Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εγκαινιάζεται σήμερα η Patras IQ- Επισκέψιμα μέχρι τις 12/12 τα ψηφιακά περίπτερα

Εγκαινιάζεται σήμερα η Patras IQ- Επισκέ...

7η Έκθεση καινοτομίας & μεταφοράς τεχνογνωσίας

Η 7η  Έκθεση καινοτομίας & μεταφοράς τεχνογνωσίας εγκαινιάζεται σήμερα, σάββατο. Η Patras IQ διοργανώνεται στις 4, 5 & 6 Δεκεμβρίου 2021 με εικονικό τρόπο (virtually) και με παράλληλη ψηφιακή (digital) επικοινωνία, ενώ τα 50 ψηφιακά εκθεσιακά περίπτερα στα οποία προβάλλονται νεοφυείς & ώριμες επιχειρήσεις, ερευνητικά έργα & ώριμες ερευνητικές ιδέες, ερευνητικά εργαστήρια, ινστιτούτα και φορείς υποστήριξής τους θα παραμείνουν επισκέψιμα μέσω της πλατφόρμας έως και την Κυριακή 12.12.21.

Ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι 20 συνεδρίες που θα διεξαχθούν το τριήμερο στις αίθουσες του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου, με την συμμετοχή 120 ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ομιλίες με πλούσια θεματολογία, όπως Μεταφορά τεχνολογίας, χρηματοδότηση βασικής & εφαρμοσμένης έρευνας, θερμοκοιτίδες για καινοτομία, τεχνολογικές εξελίξεις στην παραγωγή, μηχανισμοί υποστήριξης της καινοτομίας, συνδέσεις έρευνας- αγοράς, επιτυχημένες ιστορίες και βραβεύσεις, απευθύνονται στους επαγγελματίες αλλά και στο ευρύ κοινό Εκπρόσωποι δε της πολιτείας, των funds, τραπεζών και του επιχειρηματικού κόσμου θα παρουσιάσουν δυνατότητες χρηματοδότησης και ανάπτυξης συνεργασιών.

Η πολιτεία θα εκπροσωπηθεί από τους Υπουργούς κ. Άδωνη Γεωργιάδη ο οποίος θα παραθέσει την Κεντρική ομιλία του συνεδρίου και τους υφυπουργούς κ.κ.  Χρήστο Δήμα, Αγγ. Συρίγο, τον Αχαιό υφυπουργό εξωτερικών κ. Ανδρέα Κατσανιώτη και ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας & Καινοτομίας καθηγητής κ. Αθανάσιο Κυριαζή.  Επίσης, θα παραβρεθούν ο Καθηγητής κ. Περικλής Μήτκας, πρώτος πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης και Εκπρόσωποι του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και της Ευρωπαϊκής ένωσης.

Παράλληλα, θα παρουσιασθούν τα βιομηχανικά διδακτορικά που υλοποιούνται από το Πανεπιστήμιο Πατρών και απαντούν στην ουσία της διασύνδεσης έρευνας-παραγωγής, με συνεργαζόμενες εταιρείες τις ΑΕ Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε., DEMO S.A./Βιομηχανία Φαρμάκων, ΑΔΑΜΑΝΤ ΑΕΡΟΔΙΑΣΤΗΜΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΕΠΕ, ΕΛΙΝ ΒΕΡΝΤ Α.Ε. Αειφόρων Προϊόντων και Υπηρεσιών, και ΙΝΤΡΑΚΟΜ Α.Ε. ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΛΥΣΕΩΝ.

Τρεις (3) European Patent Attorneys θα ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους για θέματα διανοητικής ιδιοκτησίας ενώ δύο σύμβουλοι μεταφοράς τεχνολογίας που δραστηριοποιούνται στην παγκόσμια αγορά θα εξηγήσουν πως η καινοτομία μπορεί να δημιουργήσει νέες αγορές. Επίσης, θα δοθεί βήμα να παρουσιάσουν τις δράσεις τους 3 σημαντικά Κέντρα Ικανοτήτων της Δυτικής Ελλάδας, δύο του Πανεπιστημίου Πατρών και ένα του ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ (Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής) που αναμένεται να επηρεάσουν την δυναμική όχι μόνον της Περιφέρειας αλλά και της ίδιας της χώρας με αναμενόμενη επίδραση και στο εξωτερικό.

Στην Patras IQ θα συμμετέχουν τα Ερευνητικά Ινστιτούτα που δραστηριοποιούνται στην Δυτική Ελλάδα, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τα Επιμελητήρια Αχαΐας. Η  Patras IQ ως γνωστό, διοργανώνεται από τα Υπουργεία Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Παιδείας & Θρησκευμάτων, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αχαΐας.

Περισσότερα στην ιστοσελίδα https://patrasiq.gr/. και εδώ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις