Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: 20 φύλακες για 160 σχολεία- "Πονοκέφαλος" οι βανδαλισμοί

Πάτρα: 20 φύλακες για 160 σχολεία- "...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Τι λέει ο ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τάκης Πετρόπουλος μιλώντας στο thebest.gr

Συνεχίζεται ο προβληματισμός για τα επεισόδια και τους βανδαλισμούς σε σχολεία της πόλης μεταξύ των οποίων και  σχολεία των Δεμενίκων. Το ζήτημα απασχόλησε τη χθεσινή συνεδρίαση Συλλόγων Γονέων στα Δεμένικα την οποία παρέστησαν και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σαραβαλίου Ανδρέας Κοντογεωργόπουλος καθώς και η Πόπη Φραγκούλια μέλος του Τοπικού Συβουλίου της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Στη διάρκεια της συνάντησης τέθηκε το ζήτημα της φύλαξης των σχολείων όπου ζητήθηκε η τοποθέτηση σχολικού φύλακα. Η αλήθεια είναι πως τα περισσότερα σχολεία είναι αφύλακτα. Σύμφωνα με στοιχεία από την Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού ο Δήμος Πατρέων έχει 20 μόνο σχολικούς φύλακες για 160 περίπου σχολικά κτίρια. Όπως επισημαίνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τάκης Πετρόπουλος μιλώντας στο thebest.gr ο Δήμος έχει ζητησεί την πρόσληψη σχολικών φυλάκων από την κυβέρνηση, χωρίς όμως αποτέλεσμα. 

"Το πρόβλημα του βανδαλισμού σχολείων είναι υπαρκτό. Δεν αφορά μόνο το Δημοτικό σχολείο Δεμενίκων αλλά και σε αρκετά άλλα σχολεία της πόλης που έχουν στοχοποιηθεί. Η Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού με έγγραφό της προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας έχει ζητήσει την πρόσληψη σχολικών φυλάκων για να διατεθούν στα σχολεία. Είναι ένα ζήτημα που την αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα έχει η κυβέρνηση και θα πρέπει όλοι μαζί Δήμος Γονείς Μαθητές Εργαζόμενοι να αγωνιστούμε για να προσληφθούν σχολικοί φύλακες στα σχολεία μας", δηλώνει ο κ. Πετρόπουλος.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις