Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Σε δυσμένεια οι Χρυσές Σφαίρες, δεν πάνε οι stars -απλές ανακοινώσεις την Κυριακή

Σε δυσμένεια οι Χρυσές Σφαίρες, δεν πάνε...

Ξεχάστε το θεαματικό κόκκινο χαλί, όχι λόγω covid, αλλά ως διαμαρτυρία υπέρ της διαφορετικότητας

Πολυαναμενόμενη ήταν μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων η απονομή των Golden Globes και η μοναδική πασαρέλα των stars στο κόκκινο χαλί, που και εδώ στο thebest.gr παρουσιάζουμε κάθε χρόνο αναλυτικά. Όμως το λαμπρό event που θεωρείται προάγγελος των βραβείων Oscars  δεν κατόρθωσε φέτος να εξασφαλίσει ούτε τηλεοπτικό δίκτυο μετάδοσης, ούτε μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ που επιθυμούν να παραστούν!

 Πολύς ντόρος στην Αμερική μετά την αποχώρηση του NBC, που έπληξε το κύρος της διοργάνωσης. Αυτό οφείλεται στη σφοδρή κριτική για την έλλειψη ποικιλομορφίας στη σύνθεση της επιτροπής, η οποία  ασκήθηκε πέρυσι στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ, κινητοποιώντας  μποϊκοτάζ της βιομηχανίας. Σύμφωνα με το Variety, οι talent bookers των Χρυσών Σφαιρών δεν πέτυχαν να πείσουν ούτε μία μεγάλη προσωπικότητα του Χόλιγουντ να παρευρεθεί στην τελετή απονομής των φετινών βραβείων.

 

Τον Μάρτιο του 2021, περισσότερες από 100 εταιρείες δημοσίων σχέσεων ανακοίνωσαν ότι λήγουν τη συνεργασία τους με τις Χρυσές Σφαίρες, ενώ μια σειρά stars υψηλού προφίλ, όπως ο Τομ Κρουζ (ο οποίος επέστρεψε και τις τρεις Χρυσές Σφαίρες με τις οποίες έχει τιμηθεί) και η Σκάρλετ Γιόχανσον, μίλησαν επικριτικά. Παράλληλα, το αμερικανικό δίκτυο NBC που καταβάλλει εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, είχε ανακοινώσει ήδη από τον περασμένο Μάιο ότι δεν πρόκειται να μεταδώσει την τελετή του 2022. Στην επίσημη ανακοίνωση της διοργανώτριας ένωσης Hollywood Foreign Press Association (HFPA) αναφέρεται ότι η 79η ετήσια απονομή των Χρυσών Σφαιρών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 9 Ιανουαρίου, στο ξενοδοχείο Beverly Hilton στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, με μία μικρή, συμβολική τελετή, χωρίς εκπροσώπους του Τύπου και χωρίς κόκκινο χαλί.

Δεν θα υπάρχει κοινό ή υποψήφιοι στην απονομή,  μόνο «επιλεγμένα μέλη και χορηγοί» θα βρίσκονται στην αίθουσα και οι παρευρισκόμενοι πρέπει να έχουν λάβει και την αναμνηστική δόση του εμβολίου, καθώς και να επιδείξουν αρνητικό τεστ PCR 48 ωρών, ενώ θα τηρηθούν και όλα τα άλλα απαραίτητα μέτρα, όπως μάσκες και κοινωνική απόσταση.

Σε προηγούμενη ανακοίνωση της, η Ένωση ανέφερε  ότι«Τους τελευταίους οκτώ μήνες, η HFPA έχει αναθεωρήσει πλήρως το καταστατικό της, εφαρμόζοντας σαρωτικές αλλαγές από πάνω προς τα κάτω που αφορούν την ηθική και τον κώδικα δεοντολογίας, τη διαφορετικότητα, την ισότητα και την ένταξη, τη διακυβέρνηση, τη συμμετοχή και πρόσφατα αποδέχτηκε τη μεγαλύτερη και πιο διαφορετική ομάδα μέχρι σήμερα με 21 νέα μέλη, τα οποία είναι όλα ψηφοφόροι για πρώτη φορά στην απονομή των Χρυσών Σφαιρών». Υπενθυμίζουμε πάντως πως φέτος είναι φαβορί είναι η αυτοβιογραφική ταινία του Κένεθ Μπράνα «Belfast» και το ψυχογραφικό γουέστερν της Τζέιν Κάμπιον «Η Εξουσία του Σκύλου» με επτά υποψηφιότητες, μεταξύ αυτών και για το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View