Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Κορυφώνεται το σαββατοκύριακο το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας

Κορυφώνεται το σαββατοκύριακο το 4ο Διεθ...

Το Σάββατο 18/12 το βράδυ στο Επίκεντρο+ θα γίνει και η απονομή των ελληνικών βραβείων ποίησης Jean Moreas

Mε πανελλήνια προβολή συνεχίζεται το 4ο «Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας – Patras World Poetry Festival», το οποίο πραγματοποιείται τόσο δια ζώσης στο θέατρο Επίκεντρο+ και στην Αγορά Αργύρη αλλά και διαδικτυακά μέσω του λογοτεχνικού ιστότοπου culturebook.gr, φιλοξενώντας περισσότερους από 130 ποιητές και ποιήτριες από 30 διαφορετικές χώρες του κόσμου.

Η επικαιρότητα της πανδημίας δεν απουσιάζει όπως είναι φυσικό, κάτι που φαίνεται και στην αφίσα της διοργάνωσης όπου το πρόσωπο ενός άνδρα καλύπτει μία προστατευτική μάσκα. Αξίζει να σημειωθεί πως το Σάββατο 18/12/2021 θα γίνει και η απονομή των Ελληνικών βραβείων Ποίησης «Jean Moréas» 2021, στις 20.00 στο Θέατρο Επίκεντρο+ στην οδό Αγ. Διονυσίου και Νόρμαν.

Πρόκειται για την ετήσια διοργάνωση κατά την οποία απονέμονται τα Βραβεία «Jean Moréas» για την ελληνική ποιητική τέχνη και την ελληνική ποιητική παραγωγή σε όλο της το φάσμα. Η απονομή θα πραγματοποιηθεί με παρουσία συμμετεχόντων και κοινού στο πλαίσιο που ορίζει το υγειονομικό πρωτόκολλο).

Όσο για την Κυριακή 19/12 στην Αγορά Αργύρη θα γίνει ο Μαραθώνιος νέων ποιητών όπου θα παρουσιαστούν νεοεμφανιζόμενοι ποιητές και θα γίνει ανάγνωση ποιημάτων τους. Ο Μαραθώνιος αυτός λογοτεχνικού χαρακτήρα θα λάβει χώρα στις 11.00-14.00 & 17.30-20.30 δια ζώσης και μέσω διαδικτύου, online από το culturebook.gr.

Η συγκυρία μιας χρονιάς που συνδυάσει αφενός τη μνήμη του αγώνα των Ελλήνων για την ελευθερία και αφετέρου τα σύγχρονα βιώματα εγκλεισμού όρισε και ανάλογα τον φετινό θεματικό άξονα: «Εγκλεισμός – Ελευθερία – Ανθρώπινες Επαναστάσεις» με νέες ιδέες και στόχους, με μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη ανάγκη έκφρασης, συνέργειας και επικοινωνίας.

Το 4ο «Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας – Patras World Poetry Festival» που ξεκίνησε στις 13/12 ολοκληρώνεται την Κυριακή 19/12.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture