Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Λοταρία κάνει η Αυστρία για να αυξήσει το ποσοστό των εμβολιασμένων

Λοταρία  κάνει η Αυστρία για να αυξήσει ...

Οσοι έχουν εμβολιασθεί ή πρόκειται να εμβολιασθούν θα παίρνουν έναν λαχνό για κάθε εμβόλιο - Ο ένας στους δέκα λαχνούς θα κερδίζει ένα δωροκουπόνι αξίας 500 ευρώ

Λοταρία καθιερώνει η Αυστρία ως κίνητρο για να αυξηθεί το ποσοστό των εμβολιασμένων κατά του κορονοϊού, λίγες ώρες πριν την αναμενόμενη ψήφιση από τη Βουλή της χώρας του νομοσχεδίου που κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για όλους τους ενήλικους.

Το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων στην Αυστρία είναι περίπου 72%, ένα από τα χαμηλότερα στη Δυτική Ευρώπη.

«Τι μπορείτε να κερδίσετε στην εμβολιαστική λοταρία; Κουπόνια!», είπε ο καγκελάριος, Καρλ Νεχάμερ σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε μαζί με την αρχηγό του αντιπολιτευόμενου κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών, Πάμελα Ρέντη – Βάγκνερ, με την οποία είχε διαπραγματευθεί το μέτρο.

Ο Νεχάμερ είπε ότι θέλει να υπάρχει μία οικονομική ανταμοιβή για όσους εμβολιάζονται, προσθέτοντας: «Εχουμε μάθει από το παρελθόν και είδαμε ότι η εμβολιαστική φορολοταρία  είναι ο καλύτερος τρόπος για να στηθεί ένα τέτοιο σύστημα».

Το ένα στα δέκα κουπόνια κερδίζει δωροεπιταγή 500 ευρώ
Οι πολίτες, είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι, θα λαμβάνουν ένα λαχνό για κάθε εμβόλιο που έχουν κάνει, με όσους έχουν κάνει την αναμνηστική δόση να παίρνουν συνολικά τρεις λαχνούς.

Ο ένας σε κάθε δέκα λαχνούς θα κερδίζει ένα δωροκουπόνι αξίας 500 ευρώ, είπε ο καγκελάριος.

Η Βουλή αναμένεται να ψηφίσει σήμερα τον νόμο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των ενηλίκων στην Αυστρία, με τα αρχικά πρόστιμα για όσους δεν συμμορφωθούν να ανέρχονται σε 600 ευρώ και να αυξάνονται στα 3.600 ευρώ, αν υποβληθεί ένσταση που δεν έχει θετικό αποτέλεσμα.

Η Αυστρία θα είναι η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης που θα κάνει από την 1η Φεβρουαρίου υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για όλους τους ενήλικους.

Πηγή imerisia.gr- Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις