Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Η πιο προσωπική ταινία του Πάολο Σορεντίνο, το "The Hand of God" από 2/12 στην Ελλάδα

Η πιο προσωπική ταινία του Πάολο Σορεντί...

Μια ταινία για την αγάπη και την απώλεια, το σινεμά και το ποδόσφαιρο που θα δούμε και στην Πάτρα στα Odeon Veso Mare

Ο Ιταλός σκηνοθέτης Πάολο Σορεντίνο, μετά από μια σειρά επιτυχημένων ταινιών, ανάμεσά τους και το Οσκαρικό φιλμ «Η Τέλεια Ομορφιά», επιστρέφει στη γενέτειρά του τη Νάπολη για να σκηνοθετήσει την πιο προσωπική του δουλειά με τίτλο «The Hand of God».

Μια ταινία για την αγάπη και την απώλεια, το σινεμά και το ποδόσφαιρο, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της Odeon.

Η ταινία πρόκειται να κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους από την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021 σε διανομή της Odeon και αναμένεται να τη δούμε και στην Πάτρα στα Odeon Veso Mare.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Βρισκόμαστε στη δεκαετία του ‘80 και ο 17χρονος Φαμπιέτο Σκίζα (Φιλίπο Σκότι) είναι ένας άτακτος Ιταλός έφηβος που ζει μια κεφάτη ζωή με την οικογένεια του που αγαπάει τη ζωή και τα μέλη της απολαμβάνουν να ανακατεύονται ο ένας στις περίπλοκες σχέσεις των άλλων. Έπειτα, έρχονται γεγονότα που αλλάζουν τα πάντα. Το πρώτο είναι η πανηγυρική άφιξη του θρύλου της μπάλας, Ντιέγκο Μαραντόνα στη Νάπολη, κάτι που γεμίζει περηφάνια τον Φαμπιέτο αλλά και όλη την πόλη.

Το δεύτερο είναι ένα σοκαριστικό δυστύχημα από το οποίο ο Μαραντόνα, ακούσια, σώζει τον Φαμπιέτ, επηρεάζοντας το μέλλον του. Ο Φαμπιέτο παλεύει με την φύση της μοίρας, την σύγχυση που επιφέρει η απώλεια, και τη μεθυστική ελευθερία του να είσαι ζωντανός. Στην πιο προσωπική του ταινία, ο Σορεντίνο μας μεταφέρει σε μια αισθητηριακή περιπέτεια γεμάτη τραγωδία και κωμωδία, αγάπη και πάθος, παραλογισμό και ομορφιά, καθώς ο Φαμπιέρο βρίσκει ως την μόνη διέξοδο από την ολική καταστροφή, την ίδια του τη φαντασία.

Το φιλμ θα παιχθεί στη συνέχεια, από τις 15/12 και μετά στο Netflix.

Διάρκεια: 130 λεπτά.

Παίζουν οι Filippo Scotti, Luisa Ranieri και ο Toni Servillo.

Το φιλμ προβλήθηκε στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Βενετίας 2021 όπου και βραβεύτηκε.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture