Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τριμελής αποστολή της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας στο Όουλου της Φινλανδίας

Τριμελής αποστολή της Περιφέρειας Δυτ. Ε...

Για την τρίτη συνάντηση του ευρωπαϊκού έργου AGRO SE VI, η τελευταία συνάντηση του οποίου θα διεξαχθεί τον Ιανουάριο του 2022 στην Πάτρα

Λίγο πριν την τελευταία συνάντηση του ευρωπαϊκού έργου AGRO SE VI που θα διεξαχθεί τον Ιανουάριο του 2022 στην Πάτρα, οι εκπρόσωποι του εταιρικού σχήματος του οποίου επικεφαλής είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συναντήθηκαν στο Όουλου της Φινλανδίας για τις εργασίες της τρίτης συνάντησης (3ndMeeting) την Τετάρτη 17 και την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021. 

Στο πλαίσιο των εργασιών όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, έγινε επισκόπηση του συνόλου του έργου που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη εικονικής θερμοκοιτίδας για την ενίσχυση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, ειδικά στον τομέα της αγροδιατροφής. Στο σχέδιο της εικονικής θερμοκοιτίδας που παρουσιάστηκε κατά την πρώτη ημέρα της συνάντησης αποτυπώθηκαν όλα τα επιμέρους συμπεράσματα από την αξιολόγηση των καλών πρακτικών βάση του μεθοδολογικού πλαισίου που πήρε μέρος στην προηγούμενη συνάντηση του εταιρικού σχήματος στο Burgos.

Ιδιαίτερα σημαντική επίσης ήταν η συζήτηση που επακολούθησε για τις προοπτικές υλοποίησης της εικονικής θερμοκοιτίδας αμέσως μετά το τέλος του έργου την 31/01/2022. 

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας της συνάντησης, οι αποστολές περιηγήθηκαν σε κοινωνικές επιχειρήσεις της περιφέρειας Όουλου εξετάζοντας τα επιμέρους χαρακτηριστικά της λειτουργίας τους ώστε να εντοπιστεί τυχόν κοινό έδαφος ή ακόμα και η δυνατότητα μεταφοράς των επιτυχών πρακτικών στις περιφέρειές τους.  Πιο συγκεκριμένα έγιναν studyvisits στο Κέντρο Βιώσιμης Ανάπτυξης “Kestävänkehityksenkeskus” και στη φάρμα “Poro-Panuma”.

Κοινό συμπέρασμα, ήταν η διαπίστωση ότι η αδιάλειπτη και μακροχρόνια λειτουργία αυτών των επιχειρήσεων βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο συνεχή επαναπροσδιορισμό των υπηρεσιών τους βάσει των αναδυόμενων νέων αναγκών παρόλο που ο βασικός χαρακτήρας της δραστηριότητάς τους παραμένει ίδιος.

Στην αποστολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συμμετείχαν τα μέλη της Ομάδας Έργου της Π.Δ.Ε., Σπύρος Παπασπύρου ως project manager, Σοφία Καρβέλη ως communication manager καθώς και ο γενικός γραμματέας του Επιμελητηρίου Αχαΐας Θεόδωρος Τσούμπελης.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο στον σύνδεσμο: https://www.pde.gov.gr/gr/projects/current/item/16412.html

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις