Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δωρεά από τη Santa Barbara στο Καραμανδάνειο

Δωρεά από τη Santa Barbara στο Καραμανδάνειο

Ενισχύουν την παιδιατρική κλινική

Δωρεά στο Καραμανδάνειο Παιδιατρικό νοσοκομείο αναμένεται από τη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια σύμφωνα με τη ελληνοαμερικάνικη εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ”.

Σύμφωνα με το άρθρο της εφημερίδας που κυκλοφορεί από το 1915 στην ελληνική ομογένεια των ΗΠΑ, η ελληνική κοινότητα της Σάντα Μπάρμπαρα, στα πλαίσια του ετήσιου εορτασμού της επετείου της 25ης Μαρτίου, διοργάνωσε έρανο τα έσοδα του οποίου θα δοθούν ως δωρεά στην παιδιατρική κλινική του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων στην Πάτρα.

 

Η επιλογή του συγκεκριμένου ιδρύματος έγινε στα πλαίσια της αδερφοποίησης μεταξύ της Πάτρας και της Σάντα Μπάρμπαρα κι ενώ είχε προηγηθεί επίσημη πενθήμερη επίσκεψη δεκαπενταμελούς αντιπροσωπείας από τη Σάντα Μπάρμπαρα στην Πάτρα το Σεπτέμβριο του 2017 και συναντήσεις με το Δήμαρχο Πατρέων κ. Πελετίδη και τους τοπικούς φορείς.

Τονίζεται, δε, ότι η επιλογή της Πάτρας αποφασίστηκε από την ελληνική κοινότητα, παρόλες τις ανάγκες για την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων της ευρύτερης περιοχής της Σάντα Μπάρμπαρα από τις πρόσφατες φονικές πυρκαγιές και πλημμύρες που στοίχισαν τη ζωή σε 18 άτομα και προξένησαν εκτεταμένες ζημίες σε περισσότερα από 1500 κτίσματα.

Στον φετινό εορτασμό, ο οποίος, σύμφωνα  με τη εφημερίδα, είχε ιδιαίτερη επιτυχία, συμμετείχε και η νεοεκλεγμένη Δήμαρχος της Santa Barbara κα Cathy Murillo, η οποία δήλωσε ιδιαίτερα υπερήφανη που γιόρτασε την ημέρα με την ελληνική κοινότητα και υποσχέθηκε ότι θα στηρίξει τη ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ της Πάτρας και της Σάντα Μπάρμπαρα, στα πλαίσια της αδερφοποίησης μεταξύ των δύο πόλεων.

Το ποσό της δωρεάς και η διαδικασία της χορήγησής της στο Καραμανδάνειο θα οριστικοποιηθούν στο προσεχές χρονικό διάστημα, μετά από συνεννόηση μεταξύ των επιτροπών αδερφοποίησης της Πάτρας και της Σάντα Μπάρμπαρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις