Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΠΑΤΡΑ - Αχ αυτοί οι ξεχωριστοί ...συμπολίτες (ΦΩΤΟ)

ΠΑΤΡΑ - Αχ αυτοί οι ξεχωριστοί ...συμπολ...
Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Οι ξεχωριστοί κάτοικοι των Πατρών

Κάθεται αναπαυτικά στη βάση της μηχανής, έτοιμος (ή έτοιμη) για μια βόλτα στην Πάτρα. Αλλά δεν είναι μόνος του-ης. Λίγο πιο πάνω διακρίνεται ακόμα ένα τριχωτό κατάλευκο σκυλίσιο κεφαλάκι!

Δυο - δυο, και στη βόλτα δυο - δυο! Κάποια σκυλιά είναι τυχερά!

Δεν έχουν καμία ανάγκη οι δύο λεβέντες που απολαμβάνουν το μεσημεριανό τους υπνάκο στα Ψηλαλώνια.

Ο «μήνας έχει εννιά» που λένε, αν και διαπιστώνουμε μια «αντιπαλότητα» μεταξύ τους, καθότι ο ένας έχει γυρίσει την πλάτη στον άλλον.

Το γρασίδι είναι εξαιρετικό για την ξάπλα τους, πιο κει υπάρχει βρύση με νερό, άσε που γίναν «πρωτοσέλιδοι» στο thebest.gr.

Σκυλίσια ζωή που λένε!

Εικόνα καθημερινή σε πλατείες της Πάτρας, εικόνα καθημερινότητας που όμως εύκολα την προσπερνάμε όπως και άλλες. Στην μικρή πλατεία Παπαφλέσσα, το ποτιστικό σύστημα σε λειτουργία για να είναι πράσινο το γκαζόν, ευκαιρία λοιπόν για τα περιστέρια να πάρουν το πρωινό μπάνιο τους. Ηπιαν νερό, πλύθηκαν, καθαρίστηκαν και χαζεύουν στον ήλιο. Τα χαζεύει, μοναδικός μάρτυς του σκηνικού, ο Γρηγόριος Δικαίος Παπαφλέσσας!

Απαγορεύονται τα ζώα λέει η πινακίδα στην είσοδο του Σκαγιοπούλειο. Ποια ζώα όμως; Τα δεσποζόμενα; Μα αυτά δεν προκαλούν πρόβλημα, καθώς στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι ιδιοκτήτες τους σέβονται τους κανόνες υγιεινής και καθαριότητας. Μα κι αν τύχει και ένα σκυλάκι «πάει προς νερού» του, είναι κακό αυτό; Και γιατί δεν μπορεί να ουρήσει ένα σκυλάκι στον κήπο, αλλά μπορεί να το κάνει μια αδέσποτη γάτα ή ένα περιστέρι που πετάει από πάνω; Και καλά τα δεσποζόμενα, τα αδέσποτα όμως πως θα ενημερωθούν για την απαγόρευση;

Δεν άλλαξε το πάχος των καλωδίων της ΔΕΗ, ίδια παραμένουν τα ηλεκτροφόρα σύρματα. Κι αν σας φαίνονται μεγαλύτερα είναι επειδή ξεκουράζονται δεκάδες πουλιά, δυσδιάκριτου είδους, πάντως όχι περιστέρια. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι κάθονται με τη σειρά, στοιχισμένα, το ένα δίπλα στο άλλο, όλα κοιτούν στην ίδια πλευρά και αγναντεύουν τη γέφυρα στο Ρίο.

Ο Γρηγόρης Δίκαιος, Παπαφλέσσας, με την καθημερινή του παρέα. Ένα ηλιόλουστο πρωινό στην πλατεία Παπαφλέσσα και ιδού η καθημερινή του παρέα: Καμιά εξηνταριά περιστέρια σε αναζήτηση τροφής από το δάπεδο της πλατείας. Κι αυτός στέκεται ακούνητος εκεί, σα να μη θέλει να τα τρομάξει.

Με τον συγκεκριμένο τρόπο αυξάνονται και (παρα)πληθύνονται οι αρουραίοι στις πόλεις, όπου έχουν ασφαλή μέρη να ζήσουν, ελάχιστους φυσικούς εχθρούς (φίδια, κουκουβάγιες) και πρόσβαση σε εύκολη τροφή. Η αναπαραγωγική διαδικασία των συμπαθέστατων (των ποιων;) τρωκτικών ενέπνευσε έναν καλλιτέχνη του δρόμου που αποτύπωσε τον έρωτα δύο ποντικών σε κολόνα στην οδό Κορίνθου.

Δεν γεννήθηκε ακόμα η αράχνη και οποιοδήποτε άλλο έντομο ή ζωντανό σε αυτόν τον πλανήτη που θα χρειαστεί φανάρι για να προχωρήσει μπροστά.

Αυτά αφορούν στους ανθρώπους, τα πιο λογικά όντα στη γη, που παρόλα αυτά, -κατά κάποιον τρόπο- δεν είναι σε θέση να πάνε πουθενά χωρίς τη βοήθεια φαναριών.

Στο συγκεκριμένο, στην οδό Αράτου, η αράχνη το μόνο που μπορούσε να πράξει ήταν ένας μεγάλος ιστός. Και να περιμένει δίπλα στο «πορτοκαλί» για το θύμα της.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις