Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Στην σταρ της ταινίας «Spencer», Kristen Stewart θα απονεμηθεί το βραβείο American Riviera

Στην σταρ της ταινίας «Spencer», Kristen...

Στις 4 Μαρτίου 2022 από το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Σάντα Μπάρμπαρα στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ

H 31χρονη Καλιφορνέζα ηθοποιός Κρίστεν Στιούαρτ που φέτος υποδύθηκε την αδικοχαμένη Πριγκίπισσα Νταιάνα στην ταινία «Spencer» πρόκειται να τιμηθεί και να λάβει στις 4 Μαρτίου 2022 το American Riviera Award από το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Σάντα Μπάρμπαρα - Santa Barbara, μία κινηματογραφική διοργάνωση με αρκετό κύρος και δημοφιλή μεταξύ των Αμερικανών σινεφίλ.

Η ταλαντούχα ηθοποιός θα μετάσχει όπως γράφει το The Hollywood Reporter και σε μία εκδήλωση – συζήτηση για την καριέρα της και όπως προείπαμε, θα λάβει και το τιμητικό βραβείο του Φεστιβάλ. Η Kristen Stewart που θεωρείται η νεότερη, «βετεράνος» ηθοποιός (τη θυμόμαστε και πιτσιρίκα πλάι στην Τζόντι Φόστερ στο εξαιρετικό θρίλερ «Δωμάτιο Πανικού» του Ντέιβιντ Φίντσερ το 2002) είναι αγαπητή τόσο από το κοινό όσο και από τους κριτικούς.

Το βραβείο American Riviera Award που θα της απονεμηθεί, αναγνωρίζει τη σημαντική συνεισφορά καλλιτεχνών στον Αμερικανικό κινηματογράφο. Πιο συγκεκριμένα όπως ανέφερε το Santa Barbara International Film Festival 2022, το βραβείο δίνεται στην Κρίστεν Στιούαρτ σε αναγνώριση του συνόλου της έως τώρα κινηματογραφικής της δουλειάς αλλά και με αφορμή την ερμηνεία της ως Princess Diana στο ιδιαίτερο φιλμ σε σκηνοθεσία του Pablo Larrain, «Spencer» που πιθανόν να την οδηγήσει έως τις υποψηφιότητες των 79ων Χρυσών Σφαιρών (θα ανακοινωθούν 13/12) ακόμη και των Όσκαρ.

Το Φεστιβάλ της Σάντα Μπάρμπαρα 2022 θα διαρκέσει από τις 2-12/3/2022. Η Κρίστεν Στιούαρτ θα μιλήσει για την καριέρα της που περιλαμβάνει αξιοσημείωτους ρόλους και ερμηνείες όπως στο φιλμ του David Fincher «Panic Room» όπου η ηθοποιός ήταν μόλις 12 ετών, τα φιλμ του "Twilight – Λυκόφως" που την μετέτρεψαν και σε σταρ και είδωλο των εφήβων (την περίοδο 2008-2012) αλλά και το φιλμ του Γάλλου σκηνοθέτη Olivier Assayas «Clouds of Sils Maria» το 2015 πλάι στη Ζιλιέτ Μπινός που η ίδια η Κρίστεν Στιούαρτ θεωρεί από τις καλύτερες δουλειές της στο σινεμά.

“Βλέποντας την Stewart στην ταινία Spencer δεν μπορείς παρά να εντυπωσιαστείς και να θαυμάσεις το ότι είναι μία μεγάλη κινηματογραφική δύναμη”, ανέφερε ο Roger Durling, εκτελεστικός διευθυντής του Φεστιβάλ της Σάντα Μπάρμπαρα.

Προηγούμενοι αποδέκτες του συγκεκριμένου σημαντικού βραβείου, του American Riviera Award είναι μεταξύ άλλων ο Delroy Lindo, η Renée Zellweger, ο Viggo Mortenson, ο Jeff Bridges, η Rachel McAdams, ο Mark Ruffalo, η Patricia Arquette, ο Ethan Hawke αλλά και ο σπουδαίος Robert Redford, ο Quentin Tarantino, ο σημαντικός σκηνοθέτης Martin Scorsese, η Annette Bening, η Sandra Bullock, ο Forrest Whitaker, ο αείμνηστος ηθοποιός Philip Seymour Hoffman, κ.α.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture