Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Δήμαρχος Πατρέων: "Μετράμε νεκρούς, δυστυχώς δεν θα έχουμε καρναβάλι με τη μορφή που ξέραμε"

Δήμαρχος Πατρέων: "Μετράμε νεκρούς,...
Μαρτάτος Tάκης

Ερωτώμενος ο κ. Πελετίδης απάντησε ότι σ' αυτό το περιβάλλον θα κινηθεί το Πατρινό καρναβάλι του 2022

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τον προγραμματισμό του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας την Πέμπτη 18/11/2021 που έγινε παρουσία του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή Λουκά Θάνου, μίλησε και ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο οποίος ερωτώμενος για το τι θα συμβεί με το Καρναβάλι ήταν ξεκάθαρος.

«Μετράμε καθημερινά νεκρούς και σ’ αυτό το περιβάλλον δυστυχώς δεν θα έχουμε το καρναβάλι με τη μορφή που το ξέρουμε της μαζικής γιορτής. Μακάρι να βελτιωθεί η υγειονομική κατάσταση», είπε ο κ. Πελετίδης προσθέτοντας πως έχουμε γυρίσει χρόνια πίσω με τον κόσμο να είναι στριμωγμένος και με την πλάτη στον τοίχο και μ’ ένα σύστημα υγείας που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Ο στόχος είναι μέσα από τη συνεργασία των φορέων όπως το ΔΗΠΕΘΕ, η Κοινωφελής Πατρινό Καρναβάλι, το Δημοτικό Ωδείο και ο Πολιτιστικός Οργανισμός να πετύχουμε την ανάταση του Πατραϊκού λαού στη δύσκολη εποχή που ζούμε, πρόσθεσε ο κ. Πελετίδης.

Για το Καρναβάλι και το πρόγραμμα του επίκειται όπως ανέφερε η Ήρα Κουρή, πρόεδρος της Κοινωφελούς, να δοθεί συνέντευξη Τύπου το επόμενο διάστημα. Πάντως το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας θα έχει με το νεοσύστατο μπαλέτο του και τα παιδιά της δραματικής σχολής του θεάτρου, βασικό ρόλο την τελετή έναρξης του ερχόμενου Καρναβαλιού όπου και θα κυριαρχήσει ο Αριστοφάνης και ο θεός Διόνυσος. «Θα δώσουμε μία πτυχή που έχει ανάγκη το καρναβάλι μας ευελπιστώντας σ’ ένα διαχρονικό αποτέλεσμα ώστε το καρναβάλι ν’ ακολουθήσει και καινούριους δρόμους», ανέφερε η κυρία Κουρή προσθέτοντας ότι μετά την έναρξη προβλέπεται ν’ ακολουθήσουν κι άλλα αριστοφανικά δρώμενα. Όπως ο θεός Απόλλωνας συναντήθηκε με τον θεό Διόνυσο έτσι και στο σήμερα το Θέατρο Απόλλων θα συναντηθεί με τον Διόνυσο του Καρναβαλιού κάνοντας ένα μικρό θαύμα», ανέφερε ο Λουκάς Θάνος.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture