Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Ιnventing Anna: Η απίστευτη, αληθινή ιστορία της fake κληρονόμου που «σκίζει» στο Netflix

Ιnventing Anna: Η απίστευτη, αληθινή ιστ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

H λαμπερή γόνος των upper class parties στο Μανχάταν ήταν τελικά η κόρη ρωσογερμανού οδηγού φορτηγών

Eσείς είχατε ξανακούσει το όνομα Anna Delvey (Anna Sorokin) της νεουορκέζας socialite που καταδικάστηκε το 2019 έχοντας εξαπατήσει όλη την υψηλή κοινωνία του Μανχάταν αλλά και απρόσιτους χρηματοπιστωτικούς κολοσσούς; Την υποδύεται στο Netflix η ταχύτατα ανερχόμενη 28χρονη ηθοποιός Tζούλια Γκάρνερ, η οποία έγινε διάσημη από το σήριαλ Ozark.  H μίνι σειρά των 9 επεισοδίων Inventing Anna έκανε μόλις πρεμιέρα και αμέσως μπήκε στις πιο δημοφιλείς επιλογές του κοινού. To ότι πρόκειται για αληθινή ιστορία με το πλέον αβανταδόρικο, κοσμοπολίτικο σκηνικό κέντρισε αμέσως τον κόσμο.

 Παρακολουθούμε το βίο και την πολιτεία της Anna, που με αφετηρία την άψογη εικόνα στα social media αναρριχήθηκε στην κοινωνική ελίτ ξεγελώντας άπαντες. Συνήθιζε να αφήνει φιλοδωρήματα των 100 δολαρίων στα πολυτελή εστιατόρια που έπαιρνε το δείπνο της ή στα ξενοδοχεία που επέλεγε να μένει, ακόμα και για ασήμαντα πράγματα, όπως το να ζητήσει μία πληροφορία ως προς το πού να διασκεδάσει το βράδυ. Τη θεωρούσαν γόνο αριστοκρατικής γερμανικής οικογένειας, με μπαμπά κροίσο στις επιχειρήσεις με πετρέλαια, ή σε αντίκες . Αλλοι τον ήξεραν ως διπλωμάτη. Οσοι πλαισίωναν αυτό το κορίτσι γνώριζαν μια διαφορετική ιστορία, ενώ εκείνη εμφανιζόταν στα πιο in parties της πόλης. Από το 2013 μέχρι το 2017, που ξεσκεπάστηκε η απάτη, η Sorokin έμενε στη Νέα Υόρκη άρτι αφιχθείσα από το Παρίσι, όπου δούλευε στο περιοδικό Purple και είχε υιοθετήσει το όνομα Delvey. Φτάνοντας στο Μανχάταν, είχε καταφέρει να διεισδύσει στις παρέες με τα πλουσιόπαιδα της Upper East Side, ακόμα και με CEO μεγάλων εταιρειών. Ελεγε πως το ποσό των 60 εκατομμυρίων που κατείχε, θα ερχόταν στον έλεγχό της, αφού έκλεινε τα 25. Το όραμά της ήταν να στήσει το Ίδρυμα Anna Delvey Foundation.

Στην πραγματικότητα, όμως, η Anna Sorokin, που είναι το πραγματικό της όνομα, μεγάλωσε στη Ρωσία, με πατέρα οδηγό φορτηγών και μητέρα νοικοκυρά.

 

Η αφίσα της σειράς

Η αφίσα της σειράς

Τα σχέδιά της κατέρρευσαν στην αναζήτηση επενδυτών αφού απαιτήθηκαν πλαστογραφίες και ψευδείς καταθέσεις  και μετά την έξωση από το ξενοδοχείο της. Στις 18 Δεκεμβρίου του 2018 η Sorokin, αφού απέρριψε τη συμφωνία που της προτάθηκε από 3 μέχρι 9 χρόνια στη φυλακή, θα αποφασίσει να προχωρήσει σε δίκες. Στις 25 Απριλίου του 2019, εν τέλει θα κριθεί ένοχη για 8 αδικήματα, όπως κλοπή μεγάλου χρηματικού ποσού σε δεύτερο βαθμό, απόπειρα κλοπής μεγάλου χρηματικού ποσού και για κλοπή υπηρεσιών. Στις 9 Μαΐου του 2019, θα καταδικαστεί σε 12 χρόνια φυλάκισης, 24.000 δολάρια πρόστιμο και με τη διαταγή να επιστρέψει τα 199.000 δολάρια σε όσους χρωστάει. Τον Φεβρουάριο του 2021 θα αποφυλακιστεί με αναστολή, αφού έχει εκτίσει τα 4, όμως έναν μήνα αργότερα θα συλληφθεί από τον ICE, εξαιτίας της λήξης της visa της και την παράνομη διαμονή της στις ΗΠΑ. Μέχρι τον Σεπτέμβριο, η Sorokin βρισκόταν υπό κράτηση, περιμένοντας την απέλασή της στη Γερμανία. Το Netflix πάντως της προσέφερε το ποσό των 320.000 δολαρίων για τη μεταφορά της ιστορίας της στην tv.

H πραγματική Αννα στο δικαστήριο

H πραγματική Αννα στο δικαστήριο

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View