Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

To «Beautiful World, Where Are You» της Σάλι Ρούνεϊ καλύτερο μυθιστόρημα της χρονιάς

To «Beautiful World, Where Are You» της ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

H βραβευμένη ιρλανδή συγγραφέας ξανά στην κορυφή μετά τα αγαπημένα μας βιβλία «Συζητήσεις με φίλους» και «Normal People»

Το τρίτο βιβλίο της Ιρλανδής λογοτέχνιδας Σάλι  Ρούνεϊ που έχουμε αγαπήσει μέσω των πολύκροτων best sellers «Συζητήσεις με φίλους» και «Normal People» τιτλοφορείται  «Beautiful World, Where Are You» και σύμφωνα με δημοσιογράφους και συγγραφείς από τις εφημερίδες The Guardian και Νew York Times  αλλά και χρηστών της Goodreads, συγκαταλέγεται στα καλύτερα βιβλία του 2021 αλλά είναι και το κορυφαίο μυθιστόρημα της περασμένης χρονιάς. Το «Beautiful World, Where Are You» ακολουθεί την Αλίς και την Αιλίν, φίλες από το Πανεπιστήμιο λίγο πριν τα 30 τους, η οποίες συνομιλούν μέσω mail. Συζητούν για τα πάντα: την κλιματική κρίση, τον  καπιταλισμό, την οικονομική ανισότητα και τη βιομηχανία της ομορφιάς, μέχρι ζητήματα θρησκείας, έρωτα, σεξ και αισθητικής. Το μυθιστόρημα δεν το βρήκαμε στα πατρινά βιβλιοπωλεία, γιατί αναμένεται να κυκλοφορήσει στα ελληνικά από τις εκδόσεις Πατάκη τον Μάιο του 2022.

Σύμφωνα με την ιστορία η Αλίς που είναι μυθιστοριογράφος γνωρίζει τον Φέλιξ, ο οποίος εργάζεται σε μια αποθήκη διανομών, και του ζητά να την ακολουθήσει Ρώμη. Η Αιλίν, που περνά ένα δύσκολο χωρισμό στο Δουβλίνο, αρχίζει να φλερτάρει με τον Σάιμον, έναν παιδικό της φίλο. Οι δυο κοπέλες διατηρούν τη φιλία τους από μακριά.

Σύμφωνα με την περιγραφή του εκδοτικού οίκου δύο ηρωίδες θα ανταλλάσσουν ηλεκτρονικά μηνύματα για τον κόσμο γύρω τους και τις περίπλοκες ερωτικές σχέσεις που συμβαίνουν στη ζωή τους ώσπου να ξαναδούν η μία την άλλη με επεισοδιακό τρόπο. «Ένα βιβλίο για τη φιλία και το σεξ, για την τέχνη και την πίστη, για την δύναμη και την αγάπη. Σε παρασύρει ολοκληρωτικά στον εσωτερικό κόσμο των χαρακτήρων, με τα λαμπρά μυαλά και τις πονεμένες καρδιές, ενόσω σηματοδοτεί το επόμενο δημιουργικό άλμα της συγγραφέως. Το έργο κατακλύζουν η συμπόνια, η ομορφιά και η ιδιοφυΐα» αναφέρεται μεταξύ άλλων.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View