Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Αχαΐα: Όταν οι εκλογές για τον επικεφαλής μιας παράταξης θύμισαν δημοτικές εκλογές!

Δυτική Αχαΐα: Όταν οι εκλογές για τον επ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Πρωτοφανής προσέλευση

Σε πρωτοφανή επίπεδα έφθασε η προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες κατά τις εσωπαραταξιακές εκλογές, της αντιπολίτευσης στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας  που έφεραν στην ηγεσία της «Συνεργασίας Δυμαίων Πολιτών» τον Φίλιππο Λιάκο. Πρόκειται για πρωτόγνωρη διαδικασία για  την περιοχή η διενέργεια τόσο ανοικτής διαδικασίας για την επιλογή του επικεφαλής μιας παράταξης και μάλιστα με τόσο μεγάλη προσέλευση που θύμιζε... δημοτικές εκλογές! 

Η προσέλευση των ψηφοφόρων, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μ. Μερκούρη» στην Κάτω Αχαΐα, ήταν τόσο μεγάλη που δόθηκε διπλή παράταση της εκλογικής, ενώ ξεπέρασε και τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις της οργανωτικής επιτροπής. Μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν έξω από το εκλογικό κέντρο με ρεκόρ συμμετοχής 1543 ατόμων. «Είναι πρωτόγνωρη διαδικασία για τα ελληνικά δεδομένα. Ψήφισε ο λαός και έδωσε δυνατή εντολή από την βάση» λένε οι άνθρωποι της παράταξης.

Την ψήφο για τη θέση του επικεφαλής της παράταξης, μετά από πολλές διεργασίες και συζητήσεις διεκδίκησαν ο νικητής Φίλιππος Λιάκος και ο επίσης δημοτικός σύμβουλος Αλέκος Ορδίτης.

Η κάλπη που προσέλκυσε το ενδιαφέρον του κόσμου της Δυτικής Αχαΐας, έδωσε στον νέο επικεφαλής 925 ψήφους, έναντι 599 του  αντιπάλου του, ενώ βρέθηκαν και 18 λευκά/άκυρα ψηφοδέλτια.

Αμέσως μετά τη νίκη του, ο Φίλιππος Λιάκος, σε ανάρτησή του, έγραψε:  «Αγαπητοί μου συνδημότες, Όλοι μαζί κάναμε την αρχή για μία δυνατή και ενωμένη παράταξη, για έναν δυνατό και μεγάλο Δήμο! Η νίκη στις εκλογές είναι νίκη όλων των δημοτών της Δυτικής Αχαΐας, είναι νίκ της δημοκρατίας μας! Σας ευχαριστώ όλους από τα βάθη της καρδιάς μου για τη συγκινητική ανταπόκριση στο κάλεσμά μας, για την αθρόα συμμετοχή σας που ξεπέρασε ακόμη και τις πιο φιλόδοξες προσδοκίες, αλλά κυρίως για τη μεγάλη τιμή που μου κάνατε, για την εμπιστοσύνη και την αγάπη σας! Σήμερα κερδίσαμε την πρώτη μάχη! Αυτήν που δώσαμε για τους πολλούς! Με ευγνωμοσύνη, απέραντη εκτίμηση και σεβασμό αύριο θα είμαστε και πάλι όλοι μαζί για να χαράξουμε μία νέα πορεία με οδηγό μας την αλήθεια, την ειλικρίνεια και την ελπίδα. Μία νέα μέρα ξεκινά για τη «Συνεργασία Δυμαίων Πολιτών», για τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας! Μαζί για τον τόπο μας, μαζί για τον Δήμο που θέλουμε»!

Οι ευχές του Δημάρχου Σπ. Μυλωνά

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς με τον Φίλιππο Λιάκο. Ο Δήμαρχος συνεχάρη τον Φ. Λιάκο για την εκλογή του ως επικεφαλής της παράταξης «Συνεργασία Δυμαίων Πολιτών». Του ευχήθηκε να ανταποκριθεί στις νέες υποχρεώσεις που ανέλαβε με γνώμονα πάντοτε το καλό του τόπου και με διάθεση συνεργασίας για την αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων.

 

Οι διεκδικητές για την ηγεσία της παράταξης

Οι διεκδικητές για την ηγεσία της παράταξης

Ο νικητής Φίλιππος Λιάκος

Ο νικητής Φίλιππος Λιάκος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις