Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Τhe Lost Daughter: Με φόντο τις Σπέτσες «σάρωσε» τα Gotham Awards της Νέας Υόρκης

Τhe Lost Daughter: Με φόντο τις Σπέτσες ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ελληνικό background στη γιορτή του ανεξάρτητου σινεμά με ένα φιλμ που ψηφίστηκε ως το καλύτερο της χρονιάς με πρόσθετες διακρίσεις σε σενάριο, σκηνοθεσία, πρωταγωνίστρια

Το γυρισμένο στις Σπέτσες ψυχολογικό θρίλερ «The Lost Daughter» της Μάγκι Τζίλενχαλ  δέσποσε στη φετινή τελετή των Βραβείων Γκόθαμ στη Νέα Υόρκη, τη γιορτή του κινηματογράφου στην απέναντι από το Χόλιγουντ πλευρά των ΗΠΑ. Πρόκειται για παραγωγή του Netflix, η οποία θα βγει στους κινηματογράφους των ΗΠΑ στις 17 Δεκεμβρίου. Η ταινία, που είναι βασισμένη στο βιβλίο της Έλενα Φεράντε, έχει γυριστεί σχεδόν εξ ολοκλήρου στο πανέμορφο νησί των Σπετσών και έχει ήδη τιμηθεί και στο Φεστιβάλ της Βενετίας με το βραβείο καλύτερου σεναρίου. Η 31η τελετή των βραβείων για τις ανεξάρτητες ταινίες άνοιξε τη σεζόν ανάδειξης των κορυφαίων ταινιών της χρονιάς που θα κορυφωθεί με τα Όσκαρ στη δυτική ακτή των ΗΠΑ.

Στην απονομή το βράδυ της Δευτέρας η ταινία «The Lost Daughter» κέρδισε τέσσερα βραβεία, μεταξύ των οποίων και της κορυφαίας ταινίας της χρονιάς. Η Τζίλενχαλ κέρδισε επίσης και το βραβείο  νέου σκηνοθέτη αλλά και του καλύτερου σεναρίου. Παράλληλα, η βρετανίδα πρωταγωνίστρια Ολίβια Κόλμαν μοιράστηκε το βραβείο της κορυφαίας ερμηνείας με τον Φράνκι Φαιζόν που έλαμψε στη δραματική ταινία «The Killing of Kenneth Chamberlain». Στο κόκκινο χαλί πάντως τη Τζίλενχαλ συνόδεψε η σαγηνευτική ηθοποιός του The Lost Daughter, Ντακότα Τζόνσον.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View