Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

/

Νόβακ Τζόκοβιτς: Ηταν «αρνητής» πολύ πριν από τον κορωνοϊό

Νόβακ Τζόκοβιτς: Ηταν «αρνητής» πολύ πρι...

Αρνιόταν να χειρουργηθεί επί μήνες, περιμένοντας να αυτοθεραπευτεί. Αγκάλιαζε δέντρα, για να αντλήσει τη δύναμή τους.. Και πολλά άλλα!

Η πρώτη δημόσια τοποθέτηση του Νόβακ Τζόκοβιτς για τον κορονοϊό ήταν πως «δεν υπάρχει». Είχε φτάσει στο σημείο να συνδιοργανώσει το «Adria Tour», μια σειρά από αθλητικά events και πάρτι στη Σερβία, την Κροατία και σε άλλες βαλκανικές χώρες, με τους συμμετέχοντες να αγνοούν επιδεικτικά τα μέτρα προστασίας. Για να κολλήσουν Covid-19, και να αποδείξουν ότι δεν είναι παρά μια απλή ίωση. Αποδείχτηκε υγειονομική βόμβα – πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Ο ίδιος (και η σύζυγός του, Γελένα) νόσησε με ήπια συμπτώματα. Οι συμπατριώτες του -κι όχι μόνο- αρνητές του εμβολίου τον έκαναν «λάβαρο» της εκστρατείας τους..

Στον λογαριασμό τους στα social media η 35χρονη Γελένα πόσταρε την πιο εξωφρενική θεωρία συνωμοσίας που ακούστηκε όσο η ανθρωπότητα παλεύει με τον αόρατο εχθρό: ότι η πανδημία σχετίζεται με τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα 5G. Οταν το ζεύγος δέχτηκε προειδοποίηση για ψευδείς ειδήσεις, από το Facebook, η κυρία Τζόκοβιτς δικαιολογήθηκε: «Δεν είπα ότι το πιστεύω, απλώς είμαι ανοιχτόμυαλη και αναζητώ καλύτερη πληροφόρηση».

Τέτοιου είδους αναζητήσεις, ο 34χρονος «Νόλε» τις έχει από πολύ παλιά. Εδώ και (τουλάχιστον) μια δεκαετία. Ψάχνοντας για απαντήσεις, όσο το δυνατόν πιο ανορθόδοξες, έφτασε να συμμετέχει στις νυχτερινές «συνάξεις των πυραμίδων», στη βοσνιακή πόλη Βίσοκο. Πρόκειται για μια φιλοσοφική αίρεση που υποστηρίζει ότι οι γύρω λόφοι είναι θεραπευτικές πυραμίδες, πηγές δύναμης, οι οποίες δημιουργήθηκαν στην αρχαιότητα από έναν τεχνολογικά ανώτερο πολιτισμό. Ο ηγέτης της, ο επιχειρηματίας και αρχαιολόγος Σεμίρ Οσμάνατζιτς, έχει διατυπώσει και τη θεωρία ότι ο Αδόλφος Χίτλερ κατάφερε να δραπετεύσει από τη Γερμανία, και έζησε σε μια υπόγεια δεξαμενή καυσίμων στην Ανταρκτική.

Οι ρίζες των αντιεμβολιαστικών του πεποιθήσεων και, γενικότερα, της αντισυμβατικής του σκέψης θα πρέπει να αναζητηθούν στις αρχές της περασμένης δεκαετίας, τότε που ανακάλυψε ότι πάσχει από ένα αυτοάνοσο, το οποίο του προκαλεί αλλεργία στα δημητριακά. Ηταν η εποχή που έχανε… από όλους και παντού. Ενας γιατρός, ονόματι Ιγκόρ Τσετόγεβιτς, που του συστήθηκε ως ειδικός στην ενεργητική ενέργεια (!), τον έπεισε ότι το πρόβλημά του ήταν διατροφικό. «Είσαι μια Φεράρι που της βάζουν ντίζελ», του είχε πει χαρακτηριστικά. Οταν το καθημερινό του μενού βασίστηκε σε φυτικά συστατικά, ο σέρβος σούπερ-σταρ έγινε «θηρίο». Φαινόμενο αθλητικότητας και αντοχής.

Εκτοτε, ο Τζόκοβιτς έπαψε να πιστεύει στη συμβατική επιστήμη. Οτιδήποτε εναλλακτικό, τον τραβούσε σαν μαγνήτης. Ενστερνίστηκε την αντίληψη ότι ο ανθρώπινος οργανισμός έχει την ικανότητα να αυτοθεραπεύεται, και στράφηκε στις ολιστικές θεραπείες. Το 2018 ο -τότε- προπονητής του, Αντρέ Αγκάσι, χρειάστηκε μήνες να τον πείσει να χειρουργηθεί στον τραυματισμένο του αγκώνα. Εκείνος προσπαθούσε να γιατρευτεί με φυσικούς τρόπους. Οταν απογοητεύτηκε, κατέφυγε στο νυστέρι. Αλλά ο Αγκάσι δεν «άντεχε» άλλο τις εμμονές του, και οι δρόμοι τους χώρισαν.

 Περισσότερα στο sportin.gr

Πηγή: protagon

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports