Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Το "Spider-Man No Way Home" ανέβηκε τη Δευτέρα στην 3η θέση του Αμερικάνικου boxoffice όλων των εποχών

Το "Spider-Man No Way Home" αν...

Πιο ψηλά βρίσκονται το "Avengers: Endgame" με 858 εκατ. δολάρια, και στην 1η θέση, το «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει» με 936 εκατομμύρια δολάρια

Πολύ καλά είναι τα νέα για το «Spider-Man: No Way Home» της Μάρβελ με τον Τομ Χόλαντ αλλά και τους δύο παλαιότερους Σπάιντερμαν, Τομπέι Μαγκουάιρ και Άντριου Γκάρφιλντ που επίσης παίζουν στην θεαματικότατη νέα ταινία που σκηνοθέτησε ο Τζον Γουάτς. Το φιλμ που σημειωτέον συνεχίζεται και στην Πάτρα στα Odeon Veso Mare, έφτασε πλέον στην επίζηλη 3η θέση του Αμερικάνικου box office όλων των εποχών!

Όπως γράφει και το flix.gr, τo «Spider-Man: No Way Home» όπου παίζουν και οι Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Μαρίζα Τομέι και Άλφρεντ Μολίνα συνεχίζει να κατακτά την μια κορυφή του box office πίσω από την άλλη.

Αφού ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο στο παγκόσμιο box office εν μέσω συνθηκών πανδημίας, η ταινία του Τζον Γουάτς κατάφερε να ανέβει στην τρίτη θέση του Αμερικάνικου box-office φτάνοντας σε ακριβώς 61 μέρες προβολής, έως δηλαδή και την Δευτέρα 14/2/2022, τα 761 εκατομμύρια δολάρια, ρίχνοντας έτσι το εντυπωσιακό τρισδιάστατο «Avatar» του Τζέιμς Κάμερον, με τα 760.5 εκατομμύρια δολάρια, στην 4η θέση. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτές οι εισπράξεις από τις πωλήσεις εισιτηρίων είναι τρεις φορές περισσότερες από την αμέσως επόμενη ταινία με τα περισσότερα έσοδα της εποχής της πανδημίας, η οποία είναι το επίσης καλογυρισμένο φιλμ της Μάρβελ & της Ντίσνει, «Shang-Chi και ο Θρύλος των Δέκα Δαχτυλιδιών» (που είδαμε & στην Πάτρα τον περασμένο Σεπτέμβριο) με 224 εκατομμύρια δολάρια.

Όπως γράφει το flix.gr, από ότι φαίνεται η πορεία του «Spider-Man» θα σταματήσει κάπου εκεί μιας και θα χρειαστεί τουλάχιστον 100 εκατομμύρια δολάρια για να πλησιάσει και να καταφέρει να ρίξει από την 2η θέση το «Avengers: Endgame – Η Τελευταία Πράξη» του 2019 που είχε κάνει στις ΗΠΑ εισπράξεις 858 εκατομμυρίων δολαρίων, και σίγουρα πολλά περισσότερα για να φτάσει στην κορυφή στην οποία βρίσκεται και παραμένει το «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει» του J.J. Abrams με 936 εκατομμύρια δολάρια.

Στο παγκόσμιο box office η νέα ταινία του Σπάιντερμαν βρίσκεται στην 6η θέση των επιτυχιών όλων των εποχών με 1 δισεκατομμύριο 808 εκατ. δολάρια μέχρι στιγμής και εκτιμάται πως δύσκολα θα ξεπεράσει τις επόμενες ταινίες οι οποίες έχουν καταφέρει να σπάσουν το φράγμα των 2 δις. Εκεί, το «Avatar» του Τζέιμς Κάμερον (η συνέχεια του αναμένεται τέλη του 2022 στους κινηματογράφους) απολαμβάνει περήφανο την πρώτη θέση με 2.8 δισεκατομμύρια δολάρια έχοντας στη 2η θέση τους "Εκδικητές, Η Τελευταία Πράξη" σε απόσταση αναπνοής.

Να προσθέσουμε τέλος πως το «Spider-Man: No Way Home» σε 9 εβδομάδες προβολής στη χώρα μας έχει πλέον φτάσει κοντά στα 460.000 εισιτήρια και μάλλον θα πλησιάσει το όριο των 500.000.

Επίσης διαβάσαμε πως είναι και το ακλόνητο φαβορί για να κερδίσει το βραβείο Όσκαρ καλύτερων οπτικών εφέ για το οποίο είναι υποψήφια η ταινία με ισχυρό πάντως αντίπαλο το φιλμ επιστημονικής φαντασίας "Dune" του Ντενί Βιλνέβ.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture