Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: «Σε αδιέξοδο η κατάσταση στον Ριγανόκαμπο. Υπάρχει πλέον άβατο»    

Πάτρα: «Σε αδιέξοδο η κατάσταση στον Ριγ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Η ανάπλαση είναι πολύ μακριά…

Όσο πάει και χειροτερεύει  η κατάσταση στο Ριγανόκαμπο με τον καταυλισμό μάλιστα των Ρομά να επεκτείνεται. Και μπορεί να λέγεται ότι στο σημείο θα υπάρξει ανάπλαση, ωστόσο καμία ενέργεια δεν έχει γίνει όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr o συντονιστής της επιτροπής συλλόγων και φορέων  του ανατολικού τομέα για το Ριγανόκαμπο κ. Δημήτρης Δημητρόπουλος.

«Με την κατάσταση που επικρατεί στον Ριγανόκαμπο, βρισκόμαστε σε αδιέξοδο. Ενώ τα τελευταία χρόνια μιλάμε για κλείσιμο και μεταστέγαση των Ρομά, και παρότι υπήρχαν κυβερνητικά κονδύλια, δεν έχει ξεκινήσει καμία ενέργεια» λέει.  «Αντίθετα ο καταυλισμός ολοένα και επεκτείνεται όπως βλέπουμε. Φτιάχνονται νέες καλύβες ενώ  έχει επέμβει η αστυνομία και η κτηματική υπηρεσία. Έγινε καταγραφή και έχουν βγει και πρωτόκολλα κατεδάφισης, όμως δεν έχουν γκρεμιστεί οι καλύβες. Και αντί να οδεύουμε προς το κλείσιμο του καταυλισμού, έχουμε περισσότερες καλύβες.

Πλέον υπάρχει άβατο, δεν ξέρουμε ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει εκεί. Η όποια ανάπλαση σχεδιάζεται, όποια κουβέντα γίνεται για το λεγόμενο ανατολικό πάρκο, προϋποθέτει ένα πρόγραμμα, ένα πλάνο για το τι θα γίνει πάνω σε αυτό τον σκουπιδότοπο. Ο Δήμος λοιπόν δεν το έχει συντάξει ή δε το έχει καταθέσει. Αν είχαμε ένα προσχέδιο για το τι θα φτιάξει ο Δήμος, το θέμα θα είχε προχωρήσει. Αντίθετα υπάρχει μία στασιμότητα με τον χώρο να δημιουργεί πρόβλημα στους κατοίκους των γύρω περιοχών. Υπάρχει παραβατικότητα ενώ κάποιοι άνθρωποι συνεχίζουν να ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις