτελείται από δυο κτήρια που μεταξύ τους ενώνονται με μια «σπονδυλική στήλη», διακρίνεται για λιτές, καθαρές γραμμές, ενώνοντας πράσινο και το υδάτινο στοιχείο. Οι μελετητές υπογραμμίζουν άλλωστε το βιώσιμο σχεδιασμό, τη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και την προσαρμογή στις μικροκλιματικές συνθήκες.

Ταυτόχρονα υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για τις βίλες, τα δυο ξενοδοχεία και τα εμπορικά κέντρα στην περιοχή ενώ στις 15 Μαρτίου  αναμένεται να ανακοινωθεί ο ανάδοχος για τα έργα υποδομής που περιλαμβάνουν υπογειοποίηση της  λεωφόρου Βουλιαγμένης,  δίκτυα κοινής ωφελείας, υπόγεια εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων  κ.α.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View