Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στην ύπαιθρο – Έγιναν 70 σε Πόρτες και Σκιαδά

Αχαΐα: Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στην ...

Αναμένονται ακόμα 70 εμβολιασμοί την Πέμπτη 18/11 στο Λάλα Ηλείας

Με ταχείς ρυθμούς ταξιδεύει η εμβολιαστική διαδικασία στην ύπαιθρο εκ μέρους της 6ης ΥΠΕ – Υγειονομικής Περιφέρειας με τη συνδρομή της Κινητής Μονάδας Εμβολιασμού και με στόχο την ενίσχυση του τείχους ανοσίας των κατοίκων  στα χωριά.

Το πρόγραμμα εμβολιασμού στην ύπαιθρο έχει τεθεί σε εφαρμογή εδώ και τρεις, περίπου, εβδομάδες και τα ποσοστά των εμβολιασμών είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, αναφέρει η 6η ΥΠΕ. Πρόκειται για μία επιτόπια παρέμβαση δίνοντας σάρκα και οστά στο σύνθημα της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ «ερχόμαστε εμείς σε εσάς και όχι εσείς σε εμάς» ενθαρρύνοντας έτσι τους κατοίκους των χωριών, και δη των ορεινών όγκων να υποβληθούν σε εμβολιασμό και να θωρακιστούν.

Η αποδοχή και η  συμμετοχή  εκ μέρους των κατοίκων της υπαίθρου φαίνεται με την ανταπόκρισή τους. Χαρακτηριστικά  παραδείγματα αποτελούν οι 30 εμβολιασμοί  που διενεργήθηκαν στο Σκιαδά Αχαΐας,  οι 40 εμβολιασμοί στις Πόρτες – Σαντομέρι, κτλ. ενώ την Πέμπτη 18/11/2021 πρόκειται να διενεργηθούν 70, περίπου, εμβολιασμοί στο Λάλα Ηλείας.

Προσπάθεια της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ είναι η σφαιρική γεωγραφική κάλυψη. Μέχρι στιγμής η Κινητή Εμβολιαστική Μονάδα έχει επισκεφθεί περιοχές όπως της Αιγιαλείας, των Καλαβρύτων, του Ερινεού και της Τριταίας για την Αχαΐα. Όσο για την Ηλεία, έχουν γίνει καταδρομικοί εμβολιασμοί στην Πηνία και τη Λαμπεία. Να αναφερθεί επίσης, ότι πρόκειται κυρίως για πρώτη δόση, ενώ έχουν διενεργηθεί και εμβολιασμοί δεύτερης δόσης και λιγότερο αναμνηστικής δόσης.

Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η μείωση της νοσηρότητας, στις επαρχιακές περιοχές,  η μείωση των νοσηλειών σε νοσηλευτικές δομές  και η αποφυγή των θανάτων, αναφέρει τέλος η ανακοίνωση της 6ης ΥΠΕ. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις