Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καταγγελία στο thebest.gr: Ανήλικοι Ρομά επιτέθηκαν σε ηλικιωμένη που είχε βγάλει βόλτα το σκύλο της στο Ριγανόκαμπο

Καταγγελία στο thebest.gr: Ανήλικοι Ρομά...

Την βοήθησε ένας μοτοσικλετιστής που περνούσε τυχαία από το σημείο - Κάτοικος της περιοχής μας είπε πως θα στείλει υπόμνημα στην Αστυνομική Διεύθυνση για τις συνθήκες επικινδυνότητας

Τις συνθήκες επικινδυνότητας και ανασφάλειας που βιώνουν σε καθημερινή σχεδόν βάση, οι κάτοικοι στον Ριγανόκαμπο Πατρών, περιέγραψε στο thebest.gr μία κάτοικος και μάλιστα επώνυμα, η κ. Χριστίνα Τζουβέκα ενημερώνοντας μας πως την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022 συνέβη κι ένα περιστατικό με μία συνταξιούχο, ηλικιωμένη γυναίκα, κάτοικο της περιοχής, η οποία είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο της όταν σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, τρεις ανήλικοι Ρομά της επιτέθηκαν και επιχείρησαν να της αρπάξουν την τσάντα. Η γυναίκα φοβήθηκε και σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr σκέφτεται να μην ξαναβγεί στο σημείο αυτό για βόλτα.     

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν στο thebest.gr, τρεις Ρομά που ήταν ανήλικοι, το πολύ 15-16 ετών, επιτέθηκαν στη συνταξιούχο γυναίκα που είναι και γιαγιά, η οποία είχε βγάλει βόλτα το σκύλο της στην περιοχή του Ριγανοκάμπου, στην παράπλευρη οδό της Περιμετρικής και επιχείρησαν να της αρπάξουν την τσάντα. Την ώρα του περιστατικού, που συνέβη πλησίον της διασταυρώσεως της  π. 5ης ΜΟΜΑ λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, περνούσε για καλή της τύχη, ένας μοτοσικλετιστής από το σημείο και αντιλήφθηκε τη γυναίκα που ζητούσε βοήθεια με αποτέλεσμα οι ανήλικοι δράστες να αναγκαστούν να απομακρυνθούν τρέχοντας.  

Όπως έγινε γνωστό, λίγο πριν το συμβάν, ένας νεαρός Ρομά καθόταν στην πλαγιά του μικρού επιχωματωμένου λόφου επί της Βοηθητικής οδού της Περιμετρικής, αμέσως μετά τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΠ και πριν την ανατολική είσοδο του καταυλισμού των Ρομά του Ριγανοκάμπου. Παρατηρούσε τους διερχόμενους πεζοπόρους, ποδηλάτες και αθλούμενους της περιοχής που συνήθως βρίσκονται απογευματινές ώρες στην παράπλευρη οδό της Περιμετρικής, από την διασταύρωση της π. 5ης ΜΟΜΑ προς το Σούλι και την Περιβόλα, για σωματική άσκηση. Η γυναίκα με τον σκύλο τον παρατήρησε & αντιλήφθηκε ότι το συγκεκριμένο άτομο ειδοποίησε και τους άλλους της ομάδας για την παρουσία της και ακολούθησε το περιστατικό.

Σύμφωνα με την κ. Τζουβέκα που γνωρίζει τη γυναίκα που δέχθηκε την επίθεση, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι παρόμοιο στην περιοχή. Οι κάτοικοι του Ριγανοκάμπου, της Εγλυκάδος, του Ρωμανού και άλλων πέριξ συνοικιών  που αθλούνται στην παράπλευρη οδό της Περιμετρικής στο ύψος του Ριγανοκάμπου και πλησίον του καταυλισμού των Ρομά που απέχει εκατό, διακόσια μέτρα, ρισκάρουν σε καθημερινή βάση καθώς οι κίνδυνοι είναι πολλοί.

Η καταγγέλλουσα όπως είπε στο thebest.gr, ήδη έχει αποστείλει έγγραφα όπου περιγράφει την όλη κατάσταση, τόσο στο Ανατολικό Διαμέρισμα του Δήμου Πατρέων όπου και ανήκει η περιοχή όσο και στους τοπικούς συλλόγους προκειμένου να ληφθούν κάποια μέτρα ενώ σκοπεύει να αποστείλει και σχετικό υπόμνημα στην Αστυνομική Διεύθυνση μιας και όπως αρκετοί κάτοικοι αναφέρουν, θα μπορούσε να αυξηθεί η αστυνομική περιπολία στην περιοχή προκειμένου να συνετιστούν άτομα με παραβατική συμπεριφορά αλλά και για να προληφθούν τυχόν άλλα αντίστοιχα περιστατικά.

Πάντως οι κάτοικοι είναι ανήσυχοι και αυτό που λένε είναι πως έχουν υπάρξει φορές κατά το παρελθόν που νεαροί, ανήλικοι Ρομά έχουν επιτεθεί με χυδαίες εκφράσεις σε γυναίκες που κάνουν περπάτημα ή τρέξιμο στην περιοχή φοβίζοντας τες.

Είναι πραγματικά λυπηρό, η πάγια αδιαφορία των αρμοδίων να συνεχίζεται εδώ και χρόνια παρά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες και να αφήνουν τους πολίτες των Πατρών απροστάτευτους, υπογραμμίζει τέλος η καταγγέλλουσα.   

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις