Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Προσεχώς υποχρεωτικότητα εμβολιασμού και σε άλλες ηλικιακές ομάδες

Προσεχώς υποχρεωτικότητα εμβολιασμού και...

Όλα όσα είπε ο Υπουργός Θάνος Πλεύρης

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, το μεσημέρι της Τετάρτης 29 Δεκεμβρίου, προχώρησε στην εξειδίκευση των μέτρων τα οποία θα ισχύουν από τις 06:00 της Πέμπτης 30 Δεκεμβρίου και αποκάλυψε ότι εξετάζεται η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε άλλες ηλικιακές ομάδες. 

«Η Επιτροπή ομόφωνα καλεί τους πολίτες να εμβολιαστούν και για τη μετάλλαξη Όμικρον, οι ήπιες νοσήσεις που αισιοδοξούμε ότι θα υπάρχουν θα οφείλεται στους εμβολιασμούς και στην τρίτη δόση. Η κυβέρνηση στο επόμενο διάστημα θα επανεκτιμήσει το πλαίσιο της υποχρεωτικότητας στους εμβολιασμούς, καθώς υπάρχει επιθυμία των πολιτών για να εμβολιαστούν.

Παράλληλα, θα επανεκτιμηθεί το χρονικό διάστημα για το πιστοποιητικό νόσησης» σημείωσε ο κ. Πλεύρης.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Όπως είχαμε προαναγγείλει η κυβέρνηση ζήτησε από την επιτροπή να συγκληθεί λόγω της μετάλλαξης Όμικρον για να συζητήσουμε τη μεταφορά των μέτρων. Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι ότι στο ΕΣΥ νοσηλεύονται κυρίως με μετάλλαξη Δέλτα. Παράλληλα στην κοινότητα η μετάλλαξη Όμικρον είναι πλέον η κυρίαρχη.


Τα κρούσματα που θα δούμε και σήμερα δείχνουν ότι η μετάλλαξη Όμικρον κυριαρχεί. Πρέπει το ΕΣΥ να συνεχίσει να ανταπεξέρχεται. Έχουμε έρθει σε συμφωνία με τον ιδιωτικό τομέα να μας παραχωρήσει προσωπικό και κλίνες. Οι νοσηλείες από την Όμικρον είναι λιγότερες και δεν φτάνουν στις ίδιες ημέρες.

Παράλληλα η Επιτροπή ομόφωνα καλεί τους πολίτες να εμβολιαστούν γιατί το εμβόλιο καλύπτει τους πολίτες από τη μετάλλαξη Όμικρον και πρέπει να σταματήσουν οι ψευδείς περί του αντιθέτου ειδήσεις. Το ότι έχουμε ηπιότερη νόσηση έχει να κάνει με την εμβολιαστική κάλυψη που έχει ανέβει κατά 10%. Στην αναμνηστική δόση είμαστε άνω του 75%.

Στις ευάλωτες ομάδες το ποσοστό υπερβαίνει το 90% είτε να έχουν προγραμματίσει είτε να έχουν κάνει. Η κυβέρνηση θα επανεκτιμήσει το πλαίσιο και της υποχρεωτικότητας καθώς επίσης και για τον χρόνο που θα ισχύουν τα πιστοποιητικά με τα πλήρη δικαιώματα των εμβολιασμένων.

Με τη δεδομένη και αναμενόμενη αύξηση των κρουσμάτων τα μέτρα που ήταν να εφαρμοστούν 3/1 θα εφαρμοστούν από αύριο:

Στην Εστίαση το ωράριο μέχρι τις 12 το βράδυ, μόνο με καθήμενους σε τρααπέζια έξι ατόμων. Απαγορεύεται η μουσική. Το Ρεβεγιόν θα ισχύει ωράριο μέχρι τις 2 αλλά και πάλει χωρίς μουσική.

Οι συμπολίτες που πλήττονται από Όμικρον είναι κυρίως νεότερων ηλικιών. Κυρίως νοσούν ασυμπτωματικά. Οποιοσδήποτε έχει το παραμικρό σύμπτωμα ή έχει εκτεθεί πρέπει να συμπεριφέρεται ως φορέας.

Τα τραπέζια τα οικογενειακά, πρέπει να γίνονται μετά από τεστ. Όσοι αισθάνονται πως ε΄χουν βρεθεί με κρούσματα, να δείξουν ότι αγαπούν τους δικούς τους, χωρίς να τους δουν. Μέσα στις απαγορεύσεις είναι και οποιοδ΄ήποτε πάρτι σε ιδιωτικό ή δημόσιο χώρο.

Αν εφαρμοστούν τα μέτρα μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου θα μας δώσουν τη δυνατότητα να επανέλθουμε στην κανονική μας ζωή. Θα καταφέρουμε να κρατήσουμε το ΕΣΥ σε υψηλό βαθμό παροχής υπηρεσιών και με όλες τις ενέργειες να ξέρουν οι πολίτες ότι θα έχουν τη στήριξη και θα έχουμε τη δυνατότητα να ατενίσουμε το μέλλον».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις