Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Στο Σοποτό για γυρίσματα το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πάτρας- Έρχεται μία ταινία... παρωδία! ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Στο Σοποτό για γυρίσματα το Καρναβαλικό ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Η ταινία βασίζεται σε σενάριο του Λυκούργου Σταυρουλόπουλου και σκηνοθεσία του Δημήτρη Κουρμπανά.

Μία κινηματογραφική ταινία με τίτλο «Μουτζωμένοι από τη Μοίρα» ετοιμάζει το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πάτρας. Πρόκειται για μια παρωδία των εγχώριων δραματικών ταινιών της δεκαετίας του ’50 και του ’60 ενώ τα γυρίσματα έγιναν στο Σοποτό.

Η ταινία, όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο Γιώργος Ρόδης, μέλος του Κομιτάτου, βασίζεται σε σενάριο του Λυκούργου Σταυρουλόπουλου και σκηνοθεσία του Δημήτρη Κουρμπανά.

Παρελαύνουν άφθονοι στερεοτυπικοί χαρακτήρες των ταινιών της εποχής οι οποίοι μπλέκονται ευφάνταστα μεταξύ τους, με φόντο την μεταπολεμική Ελλάδα

Το Κομιτάτο μας έχει συνηθίσει στις καθιερωμένες θεατρικές παραστάσεις του. Η νέα σας όμως παραγωγή είναι κινηματογραφική ταινία. Γιατί ταινία;

Το ένα δεν αποκλείει το άλλο, εξάλλου υπήρχε από καιρό στην σκέψη μας η σχετική ιδέα.Μετά το εξαιρετικά επιτυχημένο πείραμα του Καρναβαλικού Παιχνιδιού «Το λάβαρο της Επανάστασης» το οποίο κινηματογραφήθηκε από την Ομάδα μας σε συνεργασία με το Πλήρωμα 159, αποφασίσαμε να υλοποιήσουμε και μια ταινία μικρού μήκους.

Ο τίτλος του έργου είναι «Μουτζωμένοι από τη Μοίρα». Να υποθέσουμε ότι κάτι… δεν θα πάει καλά;

Είναι μια πολύ ασφαλής υπόθεση! Τίποτα δεν πάει καλά στο έργο, καθώς πρόκειται για μια παρωδία των εγχώριων δραματικών ταινιών της δεκαετίας του ’50 και του ’60. Παρελαύνουν άφθονοι στερεοτυπικοί χαρακτήρες των ταινιών της εποχής οι οποίοι μπλέκονται ευφάνταστα μεταξύ τους, με φόντο την μεταπολεμική Ελλάδα. Για την ακρίβεια, με το μεταπολεμικό Σοποτό!

Συνολικά είχαμε ένα τεράστιο φυσικό σκηνικό να διαχειριστούμε...

Πώς προέκυψε το Σοποτό στα γυρίσματα;

Είναι ένα από τα πιο γραφικά χωριά των Καλαβρύτων και αποτέλεσε το ιδανικό κάδρο για το εγχείρημά μας. Επιπρόσθετα, δύο μέλη του Κομιτάτου διαθέτουν σπίτι στην περιοχή (ένα διατηρητέο κτίριο - οχυρό του 1600, το οποίο μάλιστα είχε ζητηθεί και για ντεκόρ στην ταινία «Καλάβρυτα 1943»), το οποίο αποτέλεσε και την βάση για τα εσωτερικά γυρίσματα. Συνολικά είχαμε ένα τεράστιο φυσικό σκηνικό να διαχειριστούμε, καθώς και την αμέριστη συμπαράσταση του προέδρου του χωριού Κώστα Λουρίδα και του υπεύθυνου του Παραδοσιακού Ξενώνα Σπύρου Κουρή. Τους ευχαριστούμε ειλικρινά για την φιλοξενία και την βοήθεια τους.

Τα γυρίσματα έγιναν εξολοκλήρου εκεί;

Όλα εκτός από ένα που απαιτεί θάλασσα. Ο λιμενάρχης…. Αροανίας δεν μας έδωσε άδεια, οπότε η τελευταία σκηνή θα πραγματοποιηθεί ενταύθα. Αν βέβαια είναι η «τελευταία», γιατί οι παραγωγές του Κομιτάτου είναι σαν τη Λερναία Ύδρα. Εκεί που κλείνεις μια σκηνή, «κάποια ιδέα θα πέσει κι άιντε πάλι, απ`την αρχή».

Λίγα λόγια για την ταυτότητα της ταινίας;

Η ταινία βασίζεται σε σενάριο του Λυκούργου Σταυρουλόπουλου και σκηνοθεσία του Δημήτρη Κουρμπανά. Την επιμέλεια των γυρισμάτων ανέλαβε ο υποφαινόμενος, όπως και την Διεύθυνση Παραγωγής μαζί με τους Γιάννη Γιαννακόπουλο, Όλγα Σταυρουλοπούλου, Γεωργία Τσούλου, Βίκη Πολυμεροπούλου και το πολυεργαλείο Νατάσσα Ντότσικα. Τους ρόλους υποδύονται 30 «ηθοποιοί» μέλη & φίλοι του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πάτρας.      

 Πού και πότε θα προβληθεί η ταινία;

Οι σκέψεις που υπάρχουν είναι να γίνει περίπου στην έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού, όταν θα έχει ολοκληρωθεί και το μοντάζ. Θα ενημερωθείτε έγκαιρα από την «AROA – NEWS», την εφημερίδα εποχής που εκδόθηκε ειδικά για την περίσταση!

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight