Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τα νέα μέτρα από αύριο - Εστίαση χωρίς μουσική και ρεβεγιόν έως τις 02.00

Τα νέα μέτρα από αύριο - Εστίαση χωρίς μ...

Μαύρο ρεκόρ χθες με πάνω από 21.000 νέα κρούσματα

NEOTEΡΑ:  Το πακέτο μέτρων που θα ισχύσει από αύριο το πρωί στις 06.00 ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης στη σκιά της εκρηκτικής αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού. Όπως είπε σε διασκέδαση-εστίαση το ωράριο θα είναι έως 24.00, μόνο για καθιστούς σε τραπέζια έξι ατόμων με απαγόρευση μουσικής. Την παραμονή πρωτοχρονιάς το ωράριο ισχύει έως τις 02.00 αλλά οι απαγορεύσεις που προαναφέρθηκαν θα ισχύουν. 


Υποχρεωτική μάσκα υψηλής προστασίας ή διπλή μάσκα (σύσταση για υψηλής προστασίας μάσκες) σε σούπερ μάρκετ και μέσα μεταφοράς αλλά και στο προσωπικό χώρων εστίασης. Σύσταση να επιλέγονται μάσκες υψηλής προστασίας ή διπλή μάσκα όπου υπάρχει συγχωτισμός.


Στα γήπεδα περιορίζεται η χωρητικότητα στο 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, οι αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.


Επισκεπτήριο σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων με PCR 48 ωρών. Στα νοσηλευτικά ιδρύματα αυστηροποιείται το επισκεπτήριο.


Τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικές εταιρείες έως 50% και θα υπάρχει κυλιόμενο ωράριο Το ποσοστό θα καθοριστεί βάση δυνατοτήτων.


Απαγορεύονται εκδηλώσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο χώρο που θα έχουν τη μορφή πάρτι (μισθωμένοι χώροι κ.τλ.)


Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε επίσης ότι θα επανεκτιμηθεί τόσο το πλαίσιο σε ότι αφορά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όσο και τον χρόνο που θα ισχύουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Αυτή τη στιγμή το ΕΣΥ δοκιμάζεται από την μετάλλαξη Δέλτα, είπε ο υπουργός Υγείας, ενώ στην κοινότητα η μετάλλαξη Ομικρον φαίνεται να είναι κυρίαρχη. Τα στοιχεία που έχουμε από άλλες χώρες δείχνουν ότι με την Ομικρόν οι νοσηλείες είναι ηπιότερες και μικρότερου χρονικού διαστήματος, είπε ο Θ. Πλεύρης και κάλεσε τους πολίτες να κάνουν την τρίτη δόση καθώς τα εμβόλια καλύπτουν και αυτή τη μετάλλαξη.

Ο κ. Πλεύρης ανέφερε επίσης ότι είναι σημαντικό να αντιληφθούμε ότι οι συμπολίτες μας που πλήττονται είναι στις νεότερες γενιές και πολλοί νοσούν και νοσούν ασυμπτωματικά,Τόνισε ακόμα ότι όποιος εξ’ αυτών έχει βρεθεί σε χώρους με συγχρωτισμό θα πρέπει να συμπεριφέρεται σαν εν δυνάμει φορέας του ιού. Κάλεσε επίσης τους νέους να κάνουν τεστ. Επίσης, απαγορεύονται τα πάρτι σε ιδιωτικό και δημόσιο χώρο έτσι ώστε να αποφευχθεί η μεταφορά της βραδινής διασκέδασης σε άλλους χώρους.

Ακόμη ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα επανεκτιμήσει όλο το πλαίσιο και ως προς την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και για τον χρόνο που θα ισχύουν τα πιστοποιητικά.

 

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ: Ανακοινώνονται τα νέα μέτρα που μπαίνουν σε ισχύ σε μια προσπάθεια συγκράτησης της περαιτέρω μετάδοσης του κορωνοϊού η οποία χθες έσπασε κάθε προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ με τα νέα κρούσματα να ξεπερνούν τα 21.000 ενώ φαίνεται πως η παραλλαγή Όμικρον κυριαρχεί.

Από το 06:00 το πρωί της Πέμπτης 30 Δεκεμβρίου  αναμένεται  να τεθούν σε ισχύ τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, όπως αποφασίστηκε στην πρωινή σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και κορυφαίων στελεχών του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ.

 

Ρεβεγιόν με ανοιχτά εστιατόρια μέχρι τις 02:00 - Πάμε για 30.000 κρούσματα - Μουσική τέλος από απόψε

Νέα μέτρα: Στις 3 οι ανακοινώσεις Πλεύρη- Σε ισχύ από 6 το πρωί της Πέμπτης

 

Πάτρα: Ανιχνεύουν την Όμικρον τα rapid tests; Τι λέει στο thebest.gr η Άννα Μαστοράκου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις