Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σημαντική συμμετοχή είχε στην 7η έκθεση Patras IQ 2021 το Επιμελητήριο Αχαΐας

 Σημαντική συμμετοχή είχε στην 7η έκθεση...

Στις συνεδριακές εκδηλώσεις της 7ης Έκθεσης Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – Patras IQ 2021, συμμετείχε και ο Πλάτων Μαρλαφέκας, Πρόεδρος ΔΣ Επιμελητηρίου Αχαΐας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στις 4, 5 και 6 Δεκεμβρίου 2021, οι συνεδριακές εκδηλώσεις, στο πλαίσιο της 7ης Έκθεσης Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – Patras IQ 2021, που έγιναν στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών στο Ρίο, όπου συμμετείχε ο Πλάτων Μαρλαφέκας, Πρόεδρος του ΔΣ τουΕπιμελητηρίου Αχαΐας και Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Patras IQ.

Η 7η Έκθεση Patras IQ 2021 με όραμα την καθιέρωσή της, ως διακεκριμένη έκθεση προβολής της Καινοτομίας σε εθνική και ευρωπαϊκή κλίμακα, έχει ως στόχο την ανάδειξη των ώριμων και καινοτόμων ερευνητικών ιδεών όπως και την προώθηση της εφηρμοσμένης έρευνας στην επιχειρηματική κοινότητα,  προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας.

Την τελετή της 7η Έκθεσης Patras IQ 2021 άνοιξε ο κ. Δημόπουλος Παναγιώτης, Αντιπρύτανης Έρευνας και Ανάπτυξης Πανεπιστημίου Πατρών και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Patras IQ.

Στην συνέχεια, στην επίσημη έναρξη της εκδήλωσης του Patras IQ, την κεντρική ομιλία είχε ο κ. Άδωνις – Σπυρίδων Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν οι κ. Κατσανιώτης Ανδρέας, Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Νεκτάριος Φαρμάκης Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Patras IQ, (μέσω τηλεδιάσκεψης),ο Αντιδήμαρχος κ. Ασπράγκαθος Νικόλαος, ως εκπρόσωπος του Δήμου Πατρέων, κ. Πλάτων Μαρλαφέκας, Πρόεδρος ΔΣ Επιμελητηρίου Αχαΐας και Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Patras IQ και ο Καθ. Χρήστος Μπούρας, Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών, που κήρυξε και την επίσημη έναρξη της έκθεσης

Στο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος ΔΣ Επιμελητηρίου Αχαΐας & Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Patras IQ, κ. Πλάτων Μαρλαφέκας, τόνισε: «Οι Startups που δραστηριοποιούνται, έφεραν επενδύσεις σε τοπικά ταλέντα, νέες συνεργασίες με τοπικές επιχειρήσεις  αλλά και προσέλκυσαν εταιρείες από το εξωτερικό και κάπως έτσι συνεχίζεται ο κύκλος της καινοτομίας στον χώρο των Startups που είναι και ένα από τα βασικά ζητούμενα της έκθεσης».

Αξίζει να αναφερθεί πως την πρώτη μέρα της Έκθεσης, το Επιμελητήριο Αχαΐας, Επικεφαλής εταίρος του Ευρωπαϊκού έργου INTECMED, διοργάνωσε διαδραστική εκδήλωση «Interplay event» με θέμα « Θερμοκοιτίδες για καινοτομία και μεταφορά τεχνολογίας στη Μεσόγειο». Την παρουσίαση του έργου έκανε ο Τεχνικός Υπεύθυνος του έργου, κ. Γιωτόπουλος Κώστας, συνεργάτης του Επιμελητηρίου Αχαΐας, ενώ για το Ελληνικό Οικοσύστημα Καινοτομίας μίλησε η κα Κατσαντά Δανάη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας του έργου για το Επιμελητήριο Αχαΐας.

Τέλος, την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021, ο Πρόεδρος ΔΣ Επιμελητηρίου Αχαΐας & Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Patras IQ κ. Πλάτων Μαρλαφέκας,  συμμετείχε στην ενότητα  «Εργαστήρια Παροχής Υπηρεσιών Πανεπιστημίου Πατρών», με συντονιστή τον κ. Απόστολο Βανταράκη, Πρόεδρο της Επιτροπής ΕΠΥ ΠΠ, Καθ. Τμήματος Ιατρικής και με την συμμετοχή του Δημόπουλου Παναγιώτη, Καθηγητή, Αντιπρύτανη Έρευνας και Ανάπτυξης, επίσης του καθηγητές κ. Θρασύβουλο Πανίδη,  κ. Τσιάμη Γεώργιο,  τον κ. Βασίλειο Αϊβαλή, Πρόεδρο Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας, κ. Γιώργο Παππά, Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Βορειοδυτικής Πελ/σου & Δυτικής Ελλάδας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις