Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο επέστρεψε μετά τα Όσκαρ της "Μορφής του Νερού" με το νουάρ "Nightmare Alley"

Ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο επέστρεψε μετά τα ...

Μία ταινία που έχει στοιχεία και ψυχολογικού θρίλερ - Πρωταγωνιστούν οι Κέιτ Μπλάνσετ, Μπράντλει Κούπερ και Ρούνι Μάρα

Ο Μεξικανός auteur Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο τιμήθηκε στην απονομή του 2018 με αυτό που σίγουρα άξιζε, το βραβείο Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας και ταινίας για τη «Μορφή του Νερού – The Shape of Water» και να που τώρα σχεδόν 4 χρόνια μετά επέστρεψε με τη νέα του ταινία, το «Nightmare Alley» που κάνει πρεμιέρα σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021. Είναι μία ταινία, όπως διαβάσαμε, που έχει βασιστεί στη νουβέλα του William Lindsay Gresham που είχε κυκλοφορήσει το 1946 και εκτυλίσσεται στη δεκαετία του ’40. Έχει στοιχεία ψυχολογικού θρίλερ και νουάρ και οι ήρωες της είναι κλέφτες, τσαρλατάνοι και μοιραίες γυναίκες.

Η νέα σκηνοθετική προσπάθεια του 57χρονου Guillermo del Toro (O Λαβύρινθος του Πάνα) ιντριγκάρει το κοινό με το «αστεράτο» καστ των ηθοποιών με επικεφαλής την δύο φορές βραβευμένη με Όσκαρ, Κέιτ Μπλάνσετ ως…επικίνδυνη ψυχίατρο Dr. Lillith Ritter & τον γοητευτικό Bradley Cooper.

Το καστ περολαμβάνει και τον Γουίλεμ Νταφόε, τη Ρούνι Μάρα (είχε ξαναπαίξει με την Κέιτ Μπλάνσετ το 2018 στο «Carol» του Τοντ Χέινς), την Τόνι Κολέτ, τον Ρίτσαρντ Τζένκινς, τον Ντέιβιντ Στράδερν που πέρυσι τον είδαμε στην Οσκαρική «Χώρα των νομάδων» της Κλόι Ζάο, την Μέρι Στίνμπεργκεν, τον Τιμ Μπλέικ Νέλσον, τον ηθοποιό φετίχ του Ντελ Τόρο, Ron Perlman, κ.α.

Ο Μπράντλει Κούπερ υποδύεται τον Σταν Καρλάισλ, ιδιοκτήτη και περφόρμερ ενός κλαμπ, ο οποίος κινείται και αναρριχάται με «πλάγιους» τρόπους.

«Εδώ δεν υπάρχουν υπερφυσικά στοιχεία και όντα, είναι μόνο μία στρέιτ και πολύ σκοτεινή ιστορία», δήλωσε ο ευφάνταστος Ντελ Τόρο εξάπτοντας περισσότερο το ενδιαφέρον. Το συγκεκριμένο στόρι είχε ξαναεπιχειρηθεί να διασκευαστεί στον κινηματογράφο στο παλιό Χόλιγουντ εν έτει 1947 με πρωταγωνιστές τον Tyron Power και την Joan Blondell ωστόσο ως νουάρ φιλμ δεν συγκαταλέγεται στην παράδοση μεγάλων ταινιών του είδους όπως «Το Γεράκι της Μάλτας» και το «The Big Sleep», αν και θεωρείται cult classic.

Ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, εννοείται πως θα «φίλτραρε» το υλικό αυτό με τις δικές του ευαισθησίες και ιδέες. Η φροντισμένη παραγωγή, η έξοχη διεύθυνση φωτογραφίας του Δανού Dan Laustsen και η καλλιτεχνική διεύθυνση μαζί με την προγραμματισμένη έξοδο της ταινίας μέσα στη «φορτωμένη» περίοδο των γιορτών, καθιστούν το «Nightmare Alley» ως πιθανό υποψήφιο φιλμ στα ερχόμενα βραβεία (Χρυσές Σφαίρες, Όσκαρ). Το θέμα είναι πόσο θα αρέσει και αν θα πάει εμπορικά καλά η ταινία.

Το «Nightmare Alley» που έχει διάρκεια 140 λεπτά, αναμένεται να έρθει για προβολή και στη χώρα μας και στην Πάτρα.

Κείμενο: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture