Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Προβληματισμένοι οι Πατρινοί αιθουσάρχες με τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από Δευτέρα

Προβληματισμένοι οι Πατρινοί αιθουσάρχες...
Μαρτάτος Tάκης

Για τα παιδιά 4-17 ετών διευκρινίστηκε πως θα μπορούν να μπουν στις αίθουσες προβολής με αρνητικό self test 24 ωρών

Προβληματισμένοι εμφανίζονται οι Πατρινοί αιθουσάρχες με τα νέα μέτρα που εξήγγειλε την Πέμπτη 18/11/2021 το βράδυ ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και θα τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα 22/11.

Όπως ανακοινώθηκε πλέον οι ενήλικοι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους όπως θεατρικές και κινηματογραφικές αίθουσες, μουσεία, γυμναστήρια, εκθέσεις, κ.α. ενώ μέχρι πρότινος αυτό που ίσχυε ήταν πως μπορούσαν διαθέτοντας και επιδεικνύοντας αρνητικό rapid test των τελευταίων 48 ωρών.

Ο Αλέξης Μπιτούνης των Odeon Veso Mare στην Ακτή Δυμαίων όπου η κίνηση είναι γεγονός πως έχει ανέβει αισθητά ανέφερε στο thebest.gr πως για την ώρα και δη αυτό το σαββατοκύριακο ανήρτησαν ανακοίνωση στο χώρο που ενημερώνει τον κόσμο πως από τη Δευτέρα 22/11 διαφοροποιούνται τα πράγματα και για τους επόμενους 2 μήνες που θα διαρκέσουν τα νέα μέτρα, οι ανεμβολίαστοι ενήλικοι συμπολίτες μας δεν θα έχουν δυνατότητα φυσικής πρόσβασης στους προαναφερθέντες χώρους.

Αντίθετα θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο στους εμβολιασμένους και στους νοσήσαντες με την επίδειξη των ανάλογων πιστοποιητικών και της αστυνομικής τους ταυτότητας.

Το μεγάλο ερώτημα όπως μας είπε ο Αλέξης Μπιτούνης αφορά στα παιδιά μιας και οι παιδικές προβολές πηγαίνουν αρκετά καλά τα σαββατοκύριακα και αν αποκλειστούν τα παιδιά τότε θα είναι η χαριστική βολή. Ωστόσο όπως διευκρινίστηκε από τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, για τα παιδιά 4-17 ετών, θα επιτρέπεται η είσοδος τους στα σινεμά και θέατρα αρκεί να διαθέτουν self test 24 ωρών. Τα παιδιά ηλικίας μέχρι 4 ετών έχουν δυνατότητα πρόσβασης χωρίς έλεγχο.

Το ερώτημα βέβαια είναι πως θα είναι δυνατόν ένα μικρό παιδί με αρνητικό self test να πάει να δει μία παιδική ταινία αν ο γονέας ή κηδεμόνας του είναι ανεμβολίαστος.

Ο Παναγιώτης Κοτσαύτης της 2ης αίθουσας του Πάνθεον που έως και την Κυριακή 21/11 πραγματοποιεί μικτές προβολές και θα δέχεται και ανεμβολίαστους με rapid test (στην αίθουσα παίζεται για 2η εβδομάδα η συγκινητική ταινία «Καλάβρυτα 1943» με τον Μαξ Φον Σίντοφ που πηγαίνει αρκετά καλά από πλευράς προσέλευσης), μας είπε πως «για μας δεν αλλάζει ουσιαστικά κάτι. Βέβαια αυτό που έχουμε αντιληφθεί είναι πως μεγαλύτεροι σε ηλικία θεατές δεν πολυπηγαίνουν σινεμά γιατί φοβούνται. Για τα παιδιά από Δευτέρα που θα ισχύουν τα νέα μέτρα, θα επιτρέπεται η είσοδος τους με self test. Το θέμα για τις επόμενες μέρες και εβδομάδες θα είναι μην κάνουν πίσω οι εταιρείες που βγάζουν τις ταινίες στον προγραμματισμό τους και γενικά μην αλλάξουν κι άλλο τα πράγματα».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture