Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Το Μάιο «κανονικά» το Met Gala, θα εστιάσει και πάλι στο American style

Το Μάιο «κανονικά» το Met Gala, θα εστιά...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Τζάκι και Halston εμπνέουν, πρωτεργάτες οι Tom Ford, Sofia Coppola, Martin Scorsese, Chloé Zhao⁣

Θα εστιάσει και πάλι στην Αμερική θεματικά το περίφημο Met Gala. H φαντασμαγορική extravaganza με τους super stars, που λόγω covid έγινε καθυστερημένα τον περασμένο Σεπτέμβριο θα επιστρέψει φέτος στην κανονική της χρονική περίοδο, δηλαδή τον ερχόμενο Μάιο. Όπως ανακοίνωσε το Metropolitan Museum of Art της Νέας Υόρκης, η νέα έκθεση που θα αποτελεί τη συνέχεια της  παραγωγής «In America: A Lexicon of Fashion» και θα λέγεται «In America: An Anthology of Fashion» με εγκαίνια  στις 7 Μαΐου 2022 στις αίθουσες εποχής της American Wing .

Η έκθεση εξερευνά τη γέννηση του αμερικάνικουstyle  εστιάζοντας στον 19ο αιώνα μέχρι και τα τέλη του 20ου αιώνα, και είναι αυτή που θα ορίσει το θέμα και το dress code για το επόμενου Met Gala.

 

Αναμένεται να παρουσιαστούν  περίπου 100  δημιουργίες ανεξάρτητων σχεδιαστών και μόδιστρων που εργάστηκαν στις Η.Π.Α από τον 19ο αιώνα μέχρι και τα τέλη του 20ου. Οκτώ διαφορετικοί σκηνοθέτες - μεταξύ των οποίων ο Tom Ford, η Sofia Coppola, ο Martin Scorsese και η Chloé Zhao⁣ - θα ετοιμάσουν τρισδιάστατα κινηματογραφικά στοπ- καρέ με τα ρούχα 0- εκθέματα σε καθιστικό του αρχιτέκτονα Frank Lloyd Wright.

Όπως εξήγησε ο Andrew Bolton, ο επικεφαλής επιμελητής του Costume Institute του MET, η έκθεση θα εστιάζει κυρίως σε μόδιστρους και σχεδιαστές που δεν ήταν πασίγνωστα ονόματα, ή όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «στις υποσημειώσεις των κεφαλαίων της ιστορίας της μόδας». Στόχος είναι να μάθουμε τις κρυμμένες ιστορίες αυτών των δημιουργών . Ανάμεσά τους, η Ann Lowe, η αφροαμερικανίδα μοδίστρα που έμαθε να ράβει από τη γιαγιά της και έφτασε να ράψει το νυφικό της Jacqueline Bouvier στον γάμο της με John F Kennedy το 1953, η Elizabeth Hawes, η "Elsa Schiaparelli" της Αμερικής, αλλά και οι Halston και Stephen Burrows δυο από τους αμερικανικούς σχεδιαστές που συμμετείχαν στο περίφημο «The Battle of Versailles» fashion show του 1973.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View