Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Bασίλης Μπισμπίκης: Από Πρωτοχρονιά «Κόκκινα φανάρια» για την σημερινή Αθήνα του αγοραίου σεξ

Bασίλης Μπισμπίκης: Από Πρωτοχρονιά «Κόκ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Πολύ τολμηρές οι πρώτες εικόνες, πρωταγωνιστεί η Μπέτυ Βακαλίδου, μία από τις πρώτες τραβεστί της Αθήνας

Από την Πρωτοχρονιά και κάθε σαββατοκύριακο θα παίζεται η παράσταση «Κόκκινα φανάρια» στον CartelΤεχνοχώρο της Αθήνας (Παλιό Μηχανουργείο -περιοχή του Ρέντη). Οι πρώτες εικόνες που κυκλοφόρησαν είναι αν μη τι άλλο προκλητικές, ενώ σκηνοθέτης είναι ο πολυσυζητημένος Βασίλης Μπισμπίκης που συνυπογράφει και το κείμενο. Πρόκειται για μια διασκευή της παλιάς ταινίας που όλοι ξέρουμε, καθώς η Τρούμπα του ’60 αντικαθίσταται από τη σκληρή και ωμή πραγματικότητα της σύγχρονης ομοφοβικής και σεξιστικής Αθήνας.

Η Μαντάμ Παρί και τα κορίτσια της ανοίγουν με γενναιότητα την κουρτίνα του μπαρ τους, αφηγούνται τις ιστορίες τους, χορεύουν, τραγουδούν, ερωτεύονται, ονειρεύονται, ελπίζουν, διαψεύδονται. Ξεσκεπάζουν έναν κόσμο παλλόμενο, γεμάτο χρώματα, θραύσματα και σπαράγματα, γεμάτο φως και σκοτάδια. Έναν κόσμο υπαρκτό ανάμεσά μας, όσο κι αν επιλέγουμε ενδεχομένως να αποστρέφουμε το βλέμμα μας, όσο κι αν μας βολεύει ίσως να κάνουμε ότι είναι αόρατος, ως «περιθώριο». Η παράσταση θα παίζεται παράλληλα με το μεγάλο θεατρικό hit «Άνθρωποι και Ποντίκια».
To  ομώνυμο έργο του Αλέκου Γαλανού στη νέα του εκδοχή δεν αποδίδεται μόνο από ηθοποιούς αλλά και από ερασιτέχνες, καθώς και τρανς γυναίκες. Η Μπέττυ Βακαλίδου, μία από τις πρώτες τραβεστί της Αθήνας κρατά το ρόλο της Μαντάμ Παρί και  ο Δημήτρης Παπάζογλου θα ερμηνεύσει την Κατερίνα την λεκανατζού. Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει ο Κένι ΜακΛέλαν, την κίνηση η Αγγέλα Πατσέλη, τον ηχητικό σχεδιασμό ο Μάνος Πατεράκης και τους φωτισμούς ο Λάμπρος Παπούλιας.
 

Η προπώληση έχει ξεκινήσει. Τιμές Εισιτηρίων:20 ευρώ (γενική είσοδος), 17 ευρώ (φοιτητικά, ανέργων, άνω των 65), 15 ευρώ (ΑΜΕΑ).Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21.00

 
 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View