Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

«Δεν χάνεται» ο Λεωνίδας Καβάκος ως μαέστρος της Κρατικής Ορχήστρας στο Συνεδριακό!

 «Δεν χάνεται» ο Λεωνίδας Καβάκος ως μαέ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ο διάσημος βιρτουόζος βιολονίστας και αρχιμουσικός επανασυνδέεται στις 25/11 με τη Λέσχη Φίλων Κλασικής της Πάτρας μετά από πολύ καιρό, το ίδιο πρόγραμμα θα παιχθεί μετά και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Παλιοί δεσμοί συνδέουν τον διεθνούς φήμης έλληνα βιολονίστα Λεωνίδα Καβάκο με το σωματείο της Λέσχης Φίλων Κλασικής Μουσικής, η οποία πλέον κάνει σπάνιες και επιλεκτικές εκδηλώσεις αλλά ουδείς ξεχνάει τα καθιερωμένα αλλοτινά ραντεβού στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» και την συστηματική προσπάθεια να εκπαιδευτεί το τοπικό κοινό στο κλασικό πεντάγραμμο υψηλού επιπέδου. Αυτή τη φορά, μετά από πολύ καιρό ο διάσημος και πολυβραβευμένος καλλιτέχνης ξανάρχεται, σε ρόλο μαέστρου και συνεργάζεται με τη Λέσχη στο πρόγραμμα συναυλιών ««Προσφορά Μουσικής & Μουσική Προσφορά» , το οποίο για έκτη χρονιά αφιερώνεται στους λιγότερο ευνοημένους ακροατές της επικράτειας. Συγκεκριμένα θα γίνει στα μέρη μας (25/11 στις 8.30 μ.μ. στο Συνεδριακό) η πρώτη συναυλία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σε έργα Χάιντν και Προκόβιεφ, η οποία θα πραγματοποιηθεί μετά την Πάτρα, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (28/11).  Θυμίζουμε πως ο Καβάκος έχει διατελέσει καλλιτεχνικός διευθυντής της Καμεράτας του Σάλτσμπουργκ και επισκέπτης μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Λονδίνου και της Συμφωνικής Ορχήστρας της Βοστώνης. Το μηνιαίο βρετανικό περιοδικό κλασικής μουσικής εγχόρδων The Strad τον έχει αποκαλέσει «βιολιστή των βιολιστών».

 

 

Την ερχόμενη Πέμπτη στην πανεπιστημιούπολη, ο Λεωνίδας Καβάκος στη μουσική διεύθυνση,  μας καλεί να απολαύσουμε το κοντσέρτο για βιολοντσέλο και ορχήστρα αρ. 1 σε ντο μείζονα του Γιόζεφ Χάυντν, ένα ξεχασμένο δεξιοτεχνικό επίτευγμα που ανακαλύφθηκε μόλις τον περασμένο αιώνα. Επίσης την πληθωρική και γεμάτη εντάσεις συμφωνία αρ. 6 σε μι ύφεση ελάσσονα του Σεργκέι Προκόφιεφ. Σε ρόλο σολίστ ο ταλαντούχος και ραγδαία ανερχόμενος τσελίστας Τιμόθεος Γαβριηλίδης Πέτριν, πλαισιωμένος από τη φημισμένη Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Ειδική συγκυρία πως με αφορμή την επέτειο 200 χρόνων από τη γέννηση του Ελληνικού Κράτους, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών τιμά τις πράξεις προσφοράς, που βρίσκονται και στον πυρήνα του προγράμματος «Προσφορά Μουσικής & Μουσική Προσφορά».

 

Τι λέει ο Καβάκος

 «Με την ΚΟΑ έχω παρελθόν με την έννοια ότι ο πατέρας μου ήταν επί χρόνια μέλος, εγώ ως μικρό παιδί πήγαινα μαζί του στις δοκιμές, ήξερα όλους τους συναδέλφους της γενιάς του και με ήξεραν κι εκείνοι από μικρό παιδί. Η συναυλία – τότε στο Παλλάς και το Ηρώδειο- ήταν το «γεγονός της εβδομάδας»  για εμένα, κάτι πολύ σημαντικό μέσα στην οικογένειά μου, συνυφασμένο απόλυτα με την ΚΟΑ. Υπάρχει λοιπόν ένας δεσμός και παλιός αλλά και ουσιαστικός, δεσμός μνήμης.»

 

Τι λέει ο τσελίσταας Τιμόθεος Γαβριηλίδης Πέτριν

«Η τελευταία φορά που είχα τη χαρά να συμπράξω με τη Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ήταν ακριβώς πριν 10 χρόνια, το φθινόπωρο του 2011, οπότε όπως καταλαβαίνετε η επερχόμενη συναυλία αποτελεί σημαδιακό για εμένα γεγονός. Άλλος άνθρωπος πλέον μετά από τόσα χρόνια, είμαι γεμάτος όρεξη και ενέργεια για να συμπράξω με τους εξαίρετους μουσικούς της ορχήστρας και φυσικά με τον κύριο Καβάκο, μαζί με τον οποίο έχω τη μεγάλη τιμή να μοιραστώ τη σκηνή για πρώτη φορά.Το κοντσέρτο που θα ακούσετε είναι ένα έργο φρέσκο, γεμάτο χιούμορ, ξεγνοιασιά και μελωδίες γραμμένες από τη καρδιά. Ο Χάιντν ήταν άνθρωπος απλός, γεμάτος όρεξη για ζωή, κάτι που εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς ακούγοντας τη μουσική του. Τα έργα του χαρακτηρίζονται από έντονες και ραγδαία εναλλασσόμενες αντιθέσεις, γραμμένες με συναισθηματική και δομική διαύγεια». 

 

* Πέμπτη 25 Νοεμβρίου στις 8.30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο της πανεπιστημιούπολης. Επιτρέπονται ακροατές εμβολιασμένοι ή με πιστοποιητικό νόσησης, αποδεκτά τα self tests στις πολύ νεαρές ηλικίες.

 Eισητήρια για τα μέλη Λέσχης, φοιτητές και νέους έως 25 ετών 15 ευρώ , γενική είσοδος 25 ευρώ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
- τηλεφωνικά: 2107234567
- online: www.ticketservices.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View