Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Οι πολυαναμενόμενες νέες ταινίες του 2022: Τομ Κρουζ, Μπραντ Πιτ, Γουίλ Σμιθ έως και Avatar 2

Οι πολυαναμενόμενες νέες ταινίες του 202...

Η αρχή για τη νέα χρονιά γίνεται μ' ένα φιλμ με άρωμας 70ς, την "Πίτσα Γλυκόριζα" που μάλλον θα την δούμε υποψήφια στα βραβεία Όσκαρ

Η ελπίδα των σινεφίλ είναι η νέα χρονιά 2022 να είναι καλύτερη και χωρίς εμπόδια και lockdown όπως το 2021, το οποίο κακά τα ψέματα κινηματογραφικά πήρε μπροστά στη χώρα μας μετά τα τέλη Μαΐου.

Το νέο χρόνο προγραμματίζονται αρκετά ενδιαφέροντα νέα φιλμ και τους πρώτους μήνες όπως είναι φυσικό, θα πρωτοστατήσουν ταινίες που θα φιγουράρουν και στα βραβεία. Στις 9 Ιανουαρίου έχουμε εγκαίρως την απονομή των Golden Globes – Χρυσών Σφαιρών και σχεδόν 1 μήνα μετά στις 8 Φεβρουαρίου θα ανακοινωθούν οι φετινές υποψηφιότητες των βραβείων Όσκαρ με την τελετή απονομής να έχει οριστεί για τις 27 Μαρτίου, επίσης περίπου 1 μήνα σε σχέση με την προηγούμενη που λόγω πανδημίας έγινε στις 25/4.

Στα νέα φιλμ που περιμένουμε λοιπόν είναι η «Πίτσα Γκυκόριζα» του Πολ Τόμας Άντερσον, μία ταινία με φόντο τα 70ς που αφηγείται την ιστορία δύο νέων παιδιών που μεγαλώνουν, τριγυρνούν και ερωτεύονται στην κοιλάδα του San Fernando, το 1973. Πρωταγωνιστούν η Αλάνα Χάιμ, ο Κούπερ Χόφμαν, ο Σον Πεν, ο Τομ Γουέιτς και ο Μπράντλει Κούπερ. Πρόκειται για ένα φιλμ που ενδεχομένως να λάβει κάποιες σημαντικές υποψηφιότητες στα Όσκαρ. Κάνει πρεμιέρα στις 6 Ιανουαρίου 2022 και το περιμένουμε και στην Πάτρα.

Στις 20/1 έρχεται στους Ελληνικούς κινηματογράφους το νέο φιλμ του Μεξικανού, βραβευμένου με Όσκαρ Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, «Nightmare Alley – To Μονοπάτι των Χαμένων Ψυχών» που έχει ατμόσφαιρα νουάρ και ένα θαυμάσιο καστ ηθοποιών με επικεφαλής την Κέιτ Μπλάνσετ, τον Μπράντλει Κούπερ, τον Γουίλεμ Νταφόε και την Ρούνι Μάρα.

Λίγο πιο μετά στις 27/1 θα κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα το «Belfast», η σχεδόν αυτοβιογραφική ταινία του Κένεθ Μπράνα που είναι ασπρόμαυρη (παίζουν οι Τζέιμι Ντόρναν και Καιτριόνα Μπάλφε) και φιγουράρει στις υποψηφιότητες των Golden Globes όπου μάλιστα ο Μπράνα έχει διπλή υποψηφιότητα στην σκηνοθεσία και το σενάριο. Τον Μπράνα κατά ευτυχή συγκυρία θα τον δούμε και ως Ηρακλή Πουαρό στο «Έγκλημα στο Νείλο» που θα βγει στη χώρα μας στις 10 Φεβρουαρίου 2022 μετά από αρκετές αναβολές.

Στις πρώτες ταινίες της νέας χρονιάς είναι και “Ο Άνθρωπος του Βασιλιά: Το ξεκίνημα” σε σκηνοθεσία Μάθιου Βον με τον Ρέιφ Φάινς και τον Ντισμόν Ούνσου (πρεμιέρα στις 6/1/2022) αλλά και το ολοκαίνουριο «Scream», το 5ο του franchise (από 13/1) όπου εμφανίζονται και ορισμένοι από τους παλιούς πρωταγωνιστές όπως η Νιβ Κάμπελ, o Ντέιβιντ Αρκέτ και η Κόρτνει Κοξ.  

Για τους λάτρεις των κομεντί έρχεται στις 10 Φεβρουαρίου 2022 το «Marry me» με την Τζένιφερ Λόπεζ, τον σταρ της λάτιν ποπ, Maluma και τους Owen Wilson, Sarah Silverman ενώ στις 3 Φεβρουαρίου θα δούμε το «Cyrano» σε σκηνοθεσία Τζο Ράιτ με τον Πίτερ Ντίνκλατζ και τη Χέιλι Μπένετ.

Στα λεγόμενα Οσκαρικά φιλμ είναι και η «Μέθοδος των Γουίλιαμς – King Richard» με τον Γουίλ Σμιθ στο ρόλο του πατέρα και προπονητή των τενιστριών Βένους και Σερένα Γουίλιαμς. Το συγκεκριμένο φιλμ έχει ημερομηνία εξόδου 17 Φεβρουαρίου 2022.

Για το 2022 αναμείνατε και πολλά ακόμη φιλμ όπως  την περιπέτεια «The Northman» σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Έγκερς με τους Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, Άνια Τέιλορ Τζόι, Björk και την Νικόλ Κίντμαν, φυσικά το «Top Gun, Maverick» όπου επέστρεψε στον ρόλο του πιλότου που τον καθιέρωσε το 1986, ο Τομ Κρουζ (επίσης περιμένουμε και το νέο φιλμ των "Επικίνδυνων Αποστολών – Mission Impossible 7") καθώς και την καινούρια ταινία «John Wick» με τον Κιάνου Ριβς που αυτό τον διάστημα τον απολαμβάνουμε και πάλι ως Νίο στο «The Matrix Resurrections».

Για τους λάτρεις των υπερηρώων καταφθάνει εφόσον δεν αλλάξει κάτι, στις 4 Μαρτίου 2022 το «The Batman» του Ματ Ριβς με τον Ρόμπερτ Πάτινσον και τη Ζόι Κράβιτς. Τέλος στις πολυαναμενόμενες ταινίες του 2022 είναι αναμφίβολα το ολοκαίνουριο φιλμ του Μάρτιν Σκορσέζε, «Killers of the flower moon» με τους Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Ρόμπερτ Ντε Νίρο, το περιπετειώδες θρίλερ «Bullet train» του David Leitch με την Sandra Bullock, τον σούπερ σταρ Brad Pitt και τον Aaron Taylor-Johnson και το «Avatar 2» του Τζέιμς Κάμερον του "Τιτανικού", το οποίο έρχεται σχεδόν 13 χρόνια μετά το πρώτο φιλμ που είχε εντυπωσιάσει με το αληθοφανές του 3d. Βέβαια απ’ όσο είδαμε η συγκεκριμένη ταινία προορίζεται για έξοδο στις αίθουσες τον Δεκέμβριο του 2022 ενώ λίγο πιο πριν το Νοέμβριο θα έχει προλάβει να ντεμπουτάρει στις αίθουσες το «Black Panther: Wakanda Forever» του Ράιαν Κούγκλερ, της Μάρβελ.

Στα φιλμ που ήδη συζητιούνται και αναμένονται από τους σινεφίλ, να μην παραλείψουμε και το νέο θρίλερ του Τζόρνταν Πιλ (Τρέξε!) με τίτλο «Nope» και πρωταγωνιστή και πάλι τον τιμημένο με Όσκαρ Ντάνιελ Καλούγια.

Στα λεγόμενα Οσκαρικά φιλμ περιμένουμε και το «tick, tick…BOOM!» με τον Άντριου Γκάρφιλντ αλλά και την γυρισμένη στις Σπέτσες ταινία σε σκηνοθεσία της Μάγκι Τζίλενχαλ, «Η Χαμένη κόρη» με την Ολίβια Κόλμαν.

Αυτά για την ώρα και καλό κινηματογραφικό 2022.

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture