Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Έρχεται προπαραμονή των Χριστουγέννων και στην Πάτρα το "The Matrix Resurrections" με τον σούπερ σταρ Κιάνου Ριβς

Έρχεται προπαραμονή των Χριστουγέννων κα...
Μαρτάτος Tάκης

Θετικές είναι οι πρώτες αντιδράσεις και σχόλια για την ταινία που είναι η 4η του διάσημου και επιτυχημένου σινε-franchise του The Matrix

Με ενδιαφέρον περιμένουν οι σινεφίλ την επιστροφή του Κιάνου Ριβς και δη του επιτυχημένου ρόλου του ως Νίο στο περίφημο The Matrix. Η ολοκαίνουρια ταινία, το τρέιλερ της οποίας ήδη εδώ και μέρες προβάλλεται στα Odeon Veso Mare, το «The Matrix Resurrections» θα κάνει πρεμιέρα στις 23 Δεκεμβρίου 2021, προπαραμονή των Χριστουγέννων στη χώρα μας σε διανομή της Tanweer, μία μέρα αφότου θα έχει κυκλοφορήσει στις αμερικάνικες αίθουσες. Η περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας σε σκηνοθεσία της Lana Wachowski είναι όπως διαβάσαμε, σίκουελ στο «The Matrix Revolutions» του 2003 και ουσιαστικά η 4η ταινία του κινηματογραφικού franchise του The Matrix που έκανε μεγάλο σταρ τον 57χρονο σήμερα Κιάνου Ριβς.

Η διάρκεια της ταινίας είναι 148 λεπτά και συμπρωταγωνιστούν στο πλάι του Keanu Reeves, η 54χρονη Καναδή ηθοποιός Carrie-Anne Moss oπου επιστρέφει στο ρόλο της Trinity και οι Yahya Abdul-Mateen II, Jessica Henwick, Jonathan Groff, Neil Patrick Harris, Priyanka Chopra Jonas και η Jada Pinkett Smith.

Όσο για τις πρώτες αντιδράσεις και εντυπώσεις που έρχονται από το εξωτερικό, όπως γράφει το flix.gr, είναι αρκετά θετικές κάνοντας λόγο για το καλύτερο σίκουελ της σειράς, καλύτερο μάλιστα και από το 2 και το 3, ενώ κάποιοι πιο ενθουσιώδεις θεωρούν το  «The Matrix Resurrections» και ως μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς με τον κριτικό Nτέιβιντ Έλριτς από το έγκυρο Indiewire να λέει πως «είναι το πιο τολμηρό σίκουελ του Χόλιγουντ μετά το “The Last Jedi”».

Ωστόσο δεν μοιάζουν να είναι όλα τόσο τέλεια μιας και κάποιοι ομολογούν πως η ταινία είναι τόσο «meta» που χάνει την όποια αξία της, ενώ ορισμένοι μιλούν για χάρτινους νέους χαρακτήρες και για «2μιση ώρες σκληρού exposition και κακές σκηνές δράσης που θυμίζουν τις ταινίες του “Bourne”».

Να προσθέσουμε πως περιζήτητο είναι το κόμικ του Κιάνου Ριβς που έχει κυκλοφορήσει και έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές. Με συν-σεναριογράφο τον Ματ Κιντ, ο γοητευτικός Κιάνου Ριβς έγραψε την ιστορία του Β., ενός καταραμένου ημίθεου με μία μεγάλη δίψα για βία, ο οποίος ύστερα από περιπλανήσεις αιώνων σε όλο τον κόσμο βρίσκεται πλέον στην υπηρεσία της Αμερικανικής κυβέρνησης αναλαμβάνοντας πολύ δύσκολες αποστολές.

Ο τίτλος του βιβλίου – κόμικ του Κιάνου Ριβς είναι «BRZRKR, Αιώνιος μαχητής, τόμος πρώτος» και στη χώρα μας ήδη κυκλοφορεί σε μία φροντισμένη έκδοση σε μετάφραση Ορέστη Μανούσου από τις εκδόσεις Anubis.

Τέλος ο Κιάνου Ριβς γυρίζει και τις συνέχειες ενός άλλου ήρωα που καθιέρωσε και γνώρισε επιτυχία στα ταμεία, του John Wick. Όπως έγραψε ο Γιάννης Ζουμπουλάκης στην εφημερίδα Τα Νέα, το 4ο φιλμ του franchise θα προβληθεί το 2022 ενώ η παραγωγή του 5ου βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε προετοιμασία.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture