Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:15.000 λαμπιόνια σε ένα σπίτι- Οι άνθρωποι πίσω από την εικόνα που στήνεται 1,5 μήνα πριν- ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα:15.000 λαμπιόνια σε ένα σπίτι- Οι ...

Ένα σπίτι σωστή υπερπαραγωγή κάνει από χθες τον γύρο των ΜΜΕ μετά από ανάρτηση του thebest.gr

Ένα σπίτι σωστή υπερπαραγωγή κάνει από χθες τον γύρο των ΜΜΕ μετά από ανάρτηση του thebest.gr. Ένα σπίτι ολόφωτο κυριολεκτικά που υποδέχεται τα Χριστούγεννα όπως τους… αξίζουν σκορπίζοντας χαρά σε όλη τη γειτονιά.

 Δεν μιλάμε απλώς για μια στολισμένη πρόσοψη κτιρίου αλλά για ολόκληρη κατασκευή η οποία ενισχύεται συνεχώς με νέα υλικά και νέες ιδέες και καταλήγει να γίνεται το εορταστικό σήμα κατατεθέν της Άνω Πόλης. Το «συνεργείο» κατασκευής αυτής της εικόνας αποτελείται από τα μέλη δύο οικογενειών που διαμένουν εκεί και συνδέονται μεταξύ τους με συγγενικούς δεσμούς.

Oκτώ άτομα, όλα στην υπηρεσία του πνεύματος των Χριστουγέννων δουλεύουν επί ενάμιση μήνα στην οδό Βότσαρη στο ύψος της Γερμανού στην Πάτρα για να κάνουν τη γειτονιά να λάμψει, ενώ οι ιδέες για τον στολισμό της επόμενης χρονιάς έρχονται με το που απομακρύνονται τα λαμπιόνια και η ζωή επανέρχεται στην καθημερινότητα. Ο μουσικός του Δήμου Πατρέων Χρήστος Μπονέλης λέει στο thebest.gr ότι αυτό το αποτέλεσμα έχει βάθος πορείας 25 ετών.

«Το φτιάχνουμε εδώ και 25 χρόνια. Ξεκινήσαμε σιγά σιγά, καλύπτοντας ένα νοητό λάμδα από την ταράτσα μέχρι κάτω. Χρόνο με το χρόνο προσθέταμε συνεχώς πράγματα και πλέον έχουμε φτάσει στο αποτέλεσμα που βλέπετε σήμερα. Ξεκινάμε ενάμιση μήνα νωρίτερα για να προλάβουμε και ολοκληρώνουμε πάντα ανήμερα του Αγίου Ανδρέου οπότε και ανάβουμε τα φώτα». Ο στολισμός περιλαμβάνει πάνω από 15.000 λαμπάκια ενώ η εντυπωσιακή φάτνη υφίσταται στο ισόγειο εδώ και δέκα χρόνια. Οι ύψους ενός μέτρου και πλέον φιγούρες είναι χειροποίητες. Η διακόσμηση δεν μένει μόνο στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό μέρος του σπιτιού. Τα φώτα ανάβουν την ώρα που βραδιάζει και μένουν ανοικτά έως τις 12 το βράδυ. Ο κ. Μπονέλης λέει ότι το κόστος δεν είναι μεγάλο αλλά ακόμη και αν ήταν ωχριά μπροστά στη χαρά που προσφέρει.

 «Είναι κάτι που το κάνουμε με χαρά για τη γειτονιά μας και για την πόλη μας» σημειώνει. «Με το που κοιτάς από ψηλά φαίνεται σε όλη τη γύρω περιοχή. Έχουμε γίνει πια σήμα κατατεθέν της γειτονιάς. Μια χρονιά που δεν ανάψαμε, πέρυσι λόγω πένθους, περνούσαν όλοι και ρωτούσανε γιατί. Εδώ στέκονται πολλοί και βγάζουνε φωτογαφίες, σέλφι, δίνουν φιλιά… Δίνει χαρά το σπίτι μας».

 Η υπερπαραγωγή της οδού Βότσαρη «σβήνει» τα φώτα της μετά του Αη Γιαννιού. Το μήνυμα; Κάποιοι απλώς περνάνε τα Χριστούγεννα, κάποιοι τα ζουν και κάποιοι τα .. κατασκευάζουν. Οι τελευταίοι φαίνεται ότι το απολαμβάνουν περισσότερο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις