Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Το γουέστερν "Η Εξουσία του Σκύλου" της Τζέιν Κάμπιον από 18/11 και στην Πάτρα

Το γουέστερν "Η Εξουσία του Σκύλου&...

Η ταινία με πρωταγωνιστές τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και την Κίρστεν Ντανστ ήδη ακούγεται πως θα "παίξει" στα ερχόμενα Όσκαρ

Η εμβληματική σκηνοθέτης και σεναριογράφος και βραβευμένη με Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου για τα «Μαθήματα Πιάνου», Τζέιν Κάμπιον από τη Νέα Ζηλανδία, επιστρέφει, δέκα χρόνια μετά, στη μεγάλη οθόνη με το εκρηκτικό δίδυμο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς (“Το Παιχνίδι της Μνήμης”) και Κίρστεν Ντανστ (“Spiderman”, “Μαρία Αντουανέτα”) να πρωταγωνιστεί σε ένα άγριο γουέστερν, όπου η ήδη εύθραυστη γαλήνη θα έρθει αντιμέτωπη με ένα έντονο και επικίνδυνο πάθος.

Ο τίτλος της ταινίας είναι «Η Εξουσία του Σκύλου/The Power of the Dog» και κάνει πρεμιέρα στις Ελληνικές αίθουσες σε διανομή της Odeon την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021 και απ’ όσο είδαμε η ταινία που ακούγεται ήδη θετικά για τα ερχόμενα βραβεία Όσκαρ, θα προβληθεί και στην Πάτρα στα Odeon Veso Mare, στην Ακτή Δυμαίων.

Σύμφωνα με το στόρι που έχει βασιστεί σε νουβέλα του Thomas Savage, γραμμένη το 1967 που μας μεταφέρει στη Μοντάνα της δεκαετίας του 1920, ο χαρισματικός κτηνοτρόφος Φιλ Μπέρμπανκ (στο ρόλο ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς) προκαλεί φόβο και θαυμασμό στους γύρω του. Όταν ο αδελφός του Τζορτζ Μπέρμπανκ (στο ρόλο ο Τζέσε Πλίμονς) φέρνει στο σπίτι τη νέα του γυναίκα (Κίρστεν Ντανστ) και τον γιο της (Κόντι Σμιτ Μακφί), ο Φιλ τούς βασανίζει μέχρι που έρχεται αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να ερωτευτεί.

Η 67χρονη Τζέιν Κάμπιον επιθυμούσε όσο τίποτε άλλο την επιστροφή της στα κινηματογραφικά πράγματα. Η πιο τελευταία της ταινία ήταν το φιλμ εποχής «Bright star» παραγωγής 2009 με την Abbie Cornish που στην Ελλάδα είχε προβληθεί το 2011.

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στη Νέα Ζηλανδία και μάλιστα ήσαν περιπετειώδη με την έννοια ότι το διάστημα από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2020 που ξέσπασε η καραντίνα του covid 19, είχαν προλάβει να κάνουν μόνο τα εξωτερικά γυρίσματα. Το συνεργείο μπόρεσε με πολλές δυσκολίες να ξανασυγκεντρωθεί 3 μήνες αργότερα για να ολοκληρώσει το φιλμ. Παίζουν και ο Κιθ Καραντάιν και οι Thomasin McKenzie και Genevieve Lemon.

Διάρκεια: 126 λεπτά.

Η Τζέιν Κάμπιον διακρίθηκε στο φετινό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας όπου κατέκτησε τον Αργυρό Λέοντα καλύτερης σκηνοθεσίας, γεγονός που ήδη σηματοδοτεί την ισχυρή παρουσία της στα επερχόμενα βραβεία.

Αξίζει να σημειωθεί πως το φιλμ «Η Εξουσία του Σκύλου/The Power of the Dog» είναι παραγωγή του Netflix όπου και πρόκειται να παιχθεί από την 1η Δεκεμβρίου 2021 και μετά.

Το φιλμ ήδη συγκεντρώνει πολύ υψηλό ποσοστό στις κριτικές (92% στο rotten tomatoes και 91% στο metacritic).

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture