Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

STYLE

/

Manolo Blahnik: Ολόχρυση επετειακή collection- όνειρο από τον Μίδα των παπουτσιών

Manolo Blahnik: Ολόχρυση επετειακή colle...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ο ζωντανός μύθος των υποδημάτων, που λάτρεψε η Carrie στο «Sex & the City», γιορτάζει υπέρλαμπρα 50 χρόνια διαδρομής

Το Couture Council της Αμερικής τον έχει ονομάσει «Luxury Legend» και τα βραβεία του είναι αναρίθμητα. Ο 78χρονος σήμερα shoe designer συμπλήρωσε μισό αιώνα υπηρεσιών στη μόδα και το γιορτάζει στον απόλυτα glam τόνο του χρυσού ενσωματώνοντας βέβαια και την προσμονή μας για Χριστούγεννα γεμάτα λάμψη. Η επετειακή capsule collection περιλαμβάνει όλα τα iconic, υπέρκομψα κομμάτια του που αντέχουν στο χρόνο. Τα γοβάκια με τις αγκράφες, τα Mary Jane με τις μπαρέτες, τα αγαπημένα του πασούμια αλλά και εκθαμβωτικές μπότες για party.  Παιχνιδιάρικες λεπτομέρειες τα κρόσσια, το σατέν, τα καμπανάκια, τα μακραμέ, τα φτερά  και βέβαια τα κρύσταλλα. 

 

Ο Ισπανός σχεδιαστής άνοιξε την πρώτη του μπουτίκ το 1971 στο Λονδίνο, όπου και σήμερα παραμένει η επίσημη έδρα του. Σε όσους κοσμοπολίτικους πρoορισμούς και πρωτεύουσες της υφηλίου κι αν πωλούνται τα παπούτσια του, διατηρεί το flagship store στην Old Church Street  του αριστοκρατικού  Chelsea.

Η πορεία του ξεκίνησε με ένα δάνειο 2000 λιρών για την εξαγορά του τότε εργοδότη του και μέσα σε οκτώ χρόνια καθιερώθηκε τρελαίνοντας το γυναικόκοσμο και έφυγε για να ξεσηκώσει τη Νέα Υόρκη. Εγινε ο δεύτερος άντρας στην ιστορία, εξώφυλλο της αμερικανικής Vogue και αγαπημένος κάθε ενημερωμένης fashion editor.

Το άγγιγμά του απογείωσε shows, εκδηλώσεις, κόκκινο χαλί και art events. Η διασημότερη οπαδός του ήταν η Carrie στο Sex & The City. Η Κέιτ Μος, όπως γράφει η Vogue, ομολογεί πως τα πιο αγαπημένα της παπούτσια ever είναι χρυσά peep toe Manolo Blahnik από τη δεκαετία του ’90, τα οποία ακόμα φοράει από το πρωί ως το βράδυ.  Μιλάμε για το παραμύθι- επένδυση…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View