Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Από την Πέμπτη 13/1 και στην Πάτρα η γυναικεία κατασκοπική περιπέτεια "Πράκτορες 355"

Από την Πέμπτη 13/1 και στην Πάτρα η γυν...

Πρωταγωνιστούν η κοκκινομάλλα σταρ Τζέσικα Τσαστέιν, η Πενέλοπε Κρουζ και η Λουπίτα Νιόγκο

Στις νέες ταινίες που ξεκινούν να προβάλλονται την Πέμπτη 13/1/2022 στις Ελληνικές αίθουσες και στην Πάτρα, στα Odeon Veso Mare σε διανομή της Σπέντζος είναι η περιπέτεια «The 355 – Πράκτορες 355» όπου πρωταγωνιστεί η Τζέσικα Τσαστέιν. Το φιλμ κυκλοφόρησε την περασμένη Παρασκευή 7/1 στις Αμερικάνικες αίθουσες και ήρθε 3ο στο boxoffice με εισπράξεις γύρω στα 5 εκατ. δολάρια.

Η ταλαντούχα, κοκκινομάλλα κινηματογραφική σταρ Jessica Chastain που ήταν εξαιρετική στο Οσκαρικό «Zero Dark Thirty» της Κάθριν Μπιγκελόου, στο «Molly’s game» αλλά και στην «Miss Sloane» του Τζον Μάντεν το 2016 ως ατρόμητη λομπίστα που τα βάζει με τις πολιτικές που επιτρέπουν την οπλοχρησία και οπλοκατοχή στις ΗΠΑ, πρωταγωνιστεί τώρα στην πρωτότυπη περιπέτεια δράσης «The 355» του Simon Kinberg.

Η 44χρονη Τσαστέιν που φέτος έχει ξεχωρίσει και για την ερμηνεία της στο «The Eyes of Tammy Faye» του Michael Showalter και έλαβε υποψηφιότητες για καλύτερη α’ γυναικεία ερμηνεία τόσο στα 27α Critics' Choice Movie Awards όσο και στις 79ες Χρυσές Σφαίρες στην κατηγορία Δράμα αλλά έχασε από την Νικόλ Κίντμαν του «Being the Ricardos», ανέλαβε στο «The 355» όχι μόνο τον βασικό πρωταγωνιστικό ρόλο μίας δυναμικής πράκτορος της CIA, της Mason “Mace” Brown αλλά και χρέη παραγωγού. Η ιδέα για την ταινία γεννήθηκε στη διάρκεια των γυρισμάτων του «Χ Μen Dark Phoenix» όπου έπαιζε και η Τσαστέιν και το στόρι έχει να κάνει με μία διεθνή ομάδα γυναικών – μυστικών πρακτόρων που ενώνουν τις δυνάμεις τους για να σώσουν τον κόσμο.

Και ποια είναι αυτή η αλά Τζέιμς Μποντ ομάδα: εκτός της Τσαστέιν, την απαρτίζουν η βραβευμένη με Όσκαρ β’ γυναικείου ρόλου για το «12 Χρόνια Σκλάβος», Λουπίτα Νιόγκο ως σπεσιαλίστας της τεχνολογίας στην Βρετανική MI6, η Νταιάν Κρούγκερ από τη Γερμανία, η Ισπανίδα σούπερ σταρ Πενέλοπε Κρουζ ως η Κολομβιανή Graciela και η Fan Bing bing ως η μυστηριώδης Κινέζα πράκτορας Lin Mi Sheng.

Ο Simon Kinberg που στο ξεκίνημα του υπέγραψε το σενάριο της επιτυχημένης, κατασκοπευτικής και ρομαντικής ταινίας «Mr & Mrs Smith» με τους Μπραντ Πιτ και Αντζελίνα Τζολί το 2005, υπογράφει τη σκηνοθεσία στο «The 355» ενώ είναι και συμπαραγωγός και συνσεναριογράφος με την Theresa Rebeck.

Ο τίτλος της ταινίας όπως διαβάσαμε στο Βρετανικό περιοδικό Total Film, προέρχεται από το κωδικό όνομα μίας γυναίκας κατασκόπου που η ταυτότητα της δεν εξακριβώθηκε, η οποία πολέμησε στο πλευρό των πατριωτών στη διάρκεια της Αμερικάνικης Επανάστασης!    

Ο Simon Kinberg παραδέχεται ότι ο κόσμος μας συνεχίζει να κυριαρχείται από τους άνδρες (ο ίδιος δηλώνει λάτρης του Τζέιμς Μποντ, των κόμικ και του Star Wars) ωστόσο στο «The 355» δίνεται η ευκαιρία για μία αλλιώτικη περιπέτεια με γυναίκες κατασκόπους στο επίκεντρο. Κι όπως είπε ο Kinberg, του δόθηκε η ευκαιρία να αναδείξει και να εξερευνήσει και τη γυναικεία φιλία και συνεργασία μέσα στη φόρμουλα ενός spy movie! Η ταινία ήταν έτοιμη αρκετό καιρό αλλά έπεσε όπως και πολλές άλλες πάνω στην πανδημία και στις κλειστές αίθουσες.

Το καστ του φιλμ συμπληρώνουν και οι Σεμπάστιαν Σταν και Έντγκαρ Ραμίρεζ.

Διάρκεια: 124 λεπτά.

Κείμενο: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture